Υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο 80χρονος διοικητής

Σε παραίτηση υποχρεώθηκε τελικά ο Κωνσταντίνος Πατέρας, πολιτευθείς κατά το παρελθόν με ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ και Νέα Δημοκρατία, ο οποίος διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Ο σάλος και τα επικριτικά σχόλια για την επιλογή του, λόγω και της ηλικίας του –80 ετών– έκανε τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, να «κάνει αποδεκτή» όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση την παραίτησή του.

Είχε προηγηθεί μπαράζ ανακοινώσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση που επέκρινε την επιλογή τόσο του κ. Πατέρα όσο και το σύνολο των επιλογών της κυβέρνησης στην δημόσια διοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρώτη του ανακοίνωση κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως μετατρέπει τη δημόσια υγεία σε «πάρκινγκ» κουμπάρων, συγγενών και αποτυχημένων πολιτευτών της Ν.Δ.».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατέγραψε μία σειρά περιπτώσεων, πλην του 80χρονου, όπως στο νοσοκομείο Καστοριάς, που ο τοπικός βουλευτής «ομολογεί σε συνέντευξη πως ο νεοδιορισθείς διοικητής είναι ρουσφέτι του» και τους προέδρους ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Αρτας που διορίστηκαν αντίστροφα σε Αρτα και Πρέβεζα, με την Κουμουνδούρου να σημειώνει σκωπτικά πως «αναγκάζονται να πληρώνουν και οδοιπορικά οι άνθρωποι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος προεκλογική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία είχε πει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί «στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο Δημόσιο», τον καλεί «να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας». Μετά την ανακοίνωση, και αφού είχε προηγηθεί η παραίτηση του κ. Πατέρα, η Νέα Δημοκρατία πέρασε στην αντεπίθεση, υπενθυμίζοντας τα έργα και τις ημέρες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης» να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται πως «οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους» και «θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες», ενώ γίνεται λόγος και για «διόρθωση αστοχιών» όπου κριθεί απαραίτητο, κάτι που είχε τονίσει και ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης (Θέμα fm), λέγοντας πως «όπου διαπιστωθεί αστοχία, θα υπάρξει ειλικρίνεια αλλά και αντικαταστάσεις». Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, επανήλθε λέγοντας πως «η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της Ν.Δ.».

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *