Πάνω από 100 συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα

Συνεχίζονται στο λιμάνι της Πάτρας οι συλλήψεις μεταναστών που προσπαθούν να ταξιδέψουν παράνομα προς την Ιταλία με…

τα πλοία της γραμμής. Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 40 αλλοδαποί, ενώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων ξεπερνά τους 100.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Αστυνομίας και του Λιμενικού, η αύξηση του αριθμού των μεταναστών που επιχειρούν να ταξιδέψουν παράνομα προς την Ιταλία, δεν αποκλείεται να συνδέεται με την αυξημένη κίνηση που υπάρχει στο λιμάνι λόγω της θερινής περιόδου.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες εκτιμήσεις, προφανώς τα κυκλώματα που διακινούν μετανάστες, θεωρούν ότι λόγω της αυξημένης κίνησης επιβατών και οχημάτων οι έλεγχοι δεν θα είναι τόσο εντατικοί. Όμως, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται αυξημένη κίνηση αλλοδαπών, που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα και ως εκ τούτου οι αρχές είναι προετοιμασμένες.

Μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των τελευταίων ημερών, ήταν ο εντοπισμός 24 αλλοδαπών μέσα σε λεωφορείο, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί ανάμεσα σε άλλους επιβάτες.

Ακόμη, σε δύο άλλες περιπτώσεις, εντοπίστηκαν 10 αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν κρυφτεί μέσα σε φορτία με σταφύλια και μονωτικό υλικό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *