10 τρόποι για εξοικονόμηση χρημάτων

Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι κάτι που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράσεις κάτι που πολύ θα ήθελες. Θέλεις να αγοράσεις τα αγαπημένα…

σου παπούτσια ή ρούχα, να πας κάπου που σου αρέσει διακοπές ή να τα ξοδέψεις οπουδήποτε αλλού επιθυμείς; Διάβασε 10 τρόπους που μπορούν να σε κάνουν να εξοικονομήσεις χρήματα:

1. Εάν έχεις πιστωτική κάρτα, προσπάθησε να μην αγοράζεις με αυτήν, αφού οι τράπεζες ανεβάζουν συνεχώς τα επιτόκια των καρτών, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει και η μηνιαία σου δόση.

2. Περιόρισε τις εξόδους σου για φαγητό όσο μπορείς, αφού τα χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψεις, είναι σαφώς περισσότερα και βγες μόνο για ένα καφέ ή ένα ποτό.

3. Μπορείς να πουλήσεις οτιδήποτε δεν σου είναι απαραίτητο. Ευτυχώς στο ίντερνετ υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που σου δίνου αυτή την δυνατότητα.

4. Αγόρασε όλα σου τα ρούχα στην περίοδο των εκπτώσεων. Όχι μόνο θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα, αλλά θα βρεις και ρούχα καλά που να σου αρέσουν και να σου ταιριάζουν. Και ψώνισε πάντα στην αρχή των εκπτώσεων.

5. Μπορείς να ανταλλάξεις τα ρούχα σου με αυτά του/της κολλητού/της σου και να ανανεώσεις και τη γκαρνταρόμπα σου.

6. Εάν θέλεις, μπορείς να κάνεις κάποιες μετατροπές στα ρούχα σου. Για παράδειγμα, μπορείς να κοντίνεις ένα παντελόνι ή να βάλεις κάποια χρώματα στις μπλούζες σου. Υπάρχουν ειδικά χρώματα για αυτή την δουλειά.

7. Όταν δεις πόσα χρήματα ξοδεύεις για πράγματα που δεν σου χρειάζονται, θα εκπλαγείς. Γι’αυτό, κράτα σημειώσεις για τα έξοδα που κάνεις. Σίγουρα θα εξοικονομήσεις χρήματα.

8. Κάνε τροποποιήσεις σε παλιά αντικείμενα, όπως έπιπλα, τραπεζάκια, καρέκλες, κουρτίνες και ότι άλλο έχεις. Τακτοποίησέ τα μέσα στο σπίτι σου και θα δεις πόσα χρήματα θα γλιτώσεις, απο αγορές που είχες σκοπό να κάνεις. Βάλε τη φαντασία σου λοιπόν!

9. Κόψε καθημερινές, όπως το κάπνισμα, που κάνει κακό, τόσο στην τσέπη, αλλά κυρίως στην υγεία σου.

10. Εάν θέλεις να πας κάπου, καλύτερα να πας με τα πόδια ή να χρησιμοποιήσεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα απο τη βενζίνη και θα γυμνάζεσαι κιόλας.

dimiwise.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *