Αυστραλία: 103 αυτοκίνητα … καίνε τα λάστιχα και μπαίνουν στα ρεκόρ Γκίνες [βίντεο]

Λίγες ώρες πριν βγει το 2014, στην Καμπέρα στην Αυστραλία συγκεντρώθηκαν 103 αυτοκίνητα οι οδηγοί των οποίων επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένο κάψιμο ελαστικών, μπαίνοντας έτσι στο ρεκόρ Γκίνες.

Ήταν 4 Ιανουαρίου του 2013, όταν, και πάλι στην Καμπέρα, συγκεντρώθηκαν 69 αυτοκίνητα που έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ σπινιαρίσματος και κάψιμου ελαστικών.

Ενδιάμεσα όμως, και συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούλιο, το ρεκόρ …πέρασε στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού, όταν πραγματοποιήθηκε μια ανάλογη εκδήλωση στη Βόρειο Καρολίνα των ΗΠΑ, με την συμμετοχή 73 αυτοκινήτων. Έτσι, οι Αυστραλοί θεώρησαν ότι είναι πρέπον να πάρουν πίσω το ρεκόρ, και μάλιστα πριν «βγει» ο χρόνος.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση στην Καμπέρα παρουσιάσθηκαν 107 αυτοκίνητα, αλλά μόνο τα 103 είχαν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζονται από την αρμόδια αρχή. Το όλο εγχείρημα, το σπινίαρισμα δηλαδή των τροχών και το κάψιμο των ελαστικών, διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Κρίνοντας πάντως από τι βίντεο και της φωτογραφίες το θέαμα πρέπει να ήταν εντυπωσιακό, καθώς οι καπνοί κάλυψουν μια τεράστια περιοχή.

 
 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *