[ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ] Έρχονται τα γεράκια του Δαυίδ για την τελική (;) πρόβα επίθεσης στο Ιράν – 10 F-16 στην 110 ΠΜ

Στο αποκορύφωμα της κρίσης στην Μέση Ανατολή και ενώ οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την..

επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, η ισραηλινή Αεροπορία έρχεται για την (τελική;) πρόβα πολέμου στην Ελλάδα σε μία άσκηση με τον πιο δύσκολο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα στα πεδία των ασκήσεων, όπως οι ίδιοι οι Ισραηλινοί ομολογούν: Την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές της ΠΑ, την ερχόμενη εβδομάδα 10 μαχητικά αεροσκάφη F-16I, μαζί με αεροσκάφη υποστήριξης C-130 και ιπτάμενα τάνκερ θα πετάξουν από το Ισραήλ μέχρι την 110 ΠΜ στην Λάρισα, όπου θα ξεκινήσουν ένα εξαντλητικό πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με την ΠΑ.
Η άσκηση έχει ποικιλία σεναρίων, μεταξύ των οποίων και αποστολές κρούσης εδάφους στο Πεδίο Βολής Κρανέας. Ενδιαφέρον θα έχει αν η άσκηση περιλαμβάνει και απ’ευθείας πτήση και προσβολής στόχων εδάφους από το Ισραήλ στην Κρανέα. Αν συμβεί αυτό, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για μια πραγματική “πρόβα επίθεσης” στο Ιράν.
Η νέα άσκηση αποτελεί ουσιαστικά την συνέχεια της περυσινής μεταστάθμευσης ελληνικών μαχητικών F-16 της 337 Μοίρας «Φάντασμα» της Λάρισας, σε βάση στην έρημο Νεγκέβ, όπου και έγιναν κοινές ασκήσεις και τακτικής.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου στη νοτιονατολική Κρήτη πραγματοποιήθηκε άλλη μια κοινή ελληνοισραϊλινή άσκηση με ελικόπτερα του στρατού και της αεροπορίας. Ενα από τα σενάρια που εκτελέστηκαν ήταν Ερευνα και Διάσωση Προσωπικού σε Συνθήκες Μάχης (CSAR) με συμμετοχή και κομάντος της 31 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας με ελικόπτερο Super Puma.
Το σκέλος με τα επιθετικά ελικόπτερα ήταν το κυριότερο και σε αυτό συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς Αpache και από ισραηλινής Black Hawk και Αpache, ενώ αναπάντητο μένει το ερώτημα αν συμμετείχαν και οι συστοιχίες S-300PMU1 και Tor-M1.
Οι αποστολές που έκαναν ήταν κρούσης σε στόχους εδάφους. Επίσης να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο δυο κορβέτες του ισραηλινού Ναυτικού πραγματοποίησαν ασκήσεις βολών στο Πεδίο Βολών «Καράβια» στο Μυρτώο Πέλαγος, ενώ κατέπλευσαν και τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας όπου τα επισκέφθηκε ο υπουργός Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο και τον Αρχηγό ΓΕΝ .

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *