Δυσάρεστα νέα! Τέλος και η 13η σύνταξη! Με τι σκέφτεται να την αντικαταστήσει η κυβέρνηση;

Τα πάνω-κάτω έρχονται όλα στη διαπραγμάτευση. Μετά το… ξαφνικό άνοιγμα στο Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά που αποτελούσαν κόκκινες γραμμές φαίνεται ότι πάει…
περίπατο και η εξαγγελία για την 13η σύνταξη για τους συνταξιούχους που παίρνουν κύρια και επικουρική μέχρι 500 ευρώ το μήνα.

Πλέον και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των δανειστών αναζητείται ένα μικρότερο ποσό, αρκετά μικρότερο των 500 ευρώ όπως υπολογιζόταν ως τώρα που θα δοθεί ως 13η σύνταξη στους φτωχούς συνταξιούχους.

Ποιο θα είναι το ποσό αυτό;
Άγνωστο καθώς όπως όλα δείχνουν θα κριθεί περί το Φθινόπωρο και θα είναι ανάλογα με την πορεία των εσόδων τα οποία ωστόσο έχουν ήδη μεγάλη μάυρη τρύπα.
Ωστόσο τα σενάρια αυτά δεν επιβεβαιώνονται από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα πάντως φαίνεται ότι η κυβέρνηση δείχνει να κερδίζει έστω και μόνο για φέτος στο ζήτημα των μειώσεων στις επικουρικές.

Όλα δείχνουν ότι δεν θα ισχύσει για το 2015 η περιβόητη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος η οποία αναμένεται να οδηγήσει άμεσα σε μειώσεις των συντάξεων.

Το σενάριο ωστόσο για μειώσεις στις υψηλές επικουρικές συντάξεις μένει πάντα ανοιχτό.

Σύμφωνα με το newsi.gr, στο τραπέζι μένει επίσης και το θέμα των κύριων συντάξεων όπου το επικρατέστερο σενάριο δείχνει μειώσεις σε υψηλές συντάξεις και ειδικά των λεγόμενων ευγενών ταμείων. Και αυτές οι αποφάσεις πάντως φαίνεται πως δεν θα ληφθούν άμεσα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *