Φέντε Μπάρμπα: Παιδί του Σάρι

Φέντε Μπάρμπα: Παιδί του Σάρι

Ο Φεντερίκο Μπάρμπα βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ. Ο Μαουρίτσιο Σάρι τον είχε αναδείξει στην Έμπολι, ενώ το 2016 τον ήθελε στην Νάπολι και το deal δεν προχώρησε για οικονομικούς λόγους.

Ο Ίλια Ίβιτς έχει θέσει ως βασικό στόχο της ΑΕΚ την απόκτηση ενός ικανού σέντερ μπακ, ο οποίος θα περάσει την άμυνα της Ένωσης σε νέα εποχή, καθώς η συνεργασία με τον Τσιγκρίνσκι εκπνέει (αν και μπορεί να μείνει για μία ακόμα σεζόν βάσει συμφωνίας), το μέλλον του Βράνιες είναι άγνωστο και τα μετόπισθεν έχουν ανάγκη τόνωσης μ' έναν παίκτη – ηγέτη.

Μία από τις περιπτώσεις που έχει ανέβει ψηλά τις τελευταίες ώρες είναι αυτή του Φεντερίκο Μπάρμπα. Πρόκειται για τον Ιταλό στόπερ της Κιέβο που αυτή την περίοδο αγωνίζεται ως δανεικός στην ισπανική Βαγιαδολίδ. Ο 27χρονος αμυντικός άρχισε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ρόμα, αλλά το μεγάλο "μπαμ" το κατάφερε στην Έμπολι η οποία τον είχε αγοράσει αντί 1,2 εκατ. ευρώ.

Εκείνη η Έμπολι, πάντως, δεν ήταν μία τυχαία ομάδα, αφού την καθοδηγούσε ο προπονητής της Γιουβέντους και ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο αυτή τη στιγμή, Μαουρίτσιο Σάρι. Επί των ημερών του Σάρι, ο Μπάρμπα ξεπετάχτηκε και θεωρήθηκε από τους Ιταλούς σκάουτ ως ένας από τους top πρωτοεμφανιζόμενους σε υψηλό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2016, ο Μπάρμπα και ο Σάρι παραλίγο να συνεργαστούν ξανά, αλλά στην Νάπολι εκείνη τη φορά. Δημοσιεύματα, τότε, ανέφεραν πως ο Σάρι ήθελε τον συμπατριώτη του για να κλείσει τρύπες στην αμυντική γραμμή, όμως το deal δεν προχώρησε γιατί η Έμπολι αξίωνε 5 εκατ. ευρώ και οι Ναπολιτάνοι έδιναν 3,5 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

Όσον αφορά, τώρα, στα καλά στοιχεία του Φέντε Μπάρμπα, ο Ιταλός σκάουτ, Αλεσάντρο Σόλι (είχε προτείνει τον Πόνσε στην ΑΕΚ), σε σχετική ερώτηση που του κάναμε για τον στόπερ που βρίσκεται στο στόχαστρο των κιτρινόμαυρων, μας είπε πως: Είναι ένας σκληρός αριστεροπόδαρος αμυντικός με καλή μεταβίβαση της μπάλας, σιγουριά και ικανότητα να μεταφέρει σωστά την κατοχή από την άμυνα προς στην επίθεση.

Επίσης, ο Μπάρμπα διακρίνεται για το γεγονός πως τρέχει άμεσα να ντουμπλάρει τον αριστερό μπακ, κλείνοντας χώρους. Παράλληλα, ο 27χρονος θεωρείται καλός με το κεφάλι και δύσκολος για τους αντιπάλους του στο ένας με έναν. Ο Σόλι δεν παρέλειψε να μας τονίσει ότι ο Μπάρμπα έχει καλό χαρακτήρα και είναι ένας σοβαρός επαγγελματίας που θα έδινε μεγάλο βάθος στην άμυνα του Μάσιμο Καρέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Πρώτα το τρία στα τρία
Κύπελλο: Τα ζευγάρια των "16"

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *