Σε 12 άτοκες δόσεις πληρωμή φόρου και ΦΑΠ

Οι τράπεζες προσφέρουν τη δυνατότητα εξόφλησης του φόρου, με άτοκες δόσεις. Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος πληρώσει εφάπαξ τον φόρο που του βεβαιώθηκε έχει και την έκπτωση του 1,5%…

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ημερησία, η Τράπεζα Πειραιώς, προσφέρει 12 άτοκες δόσεις, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank 9 άτοκες δόσεις, ενώ με κάρτες Alpha Bank, Attica Bank και Citibank, η πληρωμή του φόρου μπορεί να γίνει με 6 άτοκες δόσεις.

Στην περίπτωση, που ο φορολογούμενος επιλέξει να εξοφλήσει το σύνολο της οφειλής με την κάρτα, θα έχει την έκπτωση του 1,50% και με τη σειρά του – ανάλογα με την τράπεζα – θα το αποπληρώσει σε διάστημα 6-12 μηνών. 
Δηλαδή αν ο φόρος που αναλογεί είναι 4.000 ευρώ και πληρωθεί εφάπαξ, με την έκπτωση το τελικό ποσό θα είναι 3.940 ευρώ. Ανάλογα με το πρόγραμμα της τράπεζας, το ποσό αυτό είτε θα εξοφληθεί σε 6 άτοκες δόσεις των 656,67 ευρώ, είτε σε 9 άτοκες δόσεις των 437,78 ευρώ, είτε σε 12 άτοκες δόσεις των 328,33 ευρώ.

Στην περίπτωση τώρα που ο φορολογούμενος επιλέξει να πληρώνει κάθε φορά τη δόση (2 ή 3 δόσεις), τότε δεν θα έχει την έκπτωση του 1,5%, όμως μπορεί να σπάσει την κάθε δόση σε 6-12 άτοκες. Επίσης η Alpha Bank , προσφέρει τη δυνατότητα στους κατόχους των καρτών της, να εξοφλήσουν το φόρο ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ) μέχρι σε 6 άτοκες δόσεις. Η εξόφληση με δόσεις παρέχεται τόσο για την εφάπαξ πληρωμή του ΦΑΠ, όσο και για κάθε μία από τις δόσεις του φόρου, εφόσον επιλεγεί η τμηματική εξόφλησή του.

Στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής ο πολίτης κερδίζει την έκπτωση που προβλέπεται και επιμηκύνει την περίοδο εξόφλησης έως και τους 6 μήνες, ενώ με την πληρωμή κάθε δόσεις σε έως και 6 δόσεις, αυξάνει ακόμη περισσότερο το διάστημα αποπληρωμής μειώνοντας τη μηνιαία δόση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *