Χ. Ακάρ: «Συνεχίζουμε την παρουσία μας στην Γαλάζια Πατρίδα»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Συνεχίζουμε την παρουσία μας στην Γαλάζια Πατρίδα όπου υπάρχουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, Τούρκος υπουργός Άμυνας μιλώντας σε βάση συντήρησης αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας .

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στην ομιλία του αναφέρθηκε, εκτός από τις βλέψεις της Τουρκίας στην βόρεια Συρία και στις εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

«Όταν το κάνουμε αυτό με όλη την ειλικρίνεια μας προσπαθούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονες μας και κυρίως με την Ελλάδα. Όμως λόγω κάποιων πολιτικών παραγόντων και λανθασμένων υπολογισμών τα γεγονότα διαστρεβλώνονται. Γίνονται κάποιες προκλήσεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως αυτά δεν έχουν κάποια αποτέλεσμα», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο. Σε ζητήματα οικονομικά, στρατιωτικά και ασφάλειας, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κανένα θέμα που να μην υπάρχει η Τουρκία. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Από την άλλη όμως σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υποχωρούμε από κανένα δικαίωμα μας», υποστήριξε ο Ακαρ.

Υπενθυμίζεται πώς ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Χατάι, ότι «Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα και η κατάσταση παρακολουθείται στενά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα και κανένα τετελεσμένο στο οποίο δεν θα συμμετέχει η Τουρκία».

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *