Φυσικές θεραπείες για ούλα που ματώνουν και δόντια που κουνιούνται

1Τα ούλα που ματώνουν και τα δόντια που κουνιούνται είναι δύο από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο στόμα. Αν και μπορεί να οφείλονται σε πολλά αίτια, η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές συμβαίνουν λόγω κακής υγιεινής του στόματος, η οποία προκαλεί την εμφάνιση παθήσεων όπως της ουλίτιδας. Στο άρθρο αυτό θα σας αποκαλύψουμε μερικές φυσικές θεραπείες για ούλα που ματώνουν και τα χαλαρά δόντια.
Προφανώς οι παρακάτω προτάσεις και θεραπείες είναι χρήσιμες και αποτελεσματικές μόνο σε ελαφριές περιπτώσεις. Από την άλλη, εάν έχετε σοβαρό πρόβλημα, μην παραμελήσετε να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας. Αυτός θα ξέρει εάν απαιτείται εξειδικευμένη θεραπεία και θα βασίσει τη διάγνωση στις ιατρικές του γνώσεις.

Χλιαρό αλατόνερο
Μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για ούλα που ματώνουν είναι οι γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο. Όπως ξέρετε, τα αλατούχα διαλύματα είναι αντισηπτικά και βοηθούν επίσης την καλή κυκλοφορία του αίματος, στην εν λόγω περίπτωση του αίματος στα ούλα και όλο το στόμα. Έτσι τα ούλα δεν ερεθίζονται και δεν ματώνουν. Απλά κάντε γαργάρα ένα ποτήρι νερό με μια πρέζα αλάτι δύο φορές την ημέρα.

Νερό και οξυζενέ
Άλλη μια πρόταση για φυσικές λύσεις για τα ματωμένα ούλα είναι το νερό με οξυζενέ, που μπορεί να βοηθήσει και στην χαλάρωση των δοντιών.Ανακατέψτε το νερό και το οξυζενέ και κάντε γαργάρα για 30 δευτερόλεπτα, τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να μην καταπιείτε το μείγμα, αφού τότε θα κάνει κακό στον οργανισμό σας, αντί να τον ωφελήσει.

Μασάζ και βούρτσισμα των ούλων
Είναι μια απλούστατη αλλά αποτελεσματική θεραπεία, που πολλοί παραδόξως ξεχνούν να ακολουθήσουν: Κάντε μασάζ στα ούλα και βουρτσίστε τα. Έτσι θα αποτρέψετε τους ερεθισμούς στην περιοχή και θα απομακρύνετε την πλάκα που βλάπτει τα δόντια σας. Στην πορεία θα κάνετε τα δόντια και πιο ανθεκτικά. Πολλές οδοντόβουρτσες του εμπορίου έχουν σημεία τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε μασάζ στα ούλα, κάτι που θα τα φροντίσει ιδιαίτερα. Κάντε το ίδιο κάθε μέρα, κάθε φορά που πλένετε τα δόντια.

Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα αποτελεί άλλη μια αποτελεσματικότατη φυσική θεραπεία που θα σταματήσει το μάτωμα και το ερέθισμα των ούλων. Ανακατέψτε λίγημαγειρική σόδα με νερό και τοποθετήστε με το δάχτυλο το μείγμα στα ούλα σας. Μετά βουρτσίστε όπως συνήθως τα δόντια σας και κάντε γαργάρα.

Θυμάρι
Είναι γνωστό ότι το θυμάρι είναι γνωστό προλαμβάνει τη χαλάρωση των ούλων γύρω από τα δόντια, και άρα και τα δόντια που κουνιούνται. Εδώ και αιώνες, το θυμάρι έχει αποδειχθεί πως δυναμώνει και φροντίζει τα δόντια και έτσι η χρήση του όταν κάποιο δόντι σας κουνιέται είναι καλή ιδέα. Κάντε γαργάρες με μείγμα νερού με ρίζα θυμαριού.

Αβοκάντο
Άλλη μια καλή ιδέα για τα χαλαρά δόντια είναι να τρίψετε τα φύλλα του δέντρου του αβοκάντο απευθείας στα ούλα σας. Μπορείτε επίσης να τα μασήσετε για πολύ καλά αντίστοιχα αποτελέσματα. Το αβοκάντο βοηθάει τα ούλα να δυναμώσουν και δυναμώνει επίσης τα δόντια. Τέλος, προλαβαίνει την ανάγκη για σφραγίσματα και κάθε ασθένεια των δοντιών και του στόματος.

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *