Τι δουλειά έχει η αλεπού (Τατούλης) στο Προεδρικό Μέγαρο την Πέμπτη 12/9

Έχει να διαβεί την πόρτα του προεδρικού μεγάρου από τις 21 Σεπτεμβρίου του 2008, την εποχή της πορείας που κατέληξε με την διαγραφή του και τον κλονισμό της κυβέρνησης Καραμανλή, που τελικά ένα χρόνο μετά κατέρρευσε για τους λόγους που δικαίωσαν τον ….
Αρκά πολιτικό και τον οδήγησαν το 2010 στην κορυφή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Πετράν λοιπόν την επόμενη Πέμπτη επισκέπτεται τον Κάρολο Παπούλια μετά από πρόσκληση του προέδρου η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνική επικοινωνία του Παπούλια προς τον Τατούλη.

Ποιος συμβολισμός υπάρχει πίσω από αυτή την επίσκεψη είναι άγνωστο. Είναι όμως δεδομένο ότι «φέρνει» τον πιο δημοφιλή Περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, στην κεντρική πολιτική σκηνή για κάποιο λόγο.

Σε μια πολιτική περίοδο που οι δανειστές με την μορφή του Διογένη «ψάχνουν άνθρωπο». Σε μια εποχή που είναι copy paste ο Οκτώβριος του 2011 όταν αποφασίστηκε η αναίμακτη αλλαγή πρωθυπουργού, η αποχώρηση Παπανδρέου, η συνθηκολόγηση του αντιμνημονιακού Σαμαρά και η κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία και τελικά υπέγραψε το 2ο μνημόνιο.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν σήμερα ότι βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο με το 2011, από την στιγμή που προαναγγέλθηκε ήδη το επόμενο τρίτο μνημόνιο που θα οδηγήσει σε νέα μέτρα αλλά και σε οριστική (ελπίζουν) επίλυση του προβλήματος χρέους της χώρας.

Η επίσκεψη λοιπόν αυτή αν συνδυαστεί και με τις άριστες σχέσεις που έχει ο Πέτρος Τατούλης με την Γερμανική κυβέρνηση που με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο ξεκαθαρίζει ότι η Πελοπόννησος είναι η πρώτη της προτεραιότητα στην Ελλάδα, αποκτά ιδιαίτερα σημαντικό ενδιαφέρον. Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνάντηση του Πέτρου Τατούλη με τον Γερμανό πρέσβη συμφωνήθηκε επίσκεψη κλιμακίου της πρεσβείας στην Πελοπόννησο ενώ επίκειται και η επίσκεψη της υπουργού εξωτερικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας πολύ σύντομα.

Ίδωμεν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *