09 Φεβρουαρίου, 2020

Select your Top Menu from wp menus

«Μπάχαλο» στην εφορία για κατάσχεση 0,15 ευρώ

«Μπάχαλο» στην εφορία για κατάσχεση 0,15 ευρώΈνα απίστευτο περιστατικό που ανάγκασε μία ολόκληρη ΔΟΥ να…
σηκώσει τα χέρια ψηλά, σημειώθηκε στην εφορία του Ηρακλείου και μπλόκαρε τα πάντα για μία ολόκληρη ώρα στην υπηρεσία.
Και όλα αυτά για μία κατάσχεση 0,15 ευρώ.
Με την υπόθεση ασχολήθηκαν ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής, δύο ταμίες αλλά και διευθυντής τράπεζας του Ηρακλείου, ενώ δεκάδες άλλοι πολίτες που περίμεναν στην ουρά δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι τους… έτυχε.
Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το πρωί, στην Α ΔΟΥ Ηρακλείου μοιάζουν να είναι βγαλμένες από το θέατρο του παραλόγου.
Όλα ξεκίνησαν, με το ειδοποιητήριο κατάσχεσης λογαριασμού οφειλέτη που έφτασε σε υποκατάστημα τράπεζας του Ηρακλείου από την εφορία. Η τράπεζα έλεγξε τον λογαριασμό του οφειλέτη και με… έκπληξη είδε πως στο λογαριασμό περιέχονταν όλα και όλα 15 λεπτά. Τηρώντας το γράμμα του νόμου, ο διευθυντής της τράπεζας, κρατώντας τα 0,15 ευρώ σαν… φυλαχτό, έσπευσε στην Α ΔΟΥ για να τα παραδώσει.
Και κάπου εκεί ξεκίνησε το «μπάχαλο».
Ο ταμίας ενημέρωσε τον τραπεζίτη πως η υπηρεσία δεν μπορούσε να… θυσιάσει ένα διπλότυπο για 15 λεπτά, καθώς τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα είναι περιορισμένα και έχει έλλειψη. Ο διευθυντής της τράπεζας του ζήτησε χαρτί που να εξηγεί ότι η εφορία δεν παραλαμβάνει το ποσό από το κατασχετήριο. Προφανώς ο ταμίας δεν μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη διότι στο νόμο δεν αναφέρεται πουθενά για τακτική της εφορίας ανάλογα με το ποσό του κατασχετηρίου και όλες οι περιπτώσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα. Τελικά η υπόθεση, που μαρτυράει την «κακομοιριά» της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών της χώρας έφτασε μέχρι της εφορίας. Λίγο ακόμη και θα έπαιρναν τον… υπουργό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *