Χεράκι-χεράκι Ν.Τραμπ και Τ.Μέι κατά την έξοδο από τον Λευκό Οίκο: «Προχώρα το Brexit εγώ είμαι εδώ» (φωτό, βίντεο)

1Mία εικόνα χίλιες λέξεις όπως λένε και οι Κινέζοι και μια κίνηση υψηλύ συμβολισμού ο Ν.Τραμπ βγήκε χεράκι-χεράκι με την Τερέζα Μέι μετά από την επίσημη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο δείχνοντας έτσι σε όλους ότι την ενθαρρύνει για το Βrexit και την αμέσως μετά άμεση διασύνδεση των δύο χωρών οικονομικά και γεωστρατηγικά:

«Προχώρα εσύ το Brexit και εγώ είμαι εδώ» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Αμερικανού προέδρου.
Άλλωστε μόλις λίγο νωρίτερα της είχε πεί «μια ελεύθερη Βρετανία είναι ευλογία για ολόκληρο τον κόσμο και οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν ποτέ καλύτερες. Εκ μέρους του Έθνους μας σας ευχαριστώ για την τιμή να βρίσκεστε εδώ απόψε»..
Τα ίδια επανέλαβε και προς το τέλος της συνάντησης ο Αμερικανός πρόεδρος λέγοντας ότι:
«Το BREXIT είναι ένα υπέροχο πράγμα.
Οι Βρετανοί το αποφάσισαν γιατί θέλουν  να ξέρουν ποιοι έρχονται στην χώρα τους, να κάνουν το εμπόριό τους χωρίς να τους παρακολουθούν και να τους λένε οι άλλοι πως θα το κάνουν.
Θα έχετε την δική σας ταυτότητα και θα κάνετε την δική σας πολιτική χωρίς επιτροπείες.
Όσο ήμουν επιχειρηματίας και είχα κάποιες δραστηριότητες σε κάποια χώρα (σ.σ. εννοεί της Ε.Ε.), το να πάρεις έγκριση από την Ευρώπη (σ.σ. Βρυξέλλες) ήταν ένα πολύ δύσκολο πράγμα.
Το να πάρεις έγκριση από την συγκεκριμένη χώρα ήταν εύκολο, και γρήγορο. Το να πάρεις έγκριση όμως από το γκρουπ, το αποκαλώ κονσόρτσιουμ ήταν πολύ δύσκολο»
Επέλεξε λοιπόν να στείλει ένα μήνυμα στο Βερολίνο, ότι η Βρετανία έκανε σοφή επιλογή και εγκαταλείπει την γερμανική οικονομική «φυλακή» και σύντομα θα έχει μια αξιοζήλευτη οικονομική ανάπτυξη που θα εκθέσει όσους υποστηρίζουν στις χώρες τους την σαδομαζοχιστική παραμονή σε μια εφιαλτική ΕΕ.

Το στιγμιότυπο κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες που κάλυπταν την πρώτη επίσημη επίσκεψη ξένου ηγέτη στον Λευκό Οίκο, μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας και ο ίδιος επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστο.

Απόδειξη και η χειρονομία μετά την συνάντησή τους, που ξάφνιασε πολλούς και σχολιάστηκε από τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως.
Mrs May and Mr Trump walk alongside each other at the White House as she becomes the first world leader to meet the new President 

 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, η πρώτη ξένη ηγέτιδα που συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι δύο χώρες θέλουν να οικοδομήσουν στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Οβάλ Γραφείο, η Τερέζα Μέι είπε ότι το Λονδίνο εξετάζει το πώς θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και ότι συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα που μπορούν να γίνουν ώστε να καταστούν ευκολότερες οι εμπορικές συναλλαγές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *