xOrisOria News

Για 1,35 εκατ. δολ. πουλήθηκε το διασημότερο τσόπερ της μεγάλης οθόνης

Ήταν το 1969 όταν ο Πήτερ Φόντα “όργωνε” τους δρόμους της Αμερικής σαν “Ξέγνοιαστος Καβαλάρης”. Συντροφιά του στις τυχοδιωκτικές διαδρομές ένα τσόπερ με την αμερικανική σημαία τυπωμένη στο ντεπόζιτο.

Η μηχανή εκείνη, σύμβολο του ελεύθερου πνεύματος της δεκαετία του ΄60, πουλήθηκε έναντι 1,35 εκατ. δολαρίων και έγινε μια από τις ακριβότερες μηχανές στον κόσμο.

Ο οίκος δημοπρασιών Profiles in History πούλησε το τσόπερ το περασμένο Σαββατοκύριακο σε τιμή που ξεπέρασε την αρχική τιμή του 1 εκατ. δολαρίων. Στην ταινία Easy Rider, η μηχανή είχε το όνομα “Captain America” όπως και ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο αναβάτης της, Πήτερ Φόντα και την είχε στην κατοχή του ο συλλέκτης  Μάικλ Άιζενμπεργκ που ζει στο Λος Αντζελες

Αν και υπήρχαν αμφιβολίες για το αν είναι η αυθεντική μηχανή που εμφανιζόταν στην εμβληματική ταινία, η τιμή που πέτυχε ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η εφημερίδα Los Angeles Times ανέφερε ότι στο παρελθόν είχε πουληθεί κι άλλο ένα τσόπερ που διεκδικούσε τον τίτλο του “Captain America”.

Πριν την πώληση ο ίδιος ο Φόντα είχε πει: “Κάτι βρωμάει σε αυτή την υπόθεση”.

Μπορεί ποτέ να μη μάθουμε τι είναι αλήθεια και τι όχι. Προς το παρόν όμως, η πώληση αποτελεί το ακριβότερο deal που έχει πετύχει μέχρι στιγμής δημοπρασία.

Use Facebook to Comment on this Post