Φώφη Γεννηματά κατά λαϊκισμού

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν από τα βασικότερα στα οποία εστίασε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας της η κ. Φώφη Γεννηματά στη Βουλή. «Δεν θα δώσουμε ψήφο για να γίνει η αναθεώρηση του Συντάγματος υπόθεση μιας μόνο παράταξης», σημείωσε μεταξύ άλλων, αναφερόμενη στο περίφημο, πλέον, άρθρο 32, όπου μετά την υπερψήφιση του από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δίνει την ευχέρεια «αυτοδύναμα» στην επόμενη κυβέρνηση να το αλλάξει με απλή πλειοψηφία 151 ψήφων.

Την ίδια ώρα, η κ. Γεννηματά τόνιζε πως έχει έρθει η ώρα ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από «την προοδευτική παράταξη για να ενώσει τους Ελληνες πολίτες», αποκλείοντας εκ νέου τη στήριξη στον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο που ακολουθεί εδώ και καιρό, κατηγόρησε από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. πως «εργαλειοποίησαν το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας» σε αντίθεση με το κόμμα της που δεν έκανε παιχνίδια. «Θα ηγηθούμε της ομαλής λειτουργίας της δημοκρατίας. Είμαστε απέναντι στον συνταγματικό λαϊκισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά μάλιστα χαρακτήρισε εκ νέου τον κ. Τσίπρα «νέα Δεξιά», ταυτίζοντάς τον με την «παλιά Δεξιά της Ν.Δ.». «Συναντώνται στην εφαρμογή συντηρητικής πολιτικής. Μια χαρά θα μπορούσαν να συνεργαστούν την επομένη των εκλογών», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση έπαιξαν παιχνίδια για μικροκομματικά οφέλη.

Στο αμιγώς στρατηγικό κομμάτι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το ΚΙΝΑΛ θα εντείνει το επόμενο διάστημα τη ρητορική του περί «προοδευτικού μετώπου», καθώς αυξάνονται οι φωνές –τις οποίες ακούει η ηγεσία– που λένε πως οι συμμαχίες που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποτελούν στρατηγική και του ΚΙΝΑΛ.

Τέλος, στο εσωκομματικό πεδίο, χθες έκλεισε και τυπικά η νέα υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές, ύστερα από συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του κόμματος. Ενδεικτικό του καλού κλίματος είναι πως ακολούθησε κοινή δήλωση, με την κ. Γεννηματά να αναφέρει πως «δίνουμε τη μάχη απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές» και τον ευρωβουλευτή να τονίζει πως «η Ευρώπη χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε την ισχυρή φωνή της σοσιαλδημοκρατίας».

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *