10 Εύκολοι τρόποι για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας

Η τόνωση του μεταβολισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική για την απώλεια βάρους, αλλά το πόσο…

γρήγορα το σώμα σας καίει θερμίδες εξαρτάται από πολλούς παράγοντες . Οι άνδρες καίνε περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες, ακόμα και όταν ξεκουράζονται.

Για τους περισσότερους ανθρώπους , ο μεταβολισμός επιβραδύνεται σταθερά μετά την ηλικία των 40 . Διαβάστε παρακάτω τους 10 τρόπους για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας:

Ενδυνάμωση μυών

Το σώμα μας καίει συνεχώς θερμίδες , ακόμα και όταν δεν κάνουμε τίποτα. Αυτός ο μεταβολικός ρυθμός είναι υψηλότερος σε άτομα με περισσότερους μύες. Επιπλέον, μετά από μια περίοδο έντονης άσκησης, οι μύες ενεργοποιούνται, αυξάνοντας το μέσο ημερήσιο ρυθμό του μεταβολισμού.

Αεροβική άσκηση

Η αεροβική άσκηση ενισχύει το μεταβολισμό μετά από κάθε προπόνηση. Υψηλής έντασης άσκηση παρέχει ένα αυξανόμενο μεταβολικό ρυθμό. Δοκιμάστε μια πιο έντονη άσκηση στο γυμναστήριο σε συνδυασμό με τρέξιμο, θα ωφεληθείτε ιδιαίτερα.

Να πίνετε πολύ νερό

Το σώμα χρειάζεται νερό για να κάνει τις καύσεις. Αν είστε αφυδατωμένοι, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται. Σε μια μελέτη , οι ενήλικες που έπιναν οκτώ ή περισσότερα ποτήρια νερό την ημέρα έκαψαν περισσότερες θερμίδες από εκείνους που έπιναν τέσσερα . Για να μείνει ενυδατωμένοι , πιείτε ένα ποτήρι νερό ή άλλο ποτό χωρίς ζάχαρη πριν από κάθε γεύμα και σνακ . Επιπλέον, προσπαθήστε να καταναλώνετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι γεμάτα υγρά.

Ενεργειακά Ποτά

Ορισμένα συστατικά στα ενεργειακά ποτά μπορεί να τονώσουν το μεταβολισμός σας. Είναι γεμάτα καφεΐνη που αυξάνουν την ποσότητα της ενέργειας που χρησιμοποιεί το σώμα σας. Τα ενεργειακά ποτά όμως, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όπως υψηλή αρτηριακή πίεση και προβλήματα ύπνου σε ορισμένους ανθρώπους . Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δεν τα προτείνει για παιδιά και εφήβους.

Σνακ

Καταναλώνοντας ένα μικρό γεύμα ή σνακ κάθε 3 με 4 ώρες ενισχύετε το μεταβολισμό σας και έτσι καίτε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κάντε πικάντικα τα γεύματά σας

Το μαγείρεμα των τροφίμων με μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο ή πράσινο τσίλι μπορεί να ενισχύσει το μεταβολικό ρυθμό σας . Το αποτέλεσμα είναι πιθανότατα προσωρινό , αλλά αν τρώτε πικάντικα τρόφιμα συχνά , είναι πιθανό να ωφεληθείτε περισσότερο.

Πρωτεϊνες

Το σώμα μας καίει πολύ περισσότερες θερμίδες από την πέψη των πρωτεϊνών από ό, τι για το λίπος ή τους υδατάνθρακες . Αν θέλετε να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή , η αντικατάσταση κάποιων υδατανθράκων με άπαχων τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες μπορεί να ενισχύσουν το μεταβολισμό σας. Υγιείς πηγές πρωτεϊνών περιλαμβάνουν άπαχο βοδινό κρέας , γαλοπούλα, ψάρι , λευκό κρέας, κοτόπουλο, tofu , τα καρύδια , τα φασόλια , τα αυγά , και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Καφές

Εάν σας αρέσει ο καφές , μπορείτε να απολαύσετε πιθανώς την αύξηση της ενέργειας και της συγκέντρωσης. Ο καφές, όταν καταναλώνεται με μέτρο , ωφελεί μακροπρόθεσμα αυξάνοντας το μεταβολικό σας ρυθμό σας. Η καφεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε λιγότερο κουρασμένοι , ακόμη και να αυξήσει την αντοχή σας, ενώ ασκείστε .

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι προσφέρει συνδυασμένα οφέλη από την καφεΐνη και τις κατεχίνες , ουσίες που φαίνεται να ενισχύουν το μεταβολισμό για μερικές ώρες . Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού ωθεί το σώμα να κάψει 17 % περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια μέτριας έντασης άσκησης, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα .

Αποφύγετε τις γρήγορες και επικίνδυνες δίαιτες

Οι δίαιτες, που αφορούν την κατανάλωση λιγότερων από 1.200 ( αν είστε γυναίκα ) ή 1.800 ( αν είστε άντρας ) θερμίδες την ημέρα, είναι καταστροφικές για όσους ελπίζουν να επιταχύνουν το μεταβολισμό τους .

boro.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *