Στα 10 ευρώ ο μέσος στρεμματικός φόρος για τα εκτός σχεδίου ακίνητα

Τι προβλέπει ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα ισχύσει από το 2014 – Μέχρι και 40 ευρώ το στρέμμα το «χαράτσι» για τις παραθαλάσσιες εκτάσεις
Στα 10 ευρώ μέσο στρεμματικό φόρο για τα εκτός σχεδίου ακίνητα καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα εφαρμοστεί από το 2014…

Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό, τα ποσά θα είναι κλιμακωτά και θα ξεκινούν από 2 ευρώ το στρέμμα. Για τις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις ο μέσος φόρος θα είναι 4 έως 6 ευρώ, ενώ για τις εκτός σχεδίου εκτάσεις (παραθαλάσσιες και τουριστικές) θα φθάνει τα 30 έως 40 ευρώ το στρέμμα.

Επίσης μεγαλύτερους φόρους θα πληρώσουν το 2014 οι ιδιοκτήτες ακινήτων, των οποίων τα κτίσματα βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.200 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ χαμηλότεροι θα είναι για τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες.

Να σημειωθεί ότι από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα εξαιρείται μόνο η κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία που ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε μακροχρόνια άνεργο ή σε άνεργο που επιδοτείται για περισσότερους από έξι μήνες και έχει οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ. 

Σε αυτή την περίπτωση πάντως η τιμή ζώνης του ακινήτου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, το εμβαδόν του ακινήτου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 120 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

bankingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *