Φανατικός υποστηρικτής της μαριχουάνας δηλώνει ο George Soros!

george_sorosΦανατικός υποστηρικτής της μαριχουάνας δηλώνει ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής George Soros!
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, ο δισεκατομμυριούχος Soros είναι εκείνος που χρηματοδότησε την εκστρατεία υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας στην Καλιφόρνια…

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Soros προχώρησε σε δωρέα ύψους 1 εκατ. δολαρίων, όσον αφορά στην εκστρατεία για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, μόλις λίγα 24ωρα πριν από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο.
Αν οι ψηφοφόροι της Καλιφόρνια εγκρίνουν στις 2 Νοεμβρίου τη λεγόμενη “Πρόταση 19″, οι άνω των 21 ετών θα μπορούν να καλλιεργούν και να έχουν στην κατοχή τους μικρή ποσότητα μαριχουάνας, αυστηρά για “προσωπική χρήση”, ενώ οι αρχές θα εισπράττουν τεράστια ποσά από τη φορολόγησή της. Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς η νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης μπορεί να εισφέρει στα ταμεία της Καλιφόρνια ποσό ύψους έως και 1,2 δισ. δολαρίων τον χρόνο.Να σημειωθεί πως η Καλιφόρνια ήταν η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που νομιμοποίησε τη χρήση μαριχουάνας, αυστηρά για ιατρικούς σκοπούς, τη δεκαετία του 1990. Ο Soros είχε χρηματοδοτήσει με 3 εκατ. δολάρια και εκείνη την εκστρατεία. Ο λόγος είναι κυρίως οικονομικός. Σε άρθρο του στη Wall Street Journal ο Soros εξήγησε ότι τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης, κυρίως για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα!
“Η νομιμοποίηση και η φορολόγηση της μαριχουάνας θα οδηγούσαν στην εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Δημόσιο από τα έξοδα φυλάκισης και επιβολής του νόμου, ενώ θα παρείχαν ετήσια έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Θα περιόριζαν την εγκληματικότητα, τη βία και τη διαφθορά που σχετίζονται με τις αγορές ναρκωτικών, επιτρέποντας στην αστυνομία να ασχοληθεί με πιο σοβαρά περιστατικά”, αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο του o Soros.
bankingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *