Όταν το speedtest γράφει 1Gbps

Όταν το speedtest γράφει 1Gbps

sponsored content

Η πρώτη σύνδεση με υποδομή Fiber To The Home έγινε πραγματικότητα την Τρίτη 10 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, στο Παλαιό Φάληρο, σε εκδήλωση της COSMOTE, με την οπτική ίνα να φτάνει για πρώτη φορά μέχρι την πρίζα του σπιτιού.

Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη εκδήλωση και στη ζωντανή επίδειξη που πραγματοποιήθηκε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού Internet που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες.

Το COSMOTE Fiber αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας, το οποίο επεκτείνεται συνεχώς και φέρνει τις απεριόριστες δυνατότητες των οπτικών ινών στο σπίτι. Μέσα από το νέο δίκτυο αρχιτεκτονικής Fiber To The Home (FTTH), παρέχονται τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, τα οποία είναι διαθέσιμα, προς το παρόν, σε συγκεκριμένες περιοχές των Δήμων Παλαιού Φαλήρου και Καλαμάτας. Σταδιακά, θα προστεθούν κι άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed προσφέρουν ταχύτητες της τάξης των 100 Mbps και 200Mbps, με προοπτική αυτές οι ταχύτητες να ανέλθουν πολύ σύντομη στην εντυπωσιακή τιμή του 1Gbps.

Στόχος του Ομίλου ΟΤΕ είναι η δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» μέσω ενός επενδυτικού πλάνου ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και διάρκειας έως το 2022. Σε πρώτη φάση, μέχρι το τέλος του 2019, η κάλυψη του COSMOTE Fiber To The Home θα περιλαμβάνει 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταδιακά, η κάλυψη μέσω του δικτύου FTTH του Ομίλου ΟΤΕ αναμένεται να φτάσει το ένα εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέχρι το 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω δίκτυο θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής και οικονομικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια. Άλλωστε, ήδη ο ΟΤΕ έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ κατά την προηγούμενη εξαετία με αποτέλεσμα να διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα μήκους 43.000 χιλιομέτρων.

Με τις επενδύσεις του στα δίκτυα οπτικών ινών, ο Όμιλος ΟΤΕ κάνει πραγματικότητα τα όσα υπόσχεται. Αυτό είπε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Μιχάλης Τσαμάζ. «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, αποδεικνύοντας ότι είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε. Σήμερα φέρνουμε την οπτική ίνα στην πρίζα του σπιτιού. Και σήμερα ξεκινάμε να κάνουμε πραγματικότητα την Κοινωνία των Gigabit στη χώρα μας».

Αξιοσημείωτο είναι ότι για την απόκτηση των προγραμμάτων COSMOTE Double Play Fiberspeed προσφέρεται επιδότηση μέσω της δράσης Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με το ειδικό κουπόνι στο www.sfbb.gr. Το εν λόγω voucher έχει συνολική οικονομική αξία 360 ευρώ που επιδοτεί το πάγιο του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed με 13 ευρώ/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48 ευρώ. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να μπουν στο site για να δουν αν το δικαιούνται.

«Δεν έχει νόημα να υλοποιούμε επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ και να μιλάμε για οπτικές ίνες σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, αν δεν υπάρχει ζήτηση για τις υπηρεσίες αυτές. Γι’ αυτό η δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε εύστοχα ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Τσαμάζ.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *