Παράτησε το σχολείο στα 13 και τώρα είναι ο 18χρονος βασιλιάς του λιανεμπορίου στο Ην.Βασίλειο!

Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει κινήσει η ιστορία του Χάρις Άσλαμ, ενός 18χρονου «δαιμόνιου» επιχειρηματία που παράτησε το σχολείο στα 13 του χρόνια και σήμερα είναι ο «αυτοκράτορας» του λιανεμπορίου, αφού διευθύνει 2.500 μίνι μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι δεν διαθέτει κανένα τυπικό προσόν, όπως μόρφωση και οικογενειακό background στις επιχειρήσεις, το success story του νεαρού εφήβου έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του 18χρονου, ο ίδιος εγκατέλειψε το σχολείο στα 13 του χρόνια για να εργαστεί στο οικογενειακό παντοπωλείο στο Φάιφ της Σκωτίας. Δεν άργησε μάλιστα να επεκτείνει την επιχείρηση κατά πολύ, ενώ μόλις σε ηλικία 15 ετών κατάφερε και κέρδισε μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Nisa Retail, της εταιρείας που διαθέτει πάνω από 2.500 καταστήματα λιανεμπορίου σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.

Τώρα, οργανώνεται για να κερδίσει τις ψήφους των μελών του ΔΣ, ώστε να αναλάβει χρέη Γενικού Διευθυντή, έπειτα από την παραίτηση του επί 23 χρόνια CEO Νέιλ Τέρτον.

Παράλληλα, συνεχίζει τις σπουδές του και δηλώνει πως μοιράζει τον χρόνο του στην εντατική μελέτη για να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τη Νομική Σχολή και στα επιχειρηματικά του σχέδια για την εταιρεία.

«Έχω ένα όραμα για το πού θέλω να είναι η επιχείρηση σε πέντε χρόνια» δηλώνει και τονίζει ότι στόχος είναι ο τζίρος των 2 δις λιρών και παραπάνω!!!

Όσο για τον ελεύθερό του χρόνο; Αυτός είναι αφιερωμένος σε ατέλειωτες ώρες Monopoly.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *