Δεν έχει τέλος η διαστροφή! Χρησιμοποιούσαν ανήλικα αγόρια ως “δολώματα” για να πείθουν 10χρονα κορίτσια να τους στέλνουν γυμνές φωτογραφίες!

Εντατικές έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εξάρθρωση του κυκλώματος παιδόφιλων
– Το κύκλωμα είναι γνώριμο στις αρχές και φαίνεται πως… “έπιασε ξανά δουλειά”
– Ακόμη τρία ανήλικα κορίτσια 10 έως 13 ετών κορίτσια έπεσαν θύματα της διαστροφής τους
– Σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον δύο αγοριών ηλικίας 14 και 16 ετών!
– Η υπόθεση μίας ακόμη 15χρονης και οι απίστευτοι εκβιασμοί μέσω facebook

Άλλα τρία ανήλικα κορίτσια που είχαν ξεγυμνωθεί μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή τους, έπειτα από προτροπή παιδόφιλων που χρησιμοποιούν ανήλικα αγόρια ως “δόλωμα” για τους δόλιους σκοπούς τους, ανακάλυψε χθες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

“Παλιοί γνωστοί”…Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από την εξιχνίαση εκβίασης μιας 15χρονης, η οποία έπειτα από απειλές έστελνε σε δυο ανήλικους 16 και 14 ετών αντίστοιχα, γυμνές της φωτογραφίες, βρέθηκαν τελικά μπροστά σε ένα μεγάλο κύκλωμα παιδόφιλων που στην ουσία στρατολογεί ανήλικα αγόρια ως “λαγούς”, προκειμένου να προσελκύει ανήλικα κορίτσια και στην συνέχεια να τα εκβιάζει με τις γυμνές τους φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μόλις χθες και κατά την διάρκεια της έρευνας για το ίδιο κύκλωμα, ανακάλυψαν άσεμνες φωτογραφίες τριών ανήλικων κοριτσιών 10, 11, και 13 ετών αντίστοιχα, τα οποία το κύκλωμα τα είχε “ψαρέψει”, αυτή τη φορά μέσα σε παιδικές ιστοσελίδες για κορίτσια, όπως οι σελίδες που ντύνουν κούκλες ή επιδίδονται σε ζωγραφική.

Ήδη έχει εξαπολυθεί μεγάλη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το “ξερίζωμα” αυτού του κυκλώματος, καθώς πρόκειται για παλιούς γνώριμους της Υπηρεσίας.

Χρησιμοποιούσαν ανήλικα αγόρια ως “δολώματα” για τα ανυποψίαστα κορίτσια

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται πως επαναδραστηριοποιήθηκε στην Ελληνική Επικράτεια ένα παλιό κύκλωμα παιδόφιλων το οποίο είχε απλώσει τα “δίχτυα” του σε ιστοσελίδες με παιδικά παιχνίδια, κυρίως σε αυτές που αναφέρονται σε κορίτσια που ντύνουν κούκλες και επίσης διαθέτουν “δωμάτια επικοινωνίας” μεταξύ των χρηστών της σελίδας, πιο γνωστά ως “τσατ”.

Μάλιστα, με τρόμο διαπίστωσαν οι αστυνομικοί πως πια οι παιδόφιλοι προσελκύουν ακόμα και ανήλικα αγόρια 14 έως και 17 ετών, ώστε να τα χρησιμοποιούν, τις περισσότερες φορές εν αγνοία τους, προκειμένου να παγιδεύουν ανυποψίαστα κορίτσια, μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, είτε ακόμα και από τα “τσατ” ιστοσελίδων με παιχνίδια για ανήλικες μαθήτριες.

Οι απειλές και ο εξαναγκασμός

Στη συνέχεια, με απειλές και με διάφορα τεχνάσματα, το κύκλωμα εξαναγκάζει τα ανήλικα παιδιά να ξεγυμνώνονται μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή τους και οι ίδιοι να τα καταγράφουν.

Μάλιστα ένα μέρος αυτής της σημαντικής έρευνας που έχει εξαπολύσει για την προστασία των παιδιών μας η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχει να κάνει και με το που καταλήγουν αυτές οι φωτογραφίες, που εξαναγκάζονται τα παιδιά να τραβήξουν με την κάμερα του υπολογιστή τους.

“…Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως μέχρι και το τέλος της εβδομάδας να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε επίσημα το “ξερίζωμα” αυτού του κυκλώματος που σπέρνει “εφιάλτες” στα παιδιά μας, και θα τους οδηγήσουμε όλους στην Δικαιοσύνη, για να λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει”, λέει χαρακτηριστικά στην “Espresso”, Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος έχει γνώση των ερευνών.

“Ουρά” του κυκλώματος η υπόθεση της 15χρονης

Αφορμή για να εξαπολυθεί η μεγάλη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ήταν η υπόθεση μιας 15χρονης από την Βόρειο Ελλάδα, την οποία εκβίαζαν δυο ανήλικοι από την Άρτα, καθώς φαίνεται πως αυτή η υπόθεση είναι η: “…ουρά του μεγάλου κυκλώματος που κρύβεται από πίσω”, όπως λέει χαρακτηριστικά στο Newsit άνθρωπος που γνωρίζει την πορεία των ερευνών.

Η έρευνα για την υπόθεση της 15χρονης ξεκίνησε όταν το παιδί έφθασε στο απροχώρητο από των εκβιασμό που δέχονταν και αποκάλυψε τον “εφιάλτη” που ζούσε στον πατέρα της.

Ο γονιός του παιδιού αμέσως απευθύνθηκε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί για την έρευνα και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, διέταξε την άρση του απορρήτου, ώστε οι έρευνες να προχωρήσουν σε βάθος.

Πως έγινε ο εκβιασμός

Όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, οι δυο ανήλικοι είχαν γνωρίσει το 15χρονο κορίτσι μέσα από το προφίλ που διατηρούσε στο facebook και στην συνέχεια κατάφεραν με απειλές να το πείσουν να τους στείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.

Ο εκβιασμός όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς οι δυο ανήλικοι άρχισαν να εκβιάζουν σκληρότερα την 15χρονη, ζητώντας όλο και νέες φωτογραφίες…πιο αποκαλυπτικές με την απειλή όπως θα δημοσιοποιήσουν τις φωτογραφίες που ήδη είχαν στα χέρια τους.

Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με την Διοίκηση του Facebook, η οποία παρείχε όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις προκειμένου οι άνδρες της Δίωξης να φθάσουν στον εντοπισμό των δυο ανήλικων αγοριών στην Άρτα.

Άνδρες της συγκεκριμένης Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έρευνα στις οικίες των δυο ανήλικων αλλά και στους υπολογιστές τους, από τις οποίες επιβεβαιώθηκε ο εκβιασμός που είχαν διαπράξει σε βάρος της 15χρονης.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, σε βάρος του 16χρονου και του 14χρονου φίλου του σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων για την περαιτέρω, δικαστική πια, διερεύνηση της υπόθεσης.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνο
υ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *