Φυλακή 12 χρόνια σε νομάρχη για υπεξαίρεση ασφαλιστικών εισφορών

Στις φυλακές Αλικαρνασσού οδηγήθηκε προχθές μετά την καταδίκη του για δυο περιπτώσεις υπεξαίρεσης πρώην νομάρχης Λασιθίου, Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος στην
συνέχεια κατείχε και διοικητική θέση στην Περιφέρεια Κρήτης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση με την έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο ίδιος, αν και δηλώνει αθώος, κατηγορείται ότι ως προϊστάμενος του τμήματος Οικονομικής Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης υπεξαίρεσε το ποσό των 196.000 ευρώ που αφορούσε την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων.

Η δεύτερη περίπτωση υπεξαίρεσης για την οποία κρίθηκε ένοχος έγινε, όπως αναφέρεται, για να καλύψει την πρώτη.

Αφορά στην περίοδο που ως υπόλογος του έργου κατασκευής του φράγματος Αποσελέμη και προκειμένου-όπως αναφέρεται-να καλύψει τις οφειλές που είχε δημιουργήσει με τις απλήρωτες εισφορές, εξέδωσε τρεις επιταγές σε διαταγή του ΙΚΑ Ηρακλείου από τον λογαριασμό του έργου για το φράγμα.

Οι τρεις επιταγές κόπηκαν στις 12 Ιουνίου 2007, στις 19 Ιουνίου 2007 και στις 2 Ιουλίου 2009, συνολικού ύψους 263.400 ευρώ. Σύμφωνα με το βούλευμα στο ποσό αυτό είχαν φθάσει οι καθυστερημένες εισφορές μαζί με τις προσαυξήσεις.

 Τέλος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης. Αν και ο κατηγορούμενος ήταν υπάλληλος του Ελληνικού Δημοσίου (υπόλογος και διαχειριστής των οικονομικών πόρων του φράγματος Αποσελέμη) βεβαίωσε ψευδώς ότι οι προαναφερόμενες επιταγές εκδόθηκαν προς πληρωμή αναδόχου του έργου και όχι σε διαταγή του ΙΚΑ.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

imerisia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *