1.000 νέους πλανήτες εντόπισε το Kepler

Για πραγματική “αποκάλυψη” στη διαστημική έρευνα κάνουν λόγο οι επιστήμονες της NASA, μετά τα τελευταία “ευρήματα” του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler, που έχει ως αποστολή την αναζήτηση πλανητών στο Σύμπαν.
Τα τελευταία δεδομένα από το τηλεσκόπιο, είναι πιθανό να αποκαλύπτουν την ύπαρξη εκατοντάδων άγνωστων μέχρι σήμερα πλανητών, ο αριθμός των οποίων μπορεί να……
φτάσει μέχρι και τους χίλιους! Εάν επιβεβαιωθούν τα εν λόγω δεδομένα του Kepler, θα πρόκειται για μία επανάσταση στον τομέα της διαστημικής έρευνας, μέσα σε δέκα χρόνια, οπότε και έχει ξεκινήσει η αναζήτηση πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος, έχουν εντοπιστεί περίπου 500 πλανήτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι γίγαντες αερίου.

Πάντως, ανεξάρτητα από τον τελικό αριθμό των πλανητών, που πράγματι εντόπισε το τηλεσκόπιο, οι επιτελείς της ΝΑSΑ θεωρούν δεδομένο, πως κάποιοι εξ αυτών θα έχουν μέγεθος ανάλογο με αυτό της Γης.
Το Κepler είναι εξοπλισμένο με την πιο ισχυρή κάμερα που έχει τεθεί ποτέ σε τροχιά, ανάλυσης 95 megapixel, που του επιτρέπει, να εντοπίζει τις κινήσεις όλων των πλανητών γύρω από ένα άστρο, και όχι μόνο των μεγάλων. Μπορεί μάλιστα, να παρατηρεί 100.000 αστέρια την ίδια στιγμή.
Το Κepler, όπως έχει προγραμματιστεί από τη NASA, θα λειτουργήσει ως το 2013, αν και ο σχεδιασμός του επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του ως το 2015.

www.topeiraxtiri.gr

VIDEO 1

VIDEO2

www.topeiraxtiri.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *