10 διάσημοι που δεν ξέρατε ότι είναι άθεοι

1Σπάνια ασχολούνται τα media με τις πεποιθήσεις των διασήμων, ακόμη λιγότερο δε με τις θρησκευτικές πρακτικές τους και τα πιστεύω τους.

Συχνά τα αγνοούν γιατί δεν έχουν ενδιαφέρον. Καμιά φορά, όμως, «φωτίζουν» την προσωπικότητα.

Αντζελίνα Τζολί

Το 2000 η Τζολί δήλωσε: «Δεν χρειάζεται να υπάρχει ένας θεός για μένα. Υπάρχει κάτι στον κόσμο που είναι πνευματικό, που μοιάζει με το θείο. Δεν νιώθω την ανάγκη να κάνω πράγματα γιατί απλά οι άνθρωποι τα πιστεύουν, αλλά δεν ξέρω πραγματικά αν είναι καλύτερο να μην πιστεύω σε τίποτα».

Μπραντ Πιτ

Ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε το 2009: «Είμαι πιθανόν 20% άθεος και 80% αγνωστικιστής. Πιστεύω ότι κανείς δεν ξέρει πραγματικά. Πιστεύω ότι θα το ανακαλύψουμε όταν πάμε εκεί. Ως τότε δεν χρειάζεται να το σκεφτόμαστε».

Εμα Τόμσον

«Είμαι άθεη. Μπορείτε ακόμη και να με αποκαλέσετε μια φιλελεύθερη αναρχική. Βλέπω τη θρησκεία με καχυποψία και φόβο. Δεν πιστεύω στον Θεό. Προσβάλλομαι από μερικά πράγματα που έχουν γραφεί στη Βίβλο και στο Κοράνι και τα αρνούμαι».

Τζόντι Φόστερ

Σε μια συνέντευξή της το 2007 η Φόστερ είχε πει: «Είμαι άθεη, αλλά αγαπώ τις θρησκείες και τα τελετουργικά τους. Ακόμη κι αν δεν πιστεύω στον Θεό, δοξάζουμε κάθε θρησκεία στην οικογένειά μας με τα παιδιά».

Τζούλιαν Μουρ

Το 2002 η Μουρ απάντησε σε σχετική ερώτηση για το αν υπάρχει Παράδεισος. Και εκείνη απάντησε. «Χμ, νομίζω ότι κάνετε λάθος. Εγώ πραγματικά υπάρχω!».

Μόργκαν Φρίμαν

Το 2012 ρώτησαν τον Φρίμαν αν ο Θεός είναι επινόηση και απάντησε: «Ναι. Εχει δει ποτέ κανείς κάποια προφανή απόδειξη; Ο,τι λέμε είναι θεωρίες από τους προφήτες του παρελθόντος».

Χιου Χέφνερ

Το 2012 ο Χέφνερ έγραψε σε ένα editorial: «Οταν η θρησκεία και όχι η λογική ρυθμίζουν τους νόμους, τότε μην περιμένετε ότι θα βρείτε σε αυτούς το δίκιο σας».

Χαβιέ Μπαρδέμ

Ο διάσημος Ισπανός ηθοποιός, σύζυγος της Πένελοπε Κρουζ, έχει πει: «Πάντα έλεγα ότι δεν πιστεύω στον Θεό, πιστεύω στον Αλ Πατσίνο». Λέγεται ότι εννοούσε την ταινία «Ο δικηγόρος του διαβόλου».

Ντάνιελ Ράντκλιφ

Ο γνωστός από τον ρόλο του ως Χάρι Πότερ, είχε δηλώσει: «Είμαι άθεος, αλλά δεν νιώθω ήσυχος γι’ αυτό. Δεν φωνάζω τις πεποιθήσεις μου, αλλά σέβομαι τους ανθρώπους σαν τον Ρίτσαρντ Ντόκινς που φωνάζουν ότι είναι άθεοι».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *