Φορητός εκτυπωτής για το δέρμα που «σβήνει χρόνια» από το πρόσωπο του χρήστη

Φορητός εκτυπωτής για το δέρμα που «σβήνει χρόνια» από το πρόσωπο του χρήστη

Youtube/ Opte Skin

Δείτε ακόμα

  • Αναφορές για δοκιμές ηλεκτρομαγνητικού όπλου-railgun σε κινεζικό πολεμικό πλοίο στον Ειρηνικό 11/01 00:00
  • Η προσωπική πρόκληση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για το 2019 10/01 23:55

Πρόκειται σίγουρα για μια από τις πιο πρωτότυπες και φουτουριστικές συσκευές που εμφανίστηκαν στη φετινή CES στο Λας Βέγκας: Ο φορητός εκτυπωτής για το δέρμα από την Procter & Gamble θυμίζει εμφανισιακά ξυριστική μηχανή χειρός, ωστόσο αυτό που κάνει ξεπερνά τα όρια της φαντασίας, καθώς σαρώνει σε πραγματικό χρόνο το δέρμα του χρήστη και εφαρμόζει με υψηλή ακρίβεια μικρές ποσότητες make-up για να κρύβει τα ίχνη της γήρανσης, «ανανεώνοντας» κάθε σημείο πάνω στο οποίο χρησιμοποιείται.

Όπως είπε η Λόρεν Θαμάν της Procter & Gamble, στο BBC, το Opte καλύπτει τα σημεία όπου παρατηρείται υπερμελάγχρωση (σκούρα σημάδια) στο δέρμα και διαθέτει μια κάμερα η οποία τραβά 200 frames ανά δευτερόλεπτο. Η συσκευή επεξεργάζεται αυτά τα δεδομένα εξετάζοντας τη διαφορά χρώματος πάνω στο δέρμα. Τα στοιχεία στέλνονται σε έναν μικροεπεξεργαστή και μετά σε 120 θερμικούς inkjet εκτυπωτές, οι οποίοι εφαρμόζουν το προϊόν (make-up) απευθείας στο δέρμα του χρήστη. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κάθε χρώματος δέρμα (με διαφορετικής απόχρωσης γεμιστήρες, ανοιχτόχρωμο, μέσο και σκούρο) και, όπως υπογράμμισε η Θαμάν, δεν χρειάζεται η χρήση «κανονικού» μακιγιάζ (αλλά συστήνεται η χρήση ενυδατικής κρέμας), ενώ δεν φεύγει με την εφίδρωση (καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος δεν καλύπτεται).

Για την απομάκρυνσή του αρκεί ένα πλύσιμο, ενώ το μακιγιάζ που εφαρμόζεται από το Opte περιλαμβάνει και αντιγηραντικά συστατικά. «Κάποιοι το αποκαλούν photoshopping στον πραγματικό κόσμο» είπε η Θαμάν στο BBC.

H κυκλοφορία της συσκευής προορίζεται για τα τέλη του 2019 ή το 2020.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *