Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε…

Νο. 29: Fatehpur Sikri, Ινδία – Ταξίδια που αξίζει κανείς να πραγματοποιήσει στη ζωή του
Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε…. στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

No. 29. Fatehpur Sikri, Ινδία

Κτισμένη μεταξύ του 1571 και του 1585 από τον Αυτοκράτορα Ακμπάρ, η «πόλη της νίκης», όπως ονομάστηκε το Fatehpur Sikri υπήρξε η πρωτεύουσα των Αυτοκρατόρων Μουγκάλ στην Ινδία επί 14 χρόνια.

Ένα συγκρότημα μεγαλόπρεπων παλατιών, κτιρίων, καθώς και του Τεμένους Μασίντ, η πόλη αποτελεί την καλύτερη αρχιτεκτονικά σύνθεση Ισλαμική, Ινδουιστικής και Τζάιν τέχνης και μια από τις καλύτερα διατηρημένες συλλογές της αρχιτεκτονικής των Μουγκάλ.

Το προστατευόμενο από την UNESCO Fatehpur Sikri βρίσκεται 37 χιλιόμετρα δυτικά της Άγκρα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας πολιτιστικά εντυπωσιακής διαδρομής της Ινδίας, που περιλαμβάνει το Δελχί, την Άγκρα και την Τζαϊπούρ.

Η εύκολη διαθεσιμότητα του ψαμμίτη από τις γειτονικές περιοχές είναι φανερή, καθώς όλα τα κτίρια φτιάχτηκαν από κόκκινη πέτρα.

Το αυτοκρατορικό συγκρότημα αποτελείται από μια σειρά από ανεξάρτητα περίπτερα τοποθετημένα σε γεωμετρία, ένα πρότυπο που προέρχεται από τους αραβικούς καταυλισμούς. Στο σύνολό τους , τα μνημεία στο Fatehpur Sikri εκφράζουν την ιδιοφυΐα του Ακμπάρ στην αφομοίωση διαφορετικών περιφερειακών αρχιτεκτονικών επιρροών σε ένα ολιστικό στυλ.

Σήμερα, ένα μεγάλο μέρος του αυτοκρατορικού συγκροτήματος που εκτείνεται σχεδόν δύο μίλια σε μήκος είναι σε μεγάλο βαθμό ανέπαφο και προσελκύει κυρίως τουρίστες.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *