Ιταλία: «Λουκέτο» σε 100.000 εμπορικές επιχειρήσεις τη τελευταία διετία

«Τα τελευταία δυο χρόνια έκλεισαν 100.000 εμπορικές επιχειρήσεις», εκτίμησε σήμερα η ιταλική ένωση εμπόρων Confcommercio. Η μείωση της κατανάλωσης φέτος, κατά την ίδια, εκτιμάται πως θα ανέλθει σε 3,3%, στοιχείο που χαρακτήρισε «άκρως ανησυχητικό».

Σύμφωνα με την έρευνα του φορέα αυτού, μετά από μια προσπάθεια των οικογενειών τους θερινούς μήνες να….
αντιμετωπίσουν την κρίση διατηρώντας ένα βασικό επίπεδο κατανάλωσης, με διακοπές και γεύματα στα εστιατόρια, τις τελευταίες εβδομάδες «η κατάσταση παρουσίασε νέα επιδείνωση».

Το 40% του εισοδήματος των ιταλικών οικογενειών απορροφάται από σταθερές δαπάνες, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν ενοίκιο, καύσιμα, ηλεκτρικό, τηλέφωνο, κ.λπ.

Τα έξοδα αυτά «επιβαρύνθηκαν σημαντικά από την αύξηση των φόρων», ενώ «από το 2010 μέχρι σήμερα η άνοδος της τιμής των καυσίμων έφτασε το 56%», τονίζει η ιταλική εμπορική ένωση.

Τα έξοδα των ιταλών για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα κατά την διετία αυτή μειώθηκαν κατά 12,4%, και για την αγορά ειδών ένδυσης και υπόδησης κατά 4,3%.

Η Confcommercio εκτιμά ότι «δεν είναι τυχαίο πως ο πληθωρισμός, από 3,2% τον Σεπτέμβριο, θα μειωθεί πιθανώς τον Οκτώβριο, στο 2,6% (. . .) λόγω της εντυπωσιακής μείωσης της κατανάλωσης».

«Για να καταφέρουμε να φτάσουμε στην οικονομική ανάπτυξη, πρέπει οπωσδήποτε να στηριχθούμε σε μια ουσιαστική μείωση των φόρων», σχολίασε, τέλος, ο πρόεδρος της Confcommercio Κάρλο Σανγκάλι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *