Ο Β. ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΑ 10 ΔΙΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ “ΣΤΗΡΙΞΕΙ” ΤΗΝ “ΑΡΙΣΤΕΡΗ” ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΩΣ ΥΠΟΠΤΗ  ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΔΙΠΛΩΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ… ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ “ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ”;

Επίσημη πρόταση για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας με το ποσό των 10 δισ. δολαρίων κατέθεσε η Ρωσία με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το αν θα αξιοποιηθεί η προσφορά της Μόσχας από την ελληνική κυβέρνηση εναπόκειται στις σχέσεις που θέλει να κρατήσει η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους της έως ότου βρεθεί λύση στο θέμα της χρηματοδότησης και του χρέους.

Η πρόταση πάντως από τη Ρωσία είναι ότι «μπορούμε να σας δώσουμε 10 δισ. εδώ και τώρα» και έρχεται σε συνέχεια των αναγκών που έχει η Ελλάδα για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της μέχρι να διασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος και ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Το ποσό των 10 δισ. ζήτησε ο Βαρουφάκης στις συναντήσεις που είχε με τον Γάλλο ομόλογο του Μισέλ Σαπέν αλλά και τον Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι με σκοπό να εκδοθούν έντοκα γραμμάτια και να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες.

Τη Ρωσική βοήθεια στην Ελλάδα είχε προαναγγείλει ουσιαστικά  ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov με τη συνέντευξη του στο CNBC μετά την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στο να επιβληθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση νέες κυρώσεις στη Ρωσία.

Ο Siluanov είχε δηλώσει πως «εάν μία τέτοια αίτηση (εννοούσε οικονομική) υποβληθεί στη ρωσική κυβέρνηση, θα το εξετάσουμε σίγουρα, αλλά θα λάβουμε υπόψιν όλους τους παράγοντες των διμερών μας σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας».
 Μετά όμως το «βέτο» της Ελλάδας, η Ρωσία δηλώνει πλέον έτοιμη να συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα. Αυτό είναι άλλωστε που έχει προκαλέσει πανικό τόσο στην Ευρώπη, όπου η Γερμανία έκανε την απίστευτη  δήλωση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει χρήματα από τη Ρωσία, όσο και στις ΗΠΑ, οι οποίες έσπευσαν να στείλουν επιτροπή στη χώρα μας για “να διερευνήσει τα περιθώρια οικονομικής συνεργασίας”.

Μετά τις δηλώσεις “στήριξης” στην ελληνική κυβέρνηση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Μπάρακ Ομπάμα έδωσε εντολή να σταλεί στην Αθήνα επιτροπή αποτελούμενη από ανώτερα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που έχουν γνώση του χρέους και συμμετείχαν σε προηγούμενες αποστολές με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού.

Η αμερικανική ομάδα πρόκειται να αναλάβει την μεσολάβηση μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, για να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, ώστε να τερματιστεί η κρίση του χρέους και η αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της.

Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν πώς το ενδεχόμενο η Ελλάδα να προσεγγίσει την Ρωσία, αποδεχόμενη την οικονομική βοήθεια που της προσφέρεται, έχει προκαλέσει μεγάλη ταραχή σε Ευρώπη και Αμερική οι οποίες τώρα καλούνται να… ξανασκεφτούν αν θα είναι αδιάλλακτες.

Μπαρουφάκης: Κυβίστηση (κωλοτούμπα) ή αναδίπλωση;

Εντύπωση πάντως προκαλεί και η αναδίπλωση Βαρουφάκη που δεν μιλάει πια για κούρεμα χρέους αλλά για τα περίφημα “oμόλογα στο διηνεκές” (perpetual bond). Τι είναι αυτά;

Είναι ομόλογα μη εξαγοράσιμα, αλλά πληρώνουν ένα σταθερό επιτόκιο για πάντα! Δεν υπάρχει δηλαδή αποπληρωμή κεφαλαίου, αλλά μόνο καταβολή τόκων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *