10 παράξενα πράγματα που γίνονται μόνο στην Ιαπωνία

Υπάρχουν κάποιες πτυχές της καθημερινής ζωής στην Ιαπωνία που στα ελληνικά αυτιά ακούγονται απλώς εξωφρενικές. Παρακάτω μπορείτε να
διαβάσετε 10 από τις πιο παράξενες!

Ύπνος στο γραφείο

Στην Ιαπωνία ο ύπνος στο γραφείο επιτρέπεται (όπως και στην Ελλάδα εδώ που τα λέμε), διότι σύμφωνα με τη λογική τους, δείχνει ότι ο εργαζόμενος έχει κουραστεί πραγματικά και χρειάζεται λίγη χαλάρωση προκειμένου να συνεχίσει να αποδίδει. Ωστόσο, ο κοιμισμένος, απαγορεύεται να ξαπλώσει! Αν θέλει να τον πάρει λίγο, οφείλει να παραμείνει καθισμένος στην καρέκλα του, με την πλάτη όρθια. Στη Google πάντως έχουν το καλύτερο τρόπο για να κοιμάσαι!

Κορίτσια για χουχούλιασμα

Το 2013 άνοιξε στο Τόκιο το πρώτο μαγαζί που προσφέρει τους πελάτες τους κορίτσια για ύπνο. Και όταν λέμε για ύπνο, εννοούμε για ύπνο! Ο πελάτης πληρώνει για να κοιμηθεί στο ίδιο κρεβάτι με ένα κορίτσι, δίχως να το ακουμπήσει! Οι σεξουαλικές απαιτήσεις απαγορεύονται. Επιτρέπεται, με έξτρα ποσό, ο χουχουλιάρης κύριος να χαϊδέψει τα μαλλιά του κοριτσιού και να την παρατηρεί για τρία λεπτά ενώ εκείνη κοιμάται!

Για την ιστορία, υπάρχει καφέ, στο Τόκιο επίσης, όπου ο πελάτης πληρώνει παραπάνω για να καθίσει μια… γάτα στην αγκαλιά του, ενώ πίνει το τσάι του.

Αν έχεις δόντι

Η νέα μόδα στην Ιαπωνία: Τα νεαρά αγόρια και κορίτσια πληρώνουν αρκετά λεφτά για να τροχίσουν ένα από τα μπροστινά τους δόντια ώστε να έχει διαφορά ύψους από το διπλανό! Αυτό το… ανισόπεδο trend ονομάζεται double tooth και κάνει θραύση!

Σλουουουρπ!

Στην Ελλάδα, όταν ο κύριος τρώει τη σούπα του σε ένα εστιατόριο και τον ακούει όλο το μαγαζί, η κυρία του τον κοιτάζει συνήθως άγρια και με νόημα: «Πάλι ρεζίλι με έκανε ο μπαστουνόβλαχος»! Στην Ιαπωνία, όταν τρως νουντλς, το ρούφηγμα και οι δυνατοί ήχοι αποτελούν δείγμα ευγένειας. Όσο πιο δυνατά ρουφάει ο πελάτης το ζυμαρικό του, τόσο περισσότερο δείχνει ότι το απολαμβάνει! Το κάνει επίτηδες δηλαδή, για να τιμήσει τον μάγειρα. Αντιθέτως, ένα ήσυχο δείπνο, δείχνει ότι ο σεφ δεν τα πήγε και τόσο καλά.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Διαμονή σε κάψουλα

Τα τελευταία χρόνια, το ξενοδοχείο με κάψουλες στην Οσάκα αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους νεαρούς επισκέπτες της Ιαπωνίας. Πρόκειται για ένα χώρο με εξαιρετικά μικρά κουτιά – καμπίνες αντί για δωμάτια όπου χωράει μετά βίας ένα άτομο για να κοιμηθεί. Το κόστος διαμονής εκεί είναι προφανώς μικρό κι έτσι όποιος δεν έχει λεφτά για δωμάτιο βολεύεται – τρόπος του λέγειν – στην κάψουλα του. Δείτε περισσότερα σε αυτό το άρθρο!

Χριστούγεννα στα KFC

Παρότι οι Ιάπωνες δεν τιμούν ιδιαίτερα τα fast food, τα KFC είναι εδώ και δεκαετίες ο πιο παραδοσιακός προορισμός εξόδου τις ημέρες των γιορτών! Σε βαθμό που όποιος θέλει να φάει στα KFC την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ή των Χριστουγέννων, πρέπει να κλείσει τραπέζι ένα μήνα πριν. Το έθιμο ξεκίνησε τέλη δεκαετίας του 60’ και αρχές του 70’, όταν η συγκεκριμένη αλυσίδα ήταν το μόνο μέρος στην Ιαπωνία όπου μπορούσες να βρεις ολόκληρη γαλοπούλα. Σιγά – σιγά και μετά από μια έξυπνη διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας καθιερώθηκε. Κι έτσι σήμερα, στην Ιαπωνία, Χριστούγεννα σημαίνουν πρωτίστως τηγανητό κοτόπουλο.

Φαντάζομαι ότι θα γίνεται κάτι παρόμοιο με αυτό.

Αυτόματα παντοπωλεία

Και στην Ιαπωνία, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχουν αυτόματοι πωλητές που με λίγα κέρματα σου δίνουν νερό, αναψυκτικό ή κάποιο γλύκισμα. Στην Ιαπωνία όμως και πιθανότατα πουθενά αλλού στον κόσμο, υπάρχουν επίσης αυτόματοι πωλητές που σου δίνουν νερό, αναψυκτικό γλύκισμα, μπανάνες, μήλα, αυγά ή ακόμα και… εσώρουχα!

Παντόφλες για την τουαλέτα

Σε πολλά ιαπωνικά διαμερίσματα υπάρχουν ειδικές παντόφλες για την τουαλέτα. Επειδή το πάτωμα της τουαλέτας δεν είναι τόσο καθαρό όσο του υπόλοιπου σπιτιού, οι Ιάπωνες συνηθίζουν να βγάζουν τις κανονικές τους παντόφλες πριν μπουν στο μπάνιο, να φοράνε τις άλλες τις πλαστικές, να κάνουν τη δουλειά τους και στη συνέχεια να τις βγάζουν κι αυτές και να επιστρέφουν στις κανονικές.

Το δάσος των αυτοκτονιών

Το δάσος Αοκιγκαχάρα, στους πρόποδες του Φούτζι, εκτός από τρομακτικό είναι και το δεύτερο δημοφιλέστερο μέρος του κόσμου για αυτοκτονίες, πίσω μόνο από τη γέφυρα του Σαν Φραντζίσκο. Περίπου πενήντα άνθρωποι κάθε χρόνο αυτοκτονούν εκεί.

Κρύψτε τον αντίχειρα

Είναι παράδοση στην Ιαπωνία όταν μια κηδεία περνάει από μπροστά σου, να κρύβεις τον αντίχειρα σου μέσα σε γροθιά. Ο αντίχειρας θεωρείται για τους Ιάπωνες το δάχτυλο των γονιών και η κίνηση του κρυψίματος αντανακλά τη διάθεση τους να προστατέψουν τους γονείς τους από το κακό.

Πηγη endiaferonta

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *