Νέο “τσεκούρι” στους μισθούς του Δημοσίου με περικοπές έως 100 ευρώ – Κατά τα άλλα βγαίνουμε από το μνημόνιο

Τη στιγμή που η κυβέρνηση μιλά για έξοδο από το μνημόνιο γιατί η οικονομία έχει ορθοποδήσει και “μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι” μας έρχεται να εξαγγείλει νέα λαίλαπα μέτρων
κυρίως στο Δημόσιο. Μετά το αλαλούμ με την εξίσωση στα μισθολογικά και τις απολύσεις στο Δημόσιο, έρχονται και οι μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα, ενώ αναμένεται και η κατά 40% μείωση θέσεων διευθυντών και προϊσταμένων.

Έτσι θα έρθει η έξοδος από το μνημόνιο κατά την κυβέρνηση. Όταν θα φτάσει το βασικό μισθό στα 170 ευρώ.

Στο στόχαστρο μπαίνουν λοιπόν οι θέσεις προϊσταμένων και διευθυντών στο δημόσιο που προβλέπουν αύξηση των αποδοχών μέσω επιδομάτων. Υπενθυμίζεται πως τώρα υπάρχουν 7.528 άτομα στο Δημόσιο που αμείβονται επιπλέον καθώς κατέχουν θέση τμηματάρχη, διευθυντή η γενικού διευθυντή.

Σύμφωνα με “Τα Νέα” με τη μείωση των θέσεων θα απομείνουν 4.408 προϊστάμενοι καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες ανενεργές διευθύνσεις με υπαλλήλους που αμείβονται επιπλέον για να είναι προϊστάμενοι του εαυτού τους ή υπηρετούν σε ανενεργές διευθύνσεις. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που θα χάσουν τη θέση του προϊσταμένου θα δουν μείωση στα επιδόματα τους αξίας 35 ως 100 ευρώ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *