Γενεές 14 περνούν τον Γεωργιάδη στη HUFFINGTON POST – Το μπάχαλο στην Υγεία

Με τίτλο «Η πραγματικότητα πίσω από το Ελληνικό “Success Story” η HUFFINGTON POST αναφέρεται στην αποτυχία του υπουργού-τηλεπωλητή Αδωνι Γεωργιάδη στην Υγεία και την προκλητική στάση που….
καρτά αντί να ζητήσει συγνώμη.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών οικονομικής κρίσης πολλοί Έλληνες φαίνεται να έχουν αναπτύξει μια έντονη αίσθηση της φάρσας .

Η εμφάνιση του Έλληνα υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε μια εκδήλωση στο Imperial College του Λονδίνου, με τίτλο «Αλλάζοντας την παλίρροια : Η ελληνική εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση» ήταν όμως για πολλούς ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στον παραλογισμό .

Ενας τέτοιος «εορτασμός» είναι απολύτως σύμφωνος με την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάσει την οικονομία της ως ένα success story, αυτή είναι εξάλλου η χρονιά που κατέχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Γεωργιάδης εμφανιστηκε μετά στο ελληνικό ραδιόφωνο κατηγορώντας τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και άλλους αριστερούς φοιτητές για τις συνεχείς διακοπές και τις αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της παρουσίας του .

Αλλά ο Γεωργιάδης ανέβηκε στο βήμα μόλις ελάχιστες εβδομάδες μετά την έκθεση για τις καταστροφικές επιπτώσεις της λιτότητας στην υγεία των απλών ανθρώπων που δημοσιεύθηκε στο σεβαστό ιατρικό περιοδικό, το Lancet , προκαλώντας μια ομάδα περίπου 140 φοιτητών και άλλων Ελλήνων που ζουν στο Λονδίνο να προσπαθήσουν να διαταράξουν την παρωδία του ”success story“.

Η έκθεση του Lancet λέει μια πολύ διαφορετική ιστορία, που όπως πολλοί Έλληνες φοβούνται δεν ακούγεται .

Ως υπουργός υγείας, ο Γεωργιάδης προίσταται υπηρεσίων υγείας που έχουν τις λιγότερες δημόσιες δαπάνες από οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι συνέπειες είναι εκτεταμένες και σοβαρές :

Υπήρξε μια σημαντική αύξηση των περιπτώσεων μολυσματικών ασθενειών , συμπεριλαμβανομένου του HIV και άλλων, όπως η ελονοσία και η φυματίωση που δεν είχαν παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες και έχουν επανεμφανιστεί

Ως αποτέλεσμα της ταχείας αύξησης της ανεργίας , 800.000 δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη για την υγεία

Ολο και περισσότεροι άνθρωποι , ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι δεν λαμβάνουν την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ιατρική φροντίδα γιατί πρέπει να ταξιδέψουν πολύ μακριά ή δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο

Η οργάνωση “Γιατροί του Κόσμου” έπρεπε να μειώσει τις δραστηριότητές της για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση σε υγειονομική περίθαλψη και φάρμακα στις κλινικές της

Εχουν εισαχθεί υποχρεωτικά τέλη σε δημόσιες υπηρεσίες , συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών ιατρείων και τις συνταγές φαρμάκων.

Τα νοσοκομεία έχουν σοβαρές ανεπάρκειες σε προσωπικό και αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε φάρμακα – το κοινό προμηθευέται και πληρώνει για τις βασικές προμήθειες σε υλικά όπως χαρτί τουαλέτας , καθετήρες και σύριγγες.

21 % αύξηση της θνησιγένειας μεταξύ 2008 και 2011 που έχει αποδοθεί σε μειωμένη πρόσβαση στην προγεννητική υπηρεσία υγείας για τις έγκυες γυναίκες

Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας αντιμετωπίζουν μία αύξηση 120% της ζήτησης κατά τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά η χρηματοδότηση για τις υπηρεσίες μειώθηκε κατά 20% μεταξύ 2010 και 2011 και περαιτέρω κατά 55% μέχρι το 2012.

Οι Ελληνες εχουν αυξημένη κατάθλιψη 2. 5 φορές περισσότερο

Ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 45 % μεταξύ 2007 και 2011

Το κοινωνικό κόστος «ενός από τα πιο ριζοσπαστικά προγράμματα περικοπών του κράτους πρόνοιας τον τελευταίο καιρό» έχει βαρύνει κυρίως τους «απλούς Έλληνες πολίτες» ενώ υπάρχει μία «αξιοθαύμαστη» αποτυχία να αναγνωριστεί αυτό το κόστος, τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς όσο και από τους διεθνείς οργανισμούς, ενώ οι συντάκτες της έκθεσης καταλήγουν στο συμπέρασμα :

«Πράγματι, η κυρίαρχη ανταπόκριση τους ήταν η άρνηση ότι υπάρχουν οποιεσδήποτε σοβαρές δυσκολίες. Αυτό συνιστά άρνηση της πραγματικότητας, η οποία όχι μονο δεν αναγνωρίζει , αλλά μάλιστα προσπαθεί να δυσφημήσει την επιστημονική έρευνα».

Η αποφασιστικότητα ώστε να μην μείνει αναπάντητη η λαμπερή εκδοχή του υπουργού υγείας προκάλεσε τη διαμαρτυρία.

“Ο Γεωργιάδης είναι εκπρόσωπος ενός κράτους που όχι μόνο επιβάλλει πολιτικές που σκοτώνουν , αλλά στην πραγματικότητα αρνείται να αναγνωρίσει οποιαδήποτε επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει ότι οι πολιτικές αυτές σκοτώνουν”.λέει μία από αυτές, η Ζωή Μαυρουδή , η σκηνοθέτις του Ruins, ενός ντοκιμαντέρ για την ποινικοποίηση του HIV στην Ελλάδα .

Η Μαυρουδή διάβασε μια δήλωση κατηγορώντας τον Γεωργιάδη και την πολιτική τάξη που ανήκει ότι «σπρώχνοντας τον ελληνικό λαό περαιτέρω σε απόγνωση , φροντίζει η χώρα μας να μην μπορεί ποτέ να βγει από την κρίση».

Ο Γεωργιάδης είναι ο υπουργός εξάλλου που επανέφερε στην υγεία το διάταγμα 39A, το οποίο προβλέπει την αναγκαστική έλεγχο για λοιμώδη νοσήματα κάτω υπό αστυνομική επιτήρηση στοχοποιώντας τους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, τους εργαζόμενους του σεξ, τα θύματα trafficking, τους οροθετικούς και τους μετανάστες.

Η απόφαση, η οποία καταδικάστηκε από κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς υγείας, από υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιστήμονες, ήταν στο επίκεντρο όταν σε αστυνομικό μπλόκο στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθησαν γυναίκες οι οποίοι στη συνέχεια δια της βίας εξετάστηκαν και παρέλασαν στα μέσα ενημέρωσης ως “οι ιερόδουλες του Αids ” . Είναι η ιστορία τους, αυτή που η Μαυρουδή αφηγείται στο Ruins.

Αυτό που ονομάστηκε ως σύγχρονο “κυνήγι μαγισσών” πιστεύεται ότι ήταν μια απόπειρα να αποσπάστει η προσοχή από μια έκθεση που παρουσίασε μεγάλη αύξηση των μολύνσεων από τον HIV σε σχέση με τις περικοπές στα προγράμματα ανταλλαγής βελονών .

«Η ιδέα ότι η Ελλάδα κινείται προς επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της και επανέρχεται στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι μια πλάνη και μια φαντασίωση, αλλά ακόμη και αν ήταν δυνατό, το τίμημα που οι Έλληνες έχουν πληρώσει – και πρόκειται να πληρώσουν – είναι ανυπολόγιστο και θα μπορούσε να αποφευχθεί», τονίζει η Μαυρουδή .

«Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι με ανθρώπους όπως ο Γεωργιάδης στην εξουσία δεν θα γίνει καμία προσπάθεια για να αποτραπεί περαιτέρω ζημιά.

Αυτός είναι ο λόγος που κάποιος σαν τον Γεωργιάδη διορίστηκε σε μια τόσο σημαντική θέση, παρά την παντελή έλλειψη πείρας στον τομέα της υγείας.Εφαρμόζει πολιτικές που είναι αναμφισβήτητα επιβλαβείς.Κατά τη θητεία του ο κόσμος θα συνεχίζει να αρρωσταίνει».

Εν όψει των προσπαθειών της κυβέρνησης να παρουσιαστεί ως success story, η δήλωση που διάβασε η Μαυρουδή έκλεινε με αυτό:

«Για τον Γεωργιάδη και την Ελληνική κυβέρνηση συνολικά, η τραγωδία της δημόσιας υγείας είναι μέρος του περιβόητου «success story» των δόλιων νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών στην κοινωνία. Αυτές οι πολιτικές σκοτώνουν, και ο κ. Γεωργιάδης είναι εδώ για να προωθήσει τα δεινά του λαού μας».

RAMNOUSIA

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *