Υπόθεση Novartis: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των πολιτικών

Ως τη μεγαλύτερη και πιο κακοφτιαγμένη σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αρχειοθέτηση τελικά της υπόθεσης για τουλάχιστον τέσσερις από τους δέκα εμπλεκομένους, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος. «Το σκάνδαλο Novartis είχα πει εξαρχής ότι είναι αντίστροφο. Αφορά αυτούς που οργάνωσαν τη σκευωρία. Την πιο μεγάλη και την πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος στη, λακωνική πλην καυστική, δήλωσή του, προσθέτοντας πως «αυτό το αντίστροφο σκάνδαλο είναι ογκώδες και αυταπόδεικτο» και «ως εκ τούτου δεν έχουμε δικαίωμα να το υποβαθμίσουμε ή να το λησμονήσουμε. Δεν αφορά όσους θίχτηκαν προσωπικά, αλλά τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Ακόμα πιο σκληρή στάση κράτησε ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο «για τεράστια δικαίωση», καθώς «έπειτα από δύο χρόνια, η Δικαιοσύνη δεν έχει βρει τίποτα εναντίον μου». Παράλληλα υπερασπίστηκε τον Ανδρέα Λοβέρδο λέγοντας πως ούτε στη δική του περίπτωση βρέθηκαν χρήματα. Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ακόμη το γεγονός ότι το πόρισμα έρχεται τμηματικά στη Βουλή, λέγοντας πως είναι «ατιμία», αφού «μέχρι τώρα στην Ελλάδα έβγαινε πάντα ένα πόρισμα» και αυτό «δεν έχει ξαναγίνει». Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε επίσης την πεποίθηση πως «ασκήθηκε τεράστια πίεση στην εισαγγελία» και τώρα «προσπαθούν να κάνουν μια διαχείριση».

Δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα όσον αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, σχολίασε –επίσης στο Πρώτο Θέμα– ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Τσιούτσιας. «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας πολιτικός στόχος για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή. Εχει στοχοποιηθεί πολιτικά», σημείωσε, προσθέτοντας πως «δεν τον αγγίζουν αυτά». Ο κ. Τσιούτσιας, σε επίσης σκληρή γλώσσα, μίλησε για «σκαμνί», υπογραμμίζοντας πως «μπορεί κάποιος να διαφωνεί πολιτικά με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτές οι αθλιότητες της σημερινής κυβέρνησης εναντίον πολιτικού αντιπάλου δεν έχουν ξαναγίνει. Η προσφορά στη δημοκρατία του κ. Σαμαρά θα είναι να καθίσουν οι συνωμότες και οι σκευωροί στο σκαμνί και να πούνε ποιος και πότε».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κουτρουμάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κινήθηκε με στόχο «να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους», προσθέτοντας πως η εξέλιξη αυτή είναι «μια δικαίωση». Ανέφερε επίσης: «Δεν μπορώ να ξεχάσω, δεν μπορώ να συγχωρήσω τον τρόπο με τον οποίο οδηγηθήκαμε να φερόμαστε ως εμπλεκόμενοι. Δεν μπορώ να ξεχάσω το πόσο εύκολα μπορεί μια κυβερνητική πρακτική να σε ανεβάσει στα μανταλάκια και να ταλαιπωρείσαι άδικα τόσον καιρό».

Υπενθυμίζεται πως ήδη από το βράδυ της Δευτέρας είχε σχολιάσει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο «για κακόβουλη σπίλωση και χυδαία συκοφαντία», ώστε να υπηρετηθούν «προσωπικές σκοπιμότητες και κομματικά συμφέροντα». Παράλληλα, ο πρώην υπουργός δήλωσε πως συμπράττει πλέον «με περισσότερη δύναμη και αποφασιστικότητα στον αγώνα της Ν.Δ.».

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *