Χώκινγκ: Η ανθρωπότητα είναι άπληστη, ηλίθια και η μεγαλύτερη απειλή για τη Γη [Βίντεο]

1O Στήβεν Χώκινγκ δεν μάσησε τα λόγια του, λέγοντας ότι η ρύπανση σε συνδυασμό με την ανθρώπινη απληστία και την ανοησία εξακολουθούν να είναι οι μεγαλύτερες απειλές για την ανθρωπότητα.
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του στην εκπομπή του Λάρυ Κίνγκ Larry King Now, ο διάσημος αστροφυσικός, μετά από την τελευταία φορά πριν από 6 χρόνια που είχε εμφανιστεί πάλι σε εκπομπή του δημοσιογράφου, είπε: «Εμείς σίγουρα δεν έχουμε γίνει λιγότερο άπληστοι ή λιγότερο ηλίθιοι, ο πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά μισό δισεκατομμύριο από την τελευταία μας συνάντηση και συνεχίζουμε. Με το ρυθμό αυτό, θα είναι έντεκα δισεκατομμύρια μέχρι το 2100.»
Σημείωσε ότι το τεράστιο πρόβλημα της ρύπανσης έχει αυξηθεί πολύ κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με το usatoday.
«Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει αυξηθεί κατά τα τελευταία πέντε χρόνια», είπε. «Περισσότερο από το 80% των κατοίκων σε αστικές περιοχές είναι εκτεθειμένοι σε μη ασφαλή επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.»
Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ο Χώκινγκ είπε ότι είναι η κλιματική αλλαγή.
Ο Διάσημος αστροφυσικός αναρωτήθηκε στον Κινγκ αν είμαστε πέρα από το σημείο της μη επιστροφής. «Είναι πλέον πολύ αργά για να αποφευχθούν τα επικίνδυνα επίπεδα της υπερθέρμανσης του πλανήτη;»
Υπάρχουν τελικά και μερικά πράγματα που ακόμα και ο Χώκινγκ δεν γνωρίζει.

pronews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *