Μίζες σε 1.300 μεγαλογιατρούς από ξένη φαρμοκοβιομηχανία


Στα ίχνη του μεταλύτερου σκανδάλου στον τομέα της Υγείας βρίσκονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας του Σαββάτου.

Περίπου 1.300 μεγαλογιατροί που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία φέρονται να έπαιρνα δώρα για…

να προωθούν τα φάρμακα γνωστού γερμανικού κολοσσού σε νοσοκομεία και ασθενείς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη λίστα περιλαμβάνονται πολύ γνωστοί γιατροί από νοσοκομεία της Αθήνας, αλλά και της περιφέρειας, όπως της Πάτρας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, καθώς επίσης και “επιλεγμένων” γιατρών σχεδόν σε όλες τις πόλεις της επαρχίας που έχουν τις κατάλληλες θέσεις για την προώθηση της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης.

Η υπόθεση έχει “δέσει” αναφέρει η Ημερησία, καθώς το ΣΔΟΕ έχει στα χέρια του εκατοντάδες παραστατικά “πληρωμών” που έγιναν στους εν λόγω γιατρούς από το 2007, μέχρι το 2009. Κρίσιμος μάρτυρας – κλειδί παρέδωσε πρόσφατα δύο μαύρες σακούλες σκουπιδιών με τέτοιο αποδεικτικό υλικό.

Πριν το 2007, η εταιρεία ακολουθούσε τη νομότυπη διαδικασία των “δώρων” και των “χορηγιών”, μέσω συνεδρίων, εκπαιδευτικών ταξιδιών κ.λ.π. Από τότε και μετά ωστόσο, καθώς έκρινα ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είχαν ατονήσει άρχισαν πλέον να δίνουν φανερά “δώρα” με απευθείας καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς γιατρών ή συγγενών τους.

Το ΣΔΟΕ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι έτοιμο να ανοίξει λογαριασμούς, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ώστε μέσω του πόθεν έσχες να φανούν οι μίζες.

newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΑΝΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ , ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΟΘΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ .
  ΚΑΤΩ ΑΠΟ 2.000ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ. ΑΠΟ 2 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩ. ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΚΑΘΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ.ΠΩΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ?
  ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.
  ΑΥΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ?????????????

  Reply
 3. Fotis

  Τι να βρουν?…Αυτά που άρπαξαν? ή αυτά που
  έχασαν? Μάλλον αυτούς που τα οικονόμησαν…από τους άλλους που τ'άρπαξαν, από αυτούς εδώ που
  τα τσέπωσαν…ΦΑΥΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ…

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *