10 φυσικοί τρόποι για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά…

5Ο Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ, αλλά μαζί με αυτόν έφτασαν και τα μυρμηγκάκια. Για την ακρίβεια… είναι παντού! Τί κάνουμε γι’ αυτό;

Αντίθετα από ό,τι νομίζετε, υπάρχουν τρόποι και μάλιστα φυσικοί, πέρα από εντομοκτόνα και χημικά που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τα κατά τα άλλα συμπαθέστατα έντομα.

1. Επειδή η πρόληψη είναι η θεραπεία όλων των κακών, φρόντισε να μην δίνεις στα κατά τα άλλα συμπαθέστατα ζωύφια λόγους για να σε επισκεφτούν. Καθαρίστε καλά μετά τα γεύματα και μην αφήνετε ψίχουλα πουθενά.

2. Μην αφήνετε τα σκουπίδια να μαζεύονται. Αυτή η λεπτομέρεια βέβαια θα κρατήσει μακριά και άλλα, πιο ενοχλητικά έντομα, όπως για παράδειγμα οι κατσαρίδες, αλλά θα βοηθήσει και στην καλύτερη υγιεινή του σπιτιού. Πετάξτε τα και μην τα στοιβάζετε στη βεράντα.

3. Πρόσεξε να τυλίγετε προσεκτικά όλα τα τρόφιμα που αποθηκεύετε στα ντουλάπια της κουζίνας, μην αφήνοντας υπολείμματα ή ανοιχτές σακούλες.

4. Αν περισσέψει λίγο φαγητό, κρατήστε το στο ψυγείο – κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδιαίτερα τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα και χαλάνε εύκολα.

5. Θυμηθείτε ότι και τα μυρμήγκια διψάνε επίσης, οπότε φροντίστε να μην τους δώσετε ευκαιρία να ξεδιψάσουν. Οποιαδήποτε εστία στάσιμου νερού – ακόμα και λίγες σταγόνες – είναι αρκετή για να τα προσελκύσει.

6. Εντοπίστε πιθανές ρωγμές στο σπίτι και κλείστε τες. Η λιγότερο τοξική λύση είναι η σιλικόνη.

7. Στα μυρμήγκια αρέσει το φαγητό, αλλά υπάρχουν και μερικές μυρωδιές και γεύσεις που τα απωθούν πολύ. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάπου αυτή την ενοχλητική, αεικίνητη, μαύρη… γραμμούλα ραντίστε επάνω της λίγη πάπρικα, κανέλα, ναφθαλίνη, ή καπνό από τσιγάρο. Ακόμη και το κατακάθι του καφέ θα κάνει… δουλειά!

8. Φτιάξτε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό αναμιγνύοντας ξύσμα λεμονιού με νερό και ψεκάστε επάνω στη μυρμηγκοφωλιά.

9. Αν έχετε δει μυρμήγκια στο ντουλάπι με τα τρόφιμα, αδειάστε το και καθαρίστε καλά με νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει και λίγο χυμό λεμονιού και στη συνέχεια, βάλτε μέσα στο ντουλάπι μισό λεμόνι, ως έχει. Αφήστε το 2-3 μέρες και μετά αντικαταστήστε το με ένα φρέσκο.

10. Αν έχετε δει μυρμήγκια να πλησιάζουν επικίνδυνα στο σπίτι σας, πασπαλίστε με ρίγανη ή σόδα μαγειρικής τις εξώπορτες και τα παράθυρα και δεν έχεις να φοβηθείτε τίποτα.

womenonly.gr

ClopYPastE.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *