«Στις 11 Σεπτεμβρίου έχουμε αγιασμό»

Βέβαιος για την απεργία των εκπαιδευτικών από τις 16/9 ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Τη βεβαιότητά του ότι θα απεργήσουν οι εκπαιδευτικοί από τις 16 Σεπτεμβρίου εξέφρασε ο πρόεδρος…
της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, ο οποίος μίλησε στο MEGA Σαββατοκύριακο. Σε ερώτηση, μάλιστα για το «τι θα συμβεί στις 11 Σεπτεμβρίου», ο κύριος Κοτσιφάκης απάντησε με χιούμορ ότι «στις 11 Σεπτεμβρίου έχουμε αγιασμό».

«Οι αποφάσεις των ΕΛΜΕ θα επικυρωθούν τη Δευτέρα. Θα αποφασίσουμε επαναλαμβανόμενες με πενθήμερη διάρκεια, ενώ θα συντονιστούμε με άλλους εργαζόμενους. Τα προβλήματα είναι μαζικά, 102 σχολεία κλείνουν με το καλήμέρα σας, έχουμε υποστεί μεγάλες περικοπές», ανέφερε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ η κυβέρνηση,σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», εξετάζει και πάλι το σενάριο της άμεσης επιστράτευσης.

Η εικόνα που υπάρχει από τις γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων καθηγητών δείχνει ότι οι εκπαιδευτικοί προσέρχονται με προτάσεις για πενθήμερες απεργίες. Έως χθες το απόγευμα είχαν ολοκληρώσει τις συνεδριάσεις τους 66 ΕΛΜΕ από τις συνολικά 88. Από αυτές, οι 60 υπερψήφισαν την εισήγηση των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για επαναλαμβανόμενες πενθήμερες κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την 16η Σεπτεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πως εάν οριστικοποιηθεί η πρόθεση των εκπαιδευτικών για απεργίες, τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία θα κλείσουν επ’ αόριστον.

Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα 9 του μήνα, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *