10 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά!

1Όλοι θέλουν να έχουν μια επίπεδη κοιλιά αλλά το κοιλιακό λίπος είναι δύσκολο να φύγει. Μπορεί να ασκηθείτε, να υιοθετήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες αλλά να μην βλέπετε διαφορά. Μοιάζει σαν να μην πρόκειται να φύγει ποτέ. Αν σας ακούγεται οικείο, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα που στέκονται ανάμεσα σε εσάς και την επίπεδη κοιλιά που πάντα επιθυμούσατε.

1. Αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά

Κάποια αλκοολούχα ποτά είναι πλούσια σε θερμίδες, αλλά αυτές δεν είναι ο κύριος παράγοντας εδώ. Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την όρεξη και συγχέει το μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για το αίσθημα της πληρότητας. Έτσι, δεν έχει σημασία πόσο χορτασμένοι είστε. Όταν πίνετε μπύρα, θέλετε και ένα σνακ για συνοδευτικό, σωστά;

2. Μην πίνετε αναψυκτικά

Το έχουμε ακούσει πολλές φορές αλλά είναι μια συνήθεια που εγκαταλείπεται δύσκολα. Αν θέλετε πραγματικά να απαλλαγείτε από το κοιλιακό λίπος, θα πρέπει να σταματήσετε να πίνετε αναψυκτικά. Ακόμη και εκείνα με χαμηλές θερμίδες επιβραδύνουν τον μεταβολισμό και ωθούν το σώμα να κερδίσει λίπος.

3. Μην αγοράζετε τσίχλες

Όταν μασάτε τσίχλα, ο εγκέφαλος και το στομάχι λαμβάνουν σήματα για εισερχόμενο γεύμα. Οι τσίχλες προκαλούν υπερπαραγωγή του οξέος στο στομάχι και ως αποτέλεσμα, αισθάνεστε πεινασμένοι.

4. Υιοθετήστε μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Να θυμάστε: η ζάχαρη και το αλάτι πρέπει να περιορίζονται σε μικρές ποσότητες ειδικά αν πάσχετε από υψηλή αρτηριακή πίεση. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο δεν είναι επιβλαβή μόνο για την υγεία αλλά διατηρούν τα υγρά που σας εμποδίζουν να χάσετε αποτελεσματικά βάρος από την περιοχή της κοιλιάς.

5. Πείτε αντίο στο γρήγορο φαγητό

Δεν είναι μυστικό ότι το γρήγορο φαγητό περιέχει πάρα πολλές θερμίδες που μπορεί να επιφέρουν διάφορα προβλήματα υγείας. Αν αυτό δεν είναι αρκετά πειστικό για να σταματήσετε να το καταναλώνετε, να θυμάστε πως είναι σίγουρα υπεύθυνο για την κοιλιά σας.

6. Ξεχάστε την μαγιονέζα

Αν σας αρέσει η μαγιονέζα και οι σαλάτες που την περιλαμβάνουν, θα πρέπει να μάθετε πως τα συγκεκριμένα ντρέσινγκς έχουν 80% λιπαρά. Το καλύτερο θα ήταν να την αντικαταστήσετε με πουρέ λαχανικών ή φυσική πάστα ντομάτας.

7. Πείτε «όχι» στις τηγανιτές πατάτες

Όσο κι αν σας αρέσει, θα πρέπει να τις εγκαταλείψετε. Οι τηγανιτές πατάτες όπως και τα άλλα τηγανιτά φαγητά, απορροφούν τα κορεσμένα λίπη. Αυτά, μπορεί να επηρεάσουν την εγκεφαλική λειτουργία ώστε να μην σκεφτείτε καθαρά πόσο βάρος κερδίζετε εκείνη τη στιγμή. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να φάτε ως και 30 πατάτες χωρίς να το καταλάβετε.

8. Όχι άλλο παγωτό

Αυτό είναι αρκετά προφανές. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ζάχαρη, μετατρέπονται αναπόφευκτα σε κοιλιακό λίπος, που είναι το πιο επιβλαβές για το σώμα σας.

9. Μην καταναλώνετε τροφές που σας κάνουν να φουσκώνετε

Ακόμη και οι αδύνατοι άνθρωποι μπορούν να έχουν ορατή κοιλιά. Αυτό οφείλεται σε τρόφιμα που προκαλούν εντερικά αέρια ή στομαχικές διαταραχές. Αποφύγετε τέτοιες τροφές και επιλέξτε μια γυμναστική που θα επιταχύνει την πέψη.

10. Μην καταναλώνετε προϊόντα «χωρίς ζάχαρη»

Τα τρόφιμα που περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης όπως πολυαλκοόλες, είναι αποτελεσματικά μόνο για τα άτομα με διαβήτη. Αυτά τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη εξακολουθούν να συμβάλλουν στο μέγεθος της κοιλιάς σας.

Πηγή: tonwtiko.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *