Σ.Αραβία: Απέλασε σε ένα μήνα 110.243 μετανάστες

Φαίνεται ότι οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας λειτουργούν ταχύτατα και εφαρμόζουν τους νόμους που…

έχουν θεσπίσει οι νομοθέτες τους όποιοι και αν είναι αυτοί, σε αντίθεση με άλλες χώρες, αφού ανακοίνωσαν ότι απέλασαν περισσότερους από 110.000 μετανάστες στο πλαίσιο επιχείρησης καταστολής της παράνομης εργασίας! 
Η Γενική Διεύθυνση Διαβατηρίων ανακοίνωσε σχετικά: «Ο αριθμός των παραβατών οι οποίοι απελάθηκαν από την αρχή της επιχείρησης, την 4η Νοεμβρίου, έως τις 8 το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου έχει φθάσει στους 110.243».

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση καταστολής της παράνομης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρη τη χώρα, ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, μετά το τέλος της επτάμηνης αμνηστίας για τους μετανάστες, των οποίων οι άδειες εργασίας τους είχαν λήξει ή δεν εργάζονταν πια για τις «εγγυήτριες» εταιρείες για τις οποίες υποτίθεται ότι επίσημα εργάζονταν. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η εκστρατεία αυτή έχει στόχο εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας για τους Σαουδάραβες. Το ποσοστό ανεργίας στη χώρα βρίσκεται στο 12%.

Περισσότεροι από 9 εκατομμύρια άνθρωποι είναι οι ξένοι στον πληθυσμό των 29 εκατομμυρίων της Σαουδικής Αραβίας, έδειξαν τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής το 2010.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Πληροφόρησης, Άμπντελ Αζίζ Χάουζα δήλωσε ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί, παρά τις επικρίσεις από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το βασίλειο «έδωσε την ευκαιρία στους παραβάτες» να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής και εργασίας τους, τόνισε ο Χάουζα μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο.

«Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε τη νομοθεσία σταθερά, με ακρίβεια και με δίκαιο τρόπο,με πλήρη προσοχή και σεβασμό στα δικαιώματα των μεταναστών» προσέθεσε έπειτα.
defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *