10 Εκπληκτικά παγκόσμια ρεκόρ βασισμένα στο Internet!

1Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες το Internet έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και έχει καταφέρει να αλλάξει τον κόσμο με πολλούς απίστευτους τρόπους, βάζοντας μας στην τεχνολογική εποχή την οποία ζούμε όλοι μας καθημερινά. Έχει εισχωρήσει μέχρι και στα παγκόσμια ρεκόρ, αποκτώντας μία δική του ξεχωριστή κατηγορία!

Αυτά τα ρεκόρ δημιουργήθηκαν από την αυξημένη επισκεψιμότητα των χρηστών του Διαδικτύου, είτε σε διάφορες ειδήσεις είτε ακόμη και γενικότερα στα social media και πιο συγκεκριμένα στο Facebbook και το Twitter, που χρησιμοποιούμε όλοι μας καθημερινά. Ποια είναι όμως τα 10 μεγαλύτερα World Records που βγήκαν από το διαδίκτυο;

Το μεγαλύτερο Online Event

pagkosmio rekor gamos prigkipa

Το μεγαλύτερο γεγονός στον χώρο του διαδικτύου ήταν ο βασιλικός γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ που συνέβη το 2011. Σχεδόν 2.5 εκατομμύρια άνθρωποι μπήκαν στο internet για να ενημερωθούν για αυτό το γεγονός, ενώ 1.6 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να παρακολουθήσουν σε live stream την τελετή.

 

Οι περισσότεροι followers στο Twitter

katy perry followers twitter

Σαν το πιο δημοφιλές πρόσωπο στο Twitter πήρε μια θέση στα ρεκόρ και Κέιτι Πέρι. Η αγαπημένη μας τραγουδίστρια έχει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 83 εκατομμύρια άτομα που την ακολουθούν, ενώ ο Justin Bieber που έρχεται δεύτερος και όλοι θα πίστευαν ότι έχει την πρωτιά έχει 75 εκατομμύρια.

 

Η υψηλότερη διαδικτυακή κάμερα του κόσμου

ipsiloteri diadiktiaki kamera

Η υψηλότερη web κάμερα στον κόσμο βρίσκεται και στο υψηλότερο βουνό του κόσμου, δηλαδή το Έβερεστ. Προφανώς όμως το να κάνεις μια κλήση στο Skype από εκεί μάλλον θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

 

Το πιο γρήγορο Internet του κόσμου

notia korea grigoro internet

Το ταχύτερο internet στον κόσμο βρίσκεται στην Νότια Κορέα. Μέχρι το 2006, σχεδόν το 96% της χώρας είχε ήδη internet και στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ η μέση ταχύτητα τους είναι στα 17.5 Mbps, πράγμα που σημαίνει πως είναι πολύ υψηλότερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

 

Τα περισσότερα likes στο Facebook μέσα σε 24 ώρες

Lil Wayne pagkosmio rekor

Τα μπισκότα Oreo αποφάσισαν να κερδίσουν αυτό το ρεκόρ μαζεύοντας όσα περισσότερα like μπορούσαν μέσα σε 24 ώρες, αλλά Lil Wayne φρόντισε να δημιουργήσει ανταγωνισμό, αποκτώντας σχεδόν 600.000 like σε μια ημέρα απλά και μόνο ανανεώνοντας το status του. Οι fans της hip-hop ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

 

Το μεγαλύτερο Domain Name

internet world records

Πρώτη φορά μπαίνει κάτι τέτοιο στα ρεκόρ, μιας και σίγουρα αυτό είναι το μεγαλύτερο όνομα διαδικτυακού τόπου που υπάρχει στον κόσμο. Το Domain Name αυτό είναι το «Llanfairpwllgw-yngyllgogerychwyrndrobwll-Llantysiliogogogoch.com» και όσο περίεργο και αν μας φαίνεται είναι ένα πραγματικό όνομα μιας πόλης στην Ουαλία και φυσικά αυτό είναι και επίσημο site της.

 

Το πιο δαπανηρό Domain Name

akrivo Domain Name

Υπάρχουν πολλά Domain Names που είναι αρκετά δημοφιλή, που σημαίνει πως η τιμή τους στην αγορά ανεβαίνει διαρκώς. Το πιο δημοφιλές όνομα λοιπόν είναι το «Insure.com». Η συγκεκριμένη διαδικτυακή διεύθυνση πωλήθηκε έναντι του επιβλητικού ποσού των 16 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Το παλιότερο Website του κόσμου

paliotero Website kosmou

Η παλαιότερη ιστοσελίδα στον κόσμο όσο και αν δεν είναι και τόσο γνωστή σε εμάς είναι η «www.symbolics.com». Η Symbolics Computer Corporation κατάφερε να μπει στο βιβλίο της ιστορίας του διαδικτύου στις 15 Μαρτίου του 1985 και έγινε η πρώτη εταιρεία η οποία αγόρασε μια διαδικτυακή διεύθυνση.

 

Οι μεγαλύτεροι spammers

spam minimata

Και ποιος δεν ξέρει τα spam μηνύματα που μας έρχονται στο email, αυτά τα ενοχλητικά μηνύματα που επαναλαμβάνονται διαρκώς και όλοι μας τα απεχθανόμαστε. Η όλη ιδέα ξεκίνησε και πολλαπλασιάστηκε από τους Gary Thuerk, Joel Furr και ο Ken Daigneau. Ξεκίνησαν στις 3 Μαΐου του 1978 και από τότε τα spam δεν έχουν τελειωμό.

 

Το βίντεο στο YouTube με τα περισσότερα views

Gangnam style recor youtube

Το βίντεο που έπαιξε τις περισσότερες φορές στην ιστορία του Youtube ήταν αυτό του Κορεάτη Psy που μας έμαθε να χορεύουμε στον ρυθμό του «Gangnam style». Αυτό το βίντεο βγήκε το 2012 και έχει προβληθεί περισσότερες από 2.5 δισεκατομμύρια φορές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *