Έρευνα: Ο θηλασμός μειώνει κατά 10% τις πιθανότητες θανάτου από καρκίνο

Ο θηλασμός, είναι μια διαδικασία που είναι γνωστή για τις θετικές της επιδράσεις στη θωράκιση του οργανισμού του βρέφους. Τώρα, μια νέα έρευνα για να τονίσει τις
ευεργετικές ικανότητες που έχει και στη μητέρα, αφού οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως μπορεί να μειώσει κατά 10% τις πιθανότητες να προσβληθεί και να πεθάνει από καρκίνο, η κάθε μητέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτέλεσμά τους, είδαν πως ο εξάμηνος θηλασμός, μπορεί να μειώσει κατά 10% την πιθανότητα εμφάνισης όγκο, αλλά και κατά 17% τις πιθανότητες για καρδιακή προσβολή.

Και τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ: Σε συνδυασμό με μια υγιεινή ζωή, κατά την οποία ακολουθεί μια γυναίκα τις συμβουλές του γιατρού της, μπορεί να μειώσει τουλάχιστον κατά 30% τις πιθανότητες να αντιμετωπίσει μια θανάσιμη ασθένεια!

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε σε ιατρικό περιοδικό της Αμερικής, είναι η πρώτη φορά που μπήκε στο «μικροσκόπιο» των επιστημόνων η πιθανή σχέση ανάμεσα στην πάθηση του καρκίνου και τον θηλασμό. Μάλιστα, σημειώθηκε, πως για κάθε χρόνο θηλασμό, η κάθε μητέρα μειώνει κατά 4% τις πιθανότητες εμφάνισης, του πλέον συνηθισμένου τύπου καρκίνου στις γυναίκες, δηλαδή, του στήθους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *