Πως θα γίνεις πιο αρρενωπός. Μέρος 1ο

Το να είσαι αρρενωπός είναι μέρος αυτού που είσαι ως χαρακτήρας! Είναι συμπεριφορά. Δεν προσδιορίζεται από το φύλο σου ή το χρωμόσωμα Υ. Καλλιεργείται σε έναν άνδρα μέσα από τις εμπειρίες του, τις δοκιμασίες, τις διδαχές του πατέρα ή την ανάληψη των ευθυνών του…

Μπορεί στο bar να παραγγείλει ανθρακούχο νερό αλλά η παρουσία και η συμπεριφορά του να τον κάνουν να είναι ο πιο αρρενωπός. Οι περιστάσεις αλλάζουν αλλά η αρρενωπότητα είναι βαθιά ριζωμένη μέσα του.

Παρόλα αυτά η αρρενωπότητα μπορεί να αναπτυχθεί σε έναν άνδρα. Μη νομίζεις ότι είσαι χαμένος αν αυτήν την στιγμή δεν θεωρείς ότι είσαι σε αντιστοιχία και το ίδιο αρρενωπός με τον άνδρα που έχεις στο μυαλό σου ως ιδεατή εικόνα του εαυτού σου. Η εξέλιξη σου σε αυτόν τον άνδρα χρειάζεται να είναι ακριβώς αυτό που γράφω! Εξέλιξη και όχι η υιοθέτηση της συμπεριφοράς κάποιου άλλου που θεωρείς ότι είναι πιο αρρενωπός από εσένα ή δημιουργία κάποιου άλλου άνδρα. Η ζωή είναι εξωτερική και εσωτερική πρόοδος.

Στην επικοινωνία μου με αναγνώστες υπάρχει και η άποψη ότι η αρρενωπή συμπεριφορά δεν διδάσκεται!

Λάθος!

Κάτι το οποίο είναι θαυμαστό στον άνθρωπο είναι η ικανότητα μάθησης από τα λάθη του και το περιθώριο εξέλιξης. Το κουράγιο, το πάθος, η υπομονή, η ψυχολογική/σωματική ανθεκτικότητα μαθαίνονται δεν είναι έμφυτα! Ναι μπορεί λόγω αντίληψης, ψυχολογικού υπόβαθρου και θετικών επιρροών να έρθουν σε κάποιον άλλον πιο εύκολα αλλά στην τελική δεν σε ενδιαφέρει αυτό και η ζωή δεν είναι εύκολη ή τουλάχιστον είναι και δύσκολη! Οι δυσκολίες χρειάζονται σε έναν άνδρα στην πορεία του να γίνει πιο αρρενωπός. Αν βρεις το θάρρος να βάλεις τον εαυτό σου σε προκλήσεις αυτό θα σου αναπτύξει τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενσωματώνοντας τα στην ψυχοσύνθεση σου.

Ακόμα και κάτι όπως η αρρενωπότητα ως συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από δύναμη, τόλμη και δράση μαθαίνεται και αναπτύσσεται λοιπόν. Αν είσαι ένας από αυτούς που έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο περί των αρχών της αρρενωπότητας γνωρίζεις πλήρως πλέον.

Παρακάτω θα διαβάσεις περί συγκεκριμένων χαρακτηριστικών για να αποκτήσεις μια στοιχειώδη γνώση περί βασικών κανόνων που θα σε υποστηρίξουν στο να γίνεις πιο αρρενωπός!

1) Γνώριζε τι θέλεις

Δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά του αρρενωπού άνδρα είναι η τόλμη και ο δυναμισμός.
Για να είσαι ένας αρρενωπός άνδρας χρειάζεται να γνωρίζεις τι θέλεις. Από μεγάλους στόχους έως μικρά καθημερινά πράγματα. Πιστεύω ότι μέσα μας όλοι γνωρίζουμε αλλά αυτό δεν γίνεται ξεκάθαρο. Νομίζουμε ότι θέλουμε ή επιτρέπουμε σε άλλους να μας ορίσουν τι θέλουμε.
Μόνο όταν τα βρεις με τον εαυτό σου και ξεκαθαρίσεις όλον αυτόν τον «θόρυβο» από το νου σου θα έχεις ξεκάθαρους στόχους!
Η διαδικασία επίτευξης τους εφόσον αφοσιωθείς και επιμείνεις σε αυτήν θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της αρρενωπότητας που εξετάζω λεπτομερώς στο σεμινάριο. Χωρίς αποσπάσεις είσαι ελεύθερος να γίνεις ο άνδρας που μπορείς να γίνεις.

Πως καθαρίζεις τον θόρυβο;

Ξύπνα με σκοπό να κερδίσεις την ημέρα και γνωρίζοντας τι έχεις να κάνεις.

Γράψε τους στόχους σου, τις σκέψεις και τις επιθυμίες σου. Θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις ξεκάθαρα τι θέλεις πραγματικά.
Ένα από τα κλειδιά της όλης διαδικασίας «καταγραφής» του εαυτού σου είναι η ησυχία.
Περνάμε τόσο λίγο καιρό εν ηρεμία και σε απόλυτη ησυχία που στο τέλος δεν αναγνωρίζουμε τις ίδιες μας τις σκέψεις.

2) Η τόλμη και ο δυναμισμός επίσης πρέπει να εξασκούνται στην συμπεριφορά σου ώστε να σου γίνουν βίωμα. Από το να μιλήσεις σε μια γυναίκα που σου άρεσε (κάτι τελείως απλό για έναν αρρενωπό άνδρα) μέχρι να τολμήσεις να αλλάξεις δουλειά αν δεν ικανοποιείσαι με την τωρινή.

Ο τολμηρός άνδρας κάνει αυτό που οι άλλοι φοβούνται. Ζήσε την ζωή σου ακολουθώντας την καρδιά σου και όχι τι σου επιβάλλουν οι άλλοι.

3) Δραστηριοποιήσου

Η αρρενωπότητα είναι συμπεριφορά όπως είδες. Συνεπώς ο αρρενωπός άνδρας χαρακτηρίζεται από τις πράξεις του. Από τον τρόπο που κινείται!
Αναγνωρίζει την στιγμή που χρειάζεται να κινηθεί και αναλαμβάνει δράση.

«Αφιέρωσε χρόνο για να εξετάσεις αλλά την στιγμή που απαιτείται σταμάτα να σκέφτεσαι και εφάρμοσε» Ναπολέων.

Ζεις την ζωή πλήρως μόνο όταν δρας. Η πλειοψηφία των αρσενικών περνά απαρατήρητη ανάμεσα στο περιθώριο. Ο αρρενωπός άνδρας είναι στο κέντρο και εκτίθεται. Δεν φοβάται μήπως «τσαλακωθεί».

Κανείς δεν θυμάται αυτόν με τα πιο μεγάλα όνειρα. Οι μεγάλες πράξεις είναι αυτές που καθορίζουν την ζωή.

Πηγη:amaleplanet.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *