Ηλεία: Στερούν τη γνώση από 11χρονο μαθητή από την Απιδούλα Πηνείας – Δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο για να πάει στο σχολείο!

Στην αμάθεια, τη μοναξιά και την απομόνωση καταδίκασαν οι ιθύνοντες ένα 11χρονο παιδί από την Απιδούλα Πηνείας, αφού μέχρι και την Πέμπτη δεν είχε δοθεί λύση…

στο πρόβλημα της μεταφοράς του στο σχολείο και παρά το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ο μικρός μαθητής δεν έχει κάνει ούτε μία ώρα μάθημα!

Για τον 11χρονο Θανάση Γεωργακόπουλο το πρώτο κουδούνι δεν έχει χτυπήσει ακόμη, και ο ίδιος που θα πρέπει να φοιτήσει στην Α’ Γυμνασίου, δεν έχει πάρει ακόμη «γεύση» από το Γυμνάσιο, αφού δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο για να τον πάει στο σχολείο του.

Περιμένει το ταξί

Ο Θανάσης είναι το έκτο παιδί της οικογένειας του κ. Γιώργου Γεωργακόπουλου και το μοναδικό παιδί στην Απιδούλα. Τα μεγαλύτερα αδέλφια του έχουν τελειώσει το σχολείο, εκτός από τον Θανάση, το «στερνοπούλι», και το πέμπτο παιδί της οικογένειας που φοιτά στη Β’ Λυκείου στο 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας και αναγκάζεται κάθε πρωί να μετακινείται με ένα μηχανάκι μέχρι το Σιμόπουλο, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να μπορέσει να πάρει το λεωφορείο για την Αμαλιάδα.

Για τον 11χρονο όμως δεν υπάρχει λύση, αφού ο πατέρας του που είναι κτηνοτρόφος, φεύγει καθημερινά στις 6 το πρωί από το σπίτι και επιστρέφει στις 8 το απόγευμα, οπότε είναι αδύνατον να μετακινήσει το παιδί για το σχολείο.

Το πολυπόθητο ταξί που θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί για να μετακινεί το παιδί από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, μέχρι χθες δεν είχε φθάσει στην Απιδούλα παρά τις υποσχέσεις.

Ο πατέρας του παιδιού από την αρχή του σχολικού έτους έχει κάνει αμέτρητα τηλεφωνήματα, έχει επισκεφθεί κατ’ ιδίαν τους αρμοδίους και σε συνεργασία και με τη διευθύντρια του Γυμνασίου Σιμοπούλου ζητά να δοθεί λύση.

«Δεν έχω τρόπο να πάνε τα παιδιά μου σχολείο. Ο ένας πάει από στην Αμαλιάδα και κάθε πρωί φεύγει στις 6:15 από την Απιδούλα με το μηχανάκι για να φθάσει στο Σιμόπουλο και να πάρει το λεωφορείο. Κινδυνεύει δηλαδή και υπάρχει και φόβος να αρρωστήσει, ενώ όταν βρέχει δεν πηγαίνει σχολείο. Πέρυσι έπαθε πνευμονία. Ο Θανάσης δεν έχει πάει καθόλου σχολείο γιατί δεν υπάρχει μέσο να τον μεταφέρει 12 χιλιόμετρα.

»Το βλέπουν δίκαιο αυτό οι υπεύθυνοι, αν ήταν το δικό τους παιδί θα έκαναν το ίδιο; Έχω κάνει τόσες ενέργειες, πηγαίνω στο ΚΤΕΛ και συνέχεια με κοροϊδεύουν. Ούτε ο δήμος κάνει κάτι. Το παιδί κάθε ημέρα με ρωτά γιατί δεν πηγαίνει σχολείο. Έχει χάσει τόσα μαθήματα, τι βαθμούς θα μου δώσουν; Εγώ πήρα τα βιβλία από την διευθύντρια και του τα πήγα σπίτι. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Αν δεν βρουν τρόπο θα σταματήσω το παιδί από το σχολείο» λέει αγανακτισμένος στο patrisnews.com ο κ. Γεωργακόπουλος.

Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Γεωργακόπουλος παίρνει υποσχέσεις και ο μικρός Θανάσης ξυπνά κάθε πρωί και περιμένει μάταια το ταξί στην πλατεία του χωριού για να τον πάει στο σχολείο του…

«Νιώθω μοναξιά»

Ο 11χρονος δεν κρύβει ότι νιώθει μόνος. Είναι ένα παιδί μόνο του σε ένα χωριό, χωρίς φίλους, χωρίς άλλα παιδιά για να παίξει και όλο αυτό το διάστημα του έχουν στερήσει και το δικαίωμα στη γνώση.

Μιλώντας στo patrisnews.com δεν έκρυψε το παράπονό του και τα δάκρυα δεν άργησαν να πλημμυρίσουν τα μάτια του.

«Νιώθω μοναξιά, δεν έχω φίλους, δεν πηγαίνω σχολείο, δεν διαβάζω, βλέπω μόνο τηλεόραση. Δεν έχω κανέναν για να πάρω τα μαθήματα και όταν πάρω σχολείο θα δυσκολευτώ πολύ. Αυτό που θέλω είναι ένα ταξί να με πηγαίνει στο σχολείο» λέει ο μικρός Θανάσης.

H χθεσινή Πέμπτη ήταν η πρώτη ημέρα που ο 11χρονος Θανάσης επισκέφθηκε το Γυμνάσιο μαζί με τον πατέρα του και είχαν συνάντηση με την διευθύντρια κα Άννα Κοκκίνου. Η κα Κοκκίνου του έδειξε την τάξη του και τους συμμαθητές του, με την ευχή πολύ γρήγορα να βρεθεί και ο Θανάσης ανάμεσά τους.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, πάντως, ο πατέρας του παιδιού ενημερώθηκε ότι σήμερα το πρωί θα πάει ταξί για να πάρει το παιδί να το μεταφέρει στο σχολείο.

Ο μικρός Θανάσης θα είναι εκεί και θα περιμένει και μακάρι σήμερα να είναι η τυχερή του ημέρα!

Μαρία Καραμπάτση

 patrisnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *