Διεθνής διαγωνισμός για 14 ακίνητα του δημοσίου

Σε διεθνή διαγωνισμό για τη δημιουργία 14 τουριστικών μονάδων ιδιαίτερης αισθητικής (Boutique Hotels) σε ακίνητα του Δημοσίου, προχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για ακίνητα «φαντάσματα» τα οποία αραχνιάζουν εδώ και δεκαετίες, αν και βρίσκονται σε προνομιούχες περιοχές. Μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη πολυτελών καταλυμάτων και είναι:
…..

Οκτώ επιλεγμένα πρώην ξενοδοχεία Ξενία.

Τρία παραδοσιακά Αρχοντικά στο Πήλιο.

Δύο πρώην Σανατόρια, στην Αρκαδία και στη Ρόδο.

Η Villa de Vecchi, ένα ακίνητο ιστορικής σημασίας στη Ρόδο.

Οπως αναφέρει το Ταμείο, τα ακίνητα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά, διαμορφώνοντας γεωγραφικά διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια ακινήτων κατάλληλων για ανάπτυξη χρήσεων τουρισμού και αναψυχής.

Περαιτέρω, αναμένεται να υλοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας με την ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων. Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια ακίνητο στη Ρόδο, γνωστό και ως Villa de Vecchi. Πρόκειται για την πρώην βίλα του τελευταίου διοικητή των Δωδεκανήσων επί ιταλικής κατοχής που βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από το ξενοδοχείο Έλαφος σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Μεταξύ των Ξενία που αξιοποιούνται είναι κτίρια στο Ναύπλιο αλλά και στην Παλαιοκαστρίτσα στην Κέρκυρα. Το σανατόριο στη Ρόδο βρίσκεται στην Ελεούσα και έχει επιφάνεια 700 τ.μ. σε οικόπεδο 47 στρεμμάτων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *