Πόνταρε στην τύχη του και με 100 δολάρια κέρδισε… έναν πίνακα του Πικάσο αξίας 1.000.000 [εικόνες]

Μόλις 100 δολάρια ξόδεψε ένας 25χρονος Αμερικανός για να αποκτήσει έναν από τους πιο γνωστούς πίνακες του Πάμπλο Πικάσο, αξίας τουλάχιστον 1 εκατ. δολαρίων…
Ο λόγος για τον Τζέφρι Γκονάνο, ο οποίος κατάφερε να αποκτήσει μέσω μίας διαδικτυακής φιλανθρωπικής διοργάνωσης το πολύτιμο έργο τέχνης που φέρει το όνομα «L’Homme au Gibus» (Ο άνθρωπος με το Καπέλο στην Οπερα).

Πώς έφθασε στα χέρια του αυτός ο πίνακας και μάλιστα σε τέτοια τιμή: Απλά, ήταν ο υπερτυχερός της κλήρωσης που διοργάνωσε ο οίκος Sotheby’s στο Παρίσι. Το τυχερό του δελτίο ήταν ανάμεσα στους 50.000 προς πώληση λαχνούς, ο καθένας από τους οποίους κόστιζε 100 δολάρια. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την κλήρωση θα διατεθούν σε έναν οργανισμό, ο οποίος ασχολείται με τη διατήρηση της αρχαίας πόλης της Τύρου, στον σύγχρονο Λίβανο.

«Εψαχνα για ένα έργο τέχνης και σκέφτηκα γιατί να μην προσπαθήσω», δήλωσε ο νεαρός στο πρακτορείο Reuters. Παρά την τεράστια αξία του πίνακα, ο 25χρονος είπε ότι δεν σκοπεύει να τον πουλήσει, τουλάχιστον προς το παρόν.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι άνθρωποι από όλον τον κόσμο συμμετείχαν στην κλήρωση, από τη Γαλλία και τη Γερμανία μέχρι το Ιράν και το Καζακστάν.

Την ιδέα για την πώληση του πίνακα, ο οποίος χρονολογείται από το 1914, είχε ο εγγονός του ζωγράφου, Ολιβιέ Πικάσο, που δήλωσε ότι ο παππούς του θα ενθουσιαζόταν που ένας κοινός θνητός είχε την ευκαιρία να αποκτήσει ένα από τα έργα του. «Ο παππούς μου ήταν πρωτοπόρος σε όλα… στη ζωή του, στην τέχνη του, οπότε είμαι σίγουρος πως θα ήταν σύμφωνος με αυτό τον σκοπό», είπε.

Ο νεαρός Γκονάνο ανέφερε πως δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει την τύχη του. «Είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ… ποτέ άλλη φορά δεν έχω κερδίσει κάτι τέτοιο», σημείωσε.

iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *