Στο 1,3 δισ ευρώ ”φούσκωσαν” τα φέσια στη ΔΕΗ

“Φουσκώνουν” οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ρεύματος στην ΔΕΗ και πλέον έχουν φθάσει το 1,3 δισ ευρώ ! Μάλιστα το τελευταίο δίμηνο παρατηρείται αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με ρυθμό 10% στα οικιακά τιμολόγια…
Σύμφωνα με την “Καθημερινή” η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει εκ νέου οικονομική ασφυξία στην Επιχείρηση, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να καθυστερεί την καταβολή οφειλών της προς τον λειτουργό της αγοράς ΛΑΓΗΕ και τον διαχειριστή του συστήματος, ΑΔΜΗΕ.

Έτσι ενώ μέχρι τον Ιούλιο οι οφειλές της ΔΕΗ περιορίζονταν στα 140 εκατ. ευρώ, στα τέλη Αυγούστου έφθασαν στα 240 εκατ. ευρώ, ενώ για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο η ΔΕΗ δεν έχει καταβάλει ούτε τις οφειλές της στην ημερήσια αγορά (ΗΕΠ).

Και βέβαια το πρόβλημα ρευστότητας διαχέεται σε ολόκληρη την αλυσίδα της αγοράς ηλεκτρισμού, αφού ο ΑΔΜΗΕ άρχισε να χρωστάει και πάλι στους ηλεκτροπαραγωγούς και να καταλήγει όπως πάντα στη ΔΕΠΑ, την οποία οι ηλεκτροπαραγωγοί αδυνατούν με τη σειρά τους να αποπληρώσουν.

Γι αυτό το λόγο η δυναμική του ρυθμού αύξηση ς των ανεξόφλητων οφειλών προκαλεί ανησυχία στη ΔΕΗ αλλά και σε ολόκληρη την αγορά. Παράλληλα προκαλεί “πονοκέφαλο” και στην κυβέρνηση αφού δημιουργεί πρόβλημα στην αποκρατικοποίηση τόσο του ΑΔΜΗΕ όσο και της ΔΕΠΑ.

newmoney

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *