12 αρχαιολογικά ευρήματα που δε θα πιστεύετε ότι βρέθηκαν στη Γη! [εικόνες]

44Η αρχαιολογία μπορεί να μοιάζει βαρετή, μέχρι τη στιγμή που μια συγκλονιστική ανακάλυψη έρχεται για να ταράξει τα νερά! Όπως όταν ανακάλυψαν τον θρυλικό, χαμένο πολιτισμό του θεού-Πιθήκου…

Όλες οι ανακαλύψεις για προηγούμενους πολιτισμούς και πόλεις μας βοηθούν να αποκτήσουμε μια καλύτερη εικόνα για την πορεία της ανθρωπότητας. Πολλές όμως από αυτές, δε θα τις βρείτε ποτέ στα σχολικά βιβλία!
1. Ο ημιτελής οβελίσκος
via Ashtronort
Σκαλίστηκε απευθείας πάνω σε πέτρωμα στο υπέδαφος, εγκαταλείφθηκε όμως όταν εμφανίστηκαν ρωγμές στη δομή του.
2. Σήραγγες της παλαιολιθικής εποχής
via Deus Nexus
Αυτό το δαιδαλώδες κατασκεύασμα από υπόγειες σήραγγες, είναι όλο φτιαγμένο από άνθρωπο, την παλαιολιθική εποχή.
3. Οι πέτρινες σφαίρες της Costa Rica
via Cooltour
Είναι εκατοντάδες και βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλη την Costa Rica, ενώ το μέγεθός τους ξεκινάει από τα 4 εκατοστά σε διάμετρο και φτάνει τα 3 μέτρα!
Αυτό το δαιδαλώδες κατασκεύασμα από υπόγειες σήραγγες, είναι όλο φτιαγμένο από άνθρωπο, την παλαιολιθική εποχή.
4. Το χειρόγραφο Voynich
via Wikipedia / JovanCormac
Αυτό το χειρόγραφο είναι γεμάτο σημειώσεις, εικονογραφήσεις και διαγράμματα σε μια άγνωστη γλώσσα! Ακόμη και τα φυτά που εικονογραφεί, είναι άγνωστα.
5. Το Moa του όρους Owen
via flickr / ryanfb
Το 1980 μια ομάδα εξερευνητών αποφάσισε να κατέβει στις σπηλιές του όρους Owen στη Νέα Ζηλανδία. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής τους βρέθηκαν μπροστά σε μια τεράστια σωρό από κόκκαλα και ένα υπερμεγέθες νύχι αρπακτικού. Τα λείψανα ήταν τόσο καλά διατηρημένα που δε μπορούσαν να υπολογίσουν την ηλικία τους.
Ύστερα από μελέτη, αποκαλύφθηκε πως επρόκειτο για τα λείψανα ενός Moa (εξαφανισμένο είδος πτηνού της Νέας Ζηλανδίας), ηλικίας 3000 ετών.
Αυτό το χειρόγραφο είναι γεμάτο σημειώσεις, εικονογραφήσεις και διαγράμματα σε μια άγνωστη γλώσσα! Ακόμη και τα φυτά που εικονογραφεί, είναι άγνωστα.
6. Göbekli Tepe
via Wikipedia / Teomancimit
Αυτό το μνημείο ανακαλύφθηκε σε μια κορυφογραμμή στην Τουρκία. Επειδή ο ναός είναι παλαιότερος από την υπόλοιπη πόλη, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική ήταν η θρησκεία εκείνη την εποχή.
7. L’Anse aux Meadows
via Parks Canada
Βρίσκεται στο Newfoundland του Καναδά και πρόκεται για αποικία 1000 ετών των Βίκινγκ στη βόρειο Αμερική, πολύ πριν την άφιξη του Κολόμβου.
8. Mohenjo-daro
via National Geographic / Randy Olson
Το συγκεκριμένο μνημείο βρίσκεται στο Sindh του Πακιστάν και πρόκεται για τον μεγαλύτερο αστικό οικισμό του παρελθόντος, με σημάδια πολεοδομίας και κοινωνικής οργάνωσης. Μπορούσε να φιλοξενήσει 40,000 κατοίκους και επίσης διέθετε αποχετευτικό σύστημα.
9. Μνημείο Yonaguni
via National Geographic / Robert Schoch
Αυτό το τεράστιο υποθαλάσσιο οικοδόμημα βρίσκεται στα ανοιχτά της ακτής του Yonaguni, στην Ιαπωνία. Περιλαμβάνει λείες επιφάνειες και ορθές γωνίες, ενώ ακόμη εικάζεται αν πρόκειται για φυσικό σχηματισμό ή δημιούργημα πολιτισμού.
10. Τα σπήλαια Longyou
via Ancient Wisdom
Αυτές οι τεράστιες τεχνητές σπηλιές βρίσκονται στην Κίνα, είναι λαξευμένες σε ιλυόλιθο, ενώ η ιστορία τους παραμένει άγνωστη. Εικάζεται ότι ανήκουν σε μια περίοδο πολύ πριν την δυναστεία Qin, όμως δεν αναφέρονται σε κανένα ιστορικό κείμενο.
11. Η πύλη του ήλιου
via mysterestotalbe
Βρίσκεται στη Βολιβία, στα 13,000 πόδια υψόμετρο και πιστεύεται πως είναι η γεννέτειρα των πρώτων ανθρώπων στη γη. Η πύλη διακοσμείται από χαραγμένα σύμβολα που ίσως έχουν αστρονομική και/ή αστρολογική σημασία.
12. Saksaywaman
via Wikipedia / Leon Petrosyan
Στα περίχωρα του Περού βρίσκεται αυτό το φρούριο από λείες πέτρες και ογκόλιθους, σε κομμάτια ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους σαν παζλ, χωρίς να υπάρχει κανένα κενό. Στην πραγματικότητα, το οικοδόμημα είναι τόσο καλά «δεμένο» που δεν υπάρχει άνοιγμα ούτε για ένα φύλλο χαρτί!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *