​Με ετήσιο ρυθμό αύξησης 2% οι κατοχυρώσεις .eu domain names στην Ελλάδα

​Με ετήσιο ρυθμό αύξησης 2% οι κατοχυρώσεις .eu domain names στην Ελλάδα

Ο CEO του EURID Marc Van Wesemael μιλά στη «Ν» για τo ελληνικό .ευ

Της Λέττας Καλαμαρά

Η κατοχύρωση ονομάτων τομέα (domain names) με την ελληνική κατάληξη .ευ αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην ιστορία της ευρωπαϊκής κατάληξης .eu καθώς και στη συνεχιζόμενη εκστρατεία προώθησης της πολυγλωσσίας στο διαδίκτυο, σε συνέχεια της εισαγωγής του .ею στην κυριλλική γλώσσα τον Ιούνιο του 2016. Ειδικότερα το .ευ θα επιτρέψει στους τελικούς χρήστες να έχουν στα ελληνικά την πλήρη εμπειρία των διεθνοποιημένων ονομάτων τομέα καθώς ελληνικά ονόματα τομέα θα μπορούν πλέον να κατοχυρώνονται με την ελληνική κατάληξη. Ο συνολικός αριθμός των ονομάτων τομέα .eu και .ею που κατοχυρώθηκαν στο τέλος του Q3 2019 ανήλθε στα 3.617.530.

Όπως τονίζει στη «Ν» ο κ. Marc Van Wesemael, CEO του EURid στο πλαίσιο της καθιέρωσης του ελληνικού domain name.ευ. «στην αγορά των domain names στην Ευρώπη παρατηρείται τα τελευταία 4-5 χρόνια μια βραδεία τάση ανάπτυξης αλλά εξακολουθεί να είναι μια δυναμική αγορά. Οι διαδικτυακές καταλήξεις όπως .de (Γερμανία) και .uk (Ηνωμένο Βασίλειο) είναι εκείνες με το μεγαλύτερο αριθμό καταχωρημένων domain names. Το .eu είναι ο έβδομος μεγαλύτερος τομέας ανώτατου επιπέδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τα 3,6 εκατομμύρια καταχωρημένα domain names, επιλέξαμε εδώ και αρκετά χρόνια να εργαστούμε για την ποιότητα αντί για την ποσότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε υλοποιήσει πολλές δράσεις για τη δημιουργία περιβάλλοντος εμπιστοσύνης γύρω από την κατάληξη .eu. Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της οικονομίας μιας χώρας και της αύξησης των domain names σε αυτή τη χώρα. Επομένως, ακόμα και για τον κλάδο μας, όσο πιο υγιής είναι η οικονομία, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουμε να δούμε την αύξηση των domain names».

Υπάρχουν σχεδόν 50.000 ονόματα τομέα .eu που έχουν εγγραφεί στην Ελλάδα με ετήσιο ρυθμό αύξησης 2%. Η Ελλάδα προχωράει καλά και ότι η κοινότητα των καταχωρητών .eu -οι εταιρείες που είναι διαπιστευμένες από εμάς και που πωλούν το .eu- είναι πάντα διορατική και αναζητά περισσότερες ευκαιρίες. Παράλληλα η βιομηχανία των domain names έχει ενισχύσει το διάλογο και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την καταπολέμηση διαφόρων ειδών κατάχρησης με γνώμονα το απώτερο συμφέρον των τελικών χρηστών. Όπως λέει ο κ. Wesemael το EURid έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς για την ανάπτυξη ενός συστήματος που εντοπίζει τις πιθανές καταχρήσεις που σχετίζονται με την καταχώρηση domain names πριν αυτά καταχωρηθούν. Θα εγκατασταθεί αυτό το σύστημα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το EURid είναι ένα μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται τους τομείς ανωτάτου επιπέδου κωδικού χώρας .eu, .ею. (κυριλλική γραφή από το 2016) και .ευ (ελληνική γραφή από το 2019) κατόπιν διορισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2003. Συνεργάζεται με περίπου 700 εταίρους ανά τον κόσμο – διαπιστευμένους καταχωρητές – και παρέχει υποστήριξη στις 24 επίσημες γλώσσες της EE.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *