Ελληνική ομολογία για χρηματοδοτικό κενό 10 – 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2016

Στη σύνταξη της δικής της εκτίμησης βιωσιμότητας του χρέους προχώρησε για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να διαπιστώσει το κατά πόσο μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους που….
συμφώνησε με τους διεθνείς πιστωτές της.

Αυτό αποκάλυψε, σύμφωνα με το mninews.marketnews.com, ανώτερος Έλληνας αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας πως έτσι θα μπορέσουν να ενισχύσει η ελληνική κυβέρνηση τη θέση της στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Η είδηση μάλιστα επιβεβαιώθηκε και από ανώτερο αξιωματούχο της Κομισιόν.

Μιλώντας στο mninews.marketnews.com στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Eurogroup και του Ecofin επισήμανε πως τα αποτελέσματα της ελληνικής έκθεσης βιωσιμότητας του χρέους θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα στην τρόικα.

“Μέχρι τώρα, η Ελλάδα έπαιρνε τις εκθέσεις κυρίως από το ΔΝΤ αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να συντάξει τη δική της. Τώρα γνωρίζουμε και στοχεύουμε να εξηγήσουμε στους δανειστές μας τις επιπτώσεις των μέτρων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για το ελληνικό χρέος”, υπογράμμισε.

Εξήγησε ότι για πρώτη φορά οι υπολογισμοί για το χρέος θα είναι ορατοί και εξηγήσιμοι με τέτοιο τρόπο που θα διασφαλίσουν μαι ολοκληρωμένη και δίκαιη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους διεθνείς δανειστές της.

Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο, υπήρξαν αρκετές αποτυχίες στις οικονομικές επιδόσεις της χώρας.

“Ως Ελλάδα δεν μπορούμε να θέσουμε το ζήτημα ενός νέου κουρέματος. Αυτό εξαρτάται από τους δανειστές. Παρακολουθούμε στενά τις συζητήσεις αλλά για λόγους τακτικής, η βοήθεια που θα επιδιωχθεί είναι η περαιτέρω επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων”, σημείωσε.

Ανώτερος αξιωματούχος της Κομισιόν δήλωσε ακόμα πως το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας συντάσσει μία ακόμα έκθεση αναφορικά με τις ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας μέχρι το 2016. Το χρηματοδοτικό κενό, όπως αποκαλύπτεται, θα κυμαίνεται από 10 έως 15 δισεκατομμύρια.

“Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσουμε το πώς θα μπορούσε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό. Το δεύτερο βήμα να δούμε πως μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020”, παρατήρησε.

Fabrizio Goria @FGoria

GREECE SEES FINANCING GAP BY 2016 AROUND E10B-E15BLN – SR SRC – MNI

http://news247.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *