Τελευταία Νέα

ΠΡΟΣ ΣΚΑΙ: 1453-1821 Όλοι οι Απελευθερωτικοί Αγώνες των Ελλήνων!

Πρέπει να μάθουμε την Ιστορία μας για να μην παίζουν με το μυαλό μας οι “περίεργοι” Ιστορικοί!
Αναρωτιέται διαρκώς στο κους-κους του 1821 ο συγγραφέας Τατσόπουλος, “Γιατί η Επανάσταση ξεκίνησε το 1821;” μα αν είχατε διαβάσει Ιστορία κύριε Βερέμη θα ξέρατε οτι η Επανάσταση δεν σταμάτησε ΠΟΤΕ!
Ηταν διαρκής και…
 ανηλεής!
Ηταν Αγώνας επιβίωσης!
Αλλά οι Τουρκολάγνοι, Αμερικανόδουλοι θέλουν να περάσουν το μύνημα ο΄τι επι Τουρκοκρατίας υπήρχε Ειρήνη κι Ευημερία!
Δείτε και τον Χορηγό! Η Τουρκική finansbank δια μέσω της Εθνικής Τράπεζας! Τύχαιο;
Ας διαβάσουν τα παρακάτω Ιστορικά Ντοκουμέντα, ο Μυστακοφόρος ΕΛΙΑΜΕΠ κι ο “Συγγραφέας” κ.Πέτρος “δώστε-του-το-νόμπελ-να φύγει” Τατσόπουλος αλλά κι ο συμπατριώτης μου Αρης “ο-Κωνσταντινουπολίτης-που-νομιζε-ότι-ήταν-Ελληνας”

ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟ ΤΟΥ 1821!
Δεν θα αναφερθώ στους Αμυντικούς Πολέμους, όπως η Άλωση της Χαλκίδας, η Πολιορκία της Ρόδου, η Άλωση της Ρόδου κτλ, αλλά μόνο στις διαρκείς προσπάθειες απελευθέρωσης των ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Μετά την Άλωση της βασιλεύουσας στα εδάφη της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας παρέμεναν πληθυσμοί αδύναμοι λόγω των προηγηθείσων της Αλώσεως πολεμικών δοκιμασιών, αλλά και με την Ελπίδα ότι ή συμφορά θα ήταν προσωρινή. Παραδόσεις πριν από το 1453 προέλεγαν για την Άλωση αλλά και για την ανάσταση του Γένους, με την βοήθεια των Χριστιανικών Δυνάμεων και φυσικά της |Υπερμάχου Παναγιάς. Υπάρχουν επιστολές κι άλλα κείμενα, λογίων της εποχής, αλλά και τα δημοτικά τραγούδια κι οι “Θρήνοι”.
Ο Ανδρόνικος Κάλλιστος (1400-1486) στην “Μονωδίαν” του γράφει “Επί τη δυστυχεί Κωνσταντινούπολει” απευθύνεται προς την Ρώμην και την Βενετίαν και ικετεύει να επέμβουν: “Ω Ρώμη θεία, τι πότε δράσεις, της θυγατρός γενομένης δούλης;”
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟΝ

1457
Ο λόγιος Βησσαρίων (1403-1472) από την Τραπεζούντα, μαθητής του Γεμιστού, μητροπολίτηςς Νικαίας, παρά του ότι μετεστράφει στονΚαθολικισμό.. Προσπάθησε με όποιον τρόπο μπορούσε να απελευθερώσει τους Ελληνες. Με την επιρροή που είχε στον πάπα Καλλιστό Γ’ συγκέντρωσαν χρήματα, εξόπλισαν 40 πλοία και το 1457 με 10.000 στρατιώτες έπλευσε στο Αιγαίο και μαζί με την βοήθεια των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννου και του Μέγα Μαγίστρου, κατέλαβαν την Λέσβο, την Λήμνο, την Θάσο και την Σαμοθράκη, τον Αύγουστο του 1458 η σταυροφορία διαλύθηκε.
1459
Ο Βησσαρίων με τον πάπα Πίο Β‘, ξαναπροσπάθησε να οργανώσει σταυροφορία αλλά τα σχέδια ναυάγησαν από τις εσωτερικές διαμάχες των Γερμανών ηγεμόνων.
1463
Ο καρδινάλιος πλέον Βησσαρίων το 1463 ξανασυγκέντρωσε στρατό από το Μιλάνο, από τη Γερμανία και την Ιταλία κι από την Μοδένα και Βολώνια πλοία ενώ κι ο Βησσαρίων εξόπλισε κι ένα με δικά του έξοδα. Όμως για να πετύχει χρειαζόντουσαν και την συνδρομή της Βενετίας. Ο πάπας στις 8 Νοεμβρίου 1463 έστειλε γράμμα στον δόγη της Βενετίας Μoro που έγγραφε :
“…Αμα φανής επί του Βουκενταύρου ενδεδυμένος την πολύτιμον στολήν, ου μόνο η Ελλάς αλλά και η Ασία θα λαβώσει τα όπλα. Μεγάλη τιμή τη δημοκρατία τιμή κι όφελος τη Χριστιανοσύνη θέλουσι προσγίνει άμα υμείς ενωθήτε μεθ ‘ημών, αφού μάλιστα πρόκεται περί πολέμου υπέρ της θρησκείας του Σωτήρος…”.

Τι γράφει ο Πάπας το 1463; Η “Ελλάς”! Το 1463! Κι ο Τατσόπουλος ψάχνει ακόμη να μάθει από την καταγωγή του σπέρματος που μας έκανε Ελληνες το 1821! Δυστυχώς ο δόγης ολιγώρησε να απαντήσει κι ο πάπας απεβίωσε εν τω μεταξύ κι η εκστρατεία ακυρώθει.
1463
Μετά την κατάλυση του δεσποτάτου του Μωριά από τους Μογγόλους το 1460, η Βενετία άρχισε να προετοιμάζεται να υπερασπισθεί τις κτήσεις της στην Πελοπόννησο. Το 1463 κήρυξε πόλεμο κατά των Τούρκων απέστειλε τον Alvise Loredano και αργότερα τον Αρχιστράτηγο Bertolo d’Este. Η απελευθέρωση του Αργους αναπτέρωσε το ηθικό των Ελλήνων και εξεγέρθηκαν. Μερικοί από τους αρχηγούς, που δεν ήταν Ελληνες κατά τους άσχετους οχετούς του ΣΚΑΙ, ήταν ο Κροκόδειλος Κλαδάς, ο Μιχαήλ Ράλλης, ο Πέτρος Ραλλης, ο Μιχαήλ Μπούας, ο Νικόλαος Γραίτζας κι άλλοι. Στο Γαρδίκι ήταν ο Προικονοκοκκάς, ο Μανουήλ Μπόχαλης, στην Καρύταινα ο Παλαιολόγος Γραιτζάς. Το πρώτο χρόνο ο πόλεμος πήγαινε καλά, αλλά μετά τον θάνατο του d’Este τον Νοέμβριο του 1463 περιορίσθηκαν σε αμυντικό πόλεμο, μέχρι την άφιξη του Malatesta. Απελευθέρωσαν την Καλαμάτα, απέτυχαν να κυριεύσουν το φρούριο του Μυστρά. Οι Μογγόλοι αντεπιτέθηκαν με τον βεζίρη Μαχμούτ πασά, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των βαρβάρων κι οι ο Malatesta εγκαταλείπει τους υπόδουλους στην τύχη τους ο προνοητής του Μωριά Barbarigo φονεύτικε λίγο αργότερα, ο Ράλλης ανασκολοπίσθη κι ο στρατός διαλύθηκε. Από τους διωγμούς πολλοί αιχμαλωτίστηκαν και πολλοί κατέφυγαν στην Ζάκυνθο κι άλλες βενετοκρατούμενες περιοχές.
1468-1469
Ο λόγιος, όχι του τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ, Μιχαήλ Αποστόλης εις το “Προσφώνημα” του προς τον Αυτοκράτορα της Γερμανίας Φρειδερίκον Γ’ τον καλεί να απελευθερώσει του Ελληνας (!) και να δώσει τον θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως στον υιό του Μαξιμιλιανόν
1470
Η Χαλκίς εάλω.
1492-1496
Μετά τον θάνατο του Μωάμεθ Β’ το σουλτανάτο το διεκδίκησανοι γιοί του Βαγιαζίτ Β’ και Τζέμ. Ο Τζέμ ηττήθηκε και μετά από περιπλάνηση κατέληξε στην Αυλή του Καρόλου Η’ της Γαλλίας. Ο Τζεμ θεωρήθει κατάλληλη ευκαιρία για μια νεα σταυροφορία ως διάδοχος. Σημαντικό ρόλο έπαιξε κι ο Ανδρέας Παλαιολόγος ανιψιός του Κωνσταντίνου, που παραχώρησε το δικαίωμα του στον θρόνο του Βυζαντίου στον βασιλεία της Γαλλίας. Ο Κάρολος επικεφαλής 30.000 ανδρών διέβη τις Αλπεις το 1494, ενώ ο στόλος μετέφερε άλλες 10.000 άνδρες. Οι Ελληνες μόλις έμαθαν το νέο αναθάρρησαν κι ιδιαιτέρως οι κάτοικοι της Ηπείρου και της δυτικής Ελλάδας. Οι επαναστάτες 5.000 κατέλαβαν την Σκόρδαν κι άλλους τόπους και περίμεναν την βοήθεια που τελικά ουδέποτε ήρθε. Οι Βενετοί κατέλαβαν το πλοίο που είχε στείλει ο καθολικός Επίσκοπος Δυρραχίου Μαρτίνος με όπλα. Ο Μαρτίνος αφέθηκε ελεύθερος οι Βενετοί πρόδωσαν την Επανάσταση στον Σουλτάνο κι αυτή καταπνίγηκε εν τη γενέσει της.
1508
Ο Ιανός Λάσκαρις το 1508 είχε συντάξει σχέδιο εκστρατείας εναντίων των Τούρκων κι απευθύνθηκε κατά καιρούς στον ηγεμόνες της Ευρώπης όπως ο Κάρολο Η’, Λουδοβίκο ΙΒ’, αρχιδούκα της Αυστρίας Φερδινάνδο, πάπα Ιούλιο Β’, Λέοντα Ι’, Κλημέντα Ζ’. Χαρακτηριστική είναι και μια επιστολή του που αναφέρει για …. Ελληνες! Ναι!
“..Τους γουν περι τον αρχιερέα τον άκρον ανακοινουμένους εκάστοτε σοι περί μεγίστων, ο παύη παροξύνων, προστήναι μεν της ευσεβών…..Και ου υπερ σώσαι την Ελλάδα πονείς, των δε καθ’εκάστον Ελλήνων υπερφρονείς…”.Ναι ΕΛΛΑΔΑ κι ΕΛΛΗΝΕΣ το 1508! Επιστήμονες στην Ιστορία και πρωταθλητές στη οσφυοκαμψία, αυτά δεν σας τα έμαθαν στην Πρεσβεία; Ψάξτε εσείς για σπέρματα και DNA! Για φρονήματα και Εθνικσμούς! ΕΛΛΗΝΕΣ το 1508!
1513
Ο Μάρκος Μοσουρός εκδίδει από το τυπογραφείο του Αλδου Μανούτιου τα έργα του Πλάτωνα, κι απευθύνεται προς τον πάπα Λέοντα Ι’ και τον ικετεύει να ηγηθεί εκστρατεία δια την απελευθέρωση των Ελλήνων.
1521
Άλωση Βελιγραδίου
1522
Άλωση Ρόδου
1529
Πολιορκία της Βιέννης
1566
Ξεσηκώνονται στην Χιμάρα ! Λόγω της υψηλής φορολογία και του επαχθούς παιδομαζώματος, Δυστυχώς δεν είχαν την τύχη να μάθουν από τον ΣΚΑΙ, ότι το παιδομάζωμα ήταν μύθος, απλώς ήταν κυβερνητικό έργο για την μείωση της Ανεργίας κι αυξήσεως της Απασχόλησης. Αρε κωλο-Ελληνόφωνοι από τότε τεμπέληδες ήσασταν, αλλά δεν ζούσε ο Πάγκαλος να σας τα χώνει. Οι Χιμαριώτες πρόβαλλαν ισχυροτάτη αντίσταση και έσφαξαν πολλούς υπάνθρωπους… συγγνώμη Paxottmanous. Τον Μαρτιο του 1570 οι Βενετοί υποχρεώνονται να σεβαστούν την αυτονομία της Χιμάρας μετά την εκδίωξη των Τούρκων ενώ τους δίνουν κι όπλα. Οι επαναστάτες με αρχηγό τον Εμμανουήλ Μορμόρη συνέχισαν τον Αγώνα μέχρι το 1573!
1568
Οι Μανιάτες ξεκινούν Αντάρτικο. Οι Τούρκοι έστειλαν 25 πλοία, έκαψαν τα χωρία και έκανα τα φονικά, που οι Βερέμης τα λέει “περνάγαμε ωραία, με τούτη την παρέα, λα-λα-λα”. Οι Μανιάτες κατάφεραν να προβάλλουν αντίσταση στα Ορεινά κι οι Τούρκοι έφυγαν άπραγοι. Παράλληλα με την Μάνη ξεσηκώνονται και σε μικρότερες περιοχές Γαλαξίδι, Σάλωνα, Κρήτη, Επτάνησα. Αξιομνημόνευτοι είναι, ο Κερκυραίος Πέτρος Λαντζάς, οι Κρήτες Νικόλαος Φασιφώνης και Μιχαήλ Μακρής
1571
Η γνωστή Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Μετά την κατάληψη και της Κύπρου οι Ισπανοί, οι Βενετοί κι ο πάπας ο Πίος Ε’ παρασκεύαζαν εκστρατεία κατά των Τούρκων. Οι Ελληνες ήταν πάλι σε επαναστατικό αναβρασμό στην Πελοποννήσου και στην Ήπειρο. Ο Πελοποννήσιος μάλιστα Πέτρος Μενάγιας υπέβαλε στην Ισπανική Κυβέρνηση κάλεσμα για απελευθέρωση. Οι Τούρκοι στην περιοχή ήταν μόνον 5.000 περίπου με 1.400 ιππείς αρκούσαν μόλις 10.000 Ισπανοί και 1.000 ιππείς. Το σχέδιο προέβλεπε συγκέντρωση στο βασίλειο της Νεαπόλεως, επίθεση στα στρατηγικά σημεία στο Ναβαρίνο, Ανδρούσα και Μεθώνη. Ο πληθυσμός της Πελοποννήσου θα συμμετείχε σύσσωμος, αλλά δεν προχώρησε.
1572
Τον Νοέμβριο του 1571 ο Φίλιππος Β’ της Ισπανίας ενέκρινε κι έστειλε μέχρι το 1592 χιλιάδες όπλα στον Πελοπόννησο. Ο διοικητής του παπικού Στόλου Marcantonio Colonna ανακοίνωσε στους Μανιάτες ότι θα τους βοηθήσει, αυτοί αναθάρρησαν επιτέθηκαν σε πολλές Τουρκικές φρουρές, αλλά τελικά οι Ισπανοί περιορίσθηκαν σε ναυτικές επιδρομές, προς απογοήτευση των επαναστατών που μετά από λίγο διαλύθηκαν.

Την ίδια χρονιά 15/3/1572 ο Μητροπολίτης Τιμόθεος (άντε πάλι η εκκλησία, τους τα χαλάει) έστειλε υπόμνημα στον Πάπα Πίο Ε’ και τον καλούσε να αναλάβει δράση κατά των Τούρκων. Το σχέδιο ήταν να αποβιβαστούν χριστιανικές δυνάμεις στην Πελοπόννησο και την Ήπειρο, να συναντηθούν στην Θεσσαλονίκη και να εκστρατεύσουν κατά της Πόλης.
1581
Οι κάτοικοι της Χιμάρας απηύθυναν έκκληση στον Πάπα Γρηγόριο ΙΓ’ να τους βοηθήσει :
“να λυτρώσεις ημάς και τα παιδιά μας, όλης της Γρετζίας (ΓΡΑΙΚΙΑΣ !!!!! ΕΛΛΑΔΑΣ !!! Βερέμη πές Αλεύρι!!!), όπου καθημερινώς τα παίρνουν οι ασεβείς κάνουν Τουρκόπουλα” .Μάλλον εννοεί τον μύθο του παιδομαζώματος. Ρεπουσοκουλούρη το ήξερες αυτό; Η βοήθεια δεν ήρθε και κατέθεσαν τα όπλα το 1590.
1585
Εξερράγη επανάσταση στη Βόνιτσα και στο Ξηρομέρι. Ο Αρματολός Θεόδωρος Μπούας Γρίβας, κι ο αδελφός του Γκίνος Μπούας ύψωσαν την Σημαία της Επαναστάσεως στην Ακαρνανία και στην Ήπειρο κι εκτέλεσαν σε μια νύχτα όλους τους Τούρκους της Pax Πουτάνα Βόνιτσα και στο Ξηρομέρι. Ακολούθησαν οι Αρματολοί της Ηπείρου Πούλιος Δράκος και Μαλάμος που κατέλαβαν την Αρτα.
1596
Νέα εξέγερση στην Χιμάρα τον Αύγουστο με μπροστάρη πάλι την Εκκλησία (τ’ακους Ιερώνυμε;) υπό του Μανιάτη Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Αθανασίου, (αυτοί ήταν παπάδες, όχι με μερτσέντες). Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε βοήθεια από τον πάπα Κλημέντα Η’ κι από τον Γερμανό Ροδόλφον Β’ αλλά δεν έδειξαν ενδιαφέρον.
Επειδή δεν ήξεραν μάλιστα οι “κάτοικοι” της Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου, ότι δεν είναι Ελληνες έστειλαν στον πάπα Κλήμεντα Η’ γράμμα, ευτυχώς ο Συγγραφέας ήρθε να αποκαταστήσει την αλήθεια στον ΣΚΑΙ. Το γράμμα έγγραφε:
“…Κέχηνε προς τούτο ο του Χριστού λαός, ο Θετταλίας, Ηπείρου τε και Μακεδονίας και σύμπασα εφεξής η ΕΛΛΑΣ (!!!!) και μυρίους υπερ της πίστεως θανάτους υποστήσεται…..”.

Σε αυτή την κίνηση θεωρείται πιθανόν να αναμειχθεί κι ο Μητροπολίτης Τρίκκης Διονύσιος Β’΄ο Φιλόσοφος (ή Σκυλόσοφος). Έχω βαλθεί να τους ξεκάνω γιατί αυτοί ακούνε παπάδες και βγάζουν εκζέματα!
1600
Το 1598 πήγε στην Βενετία μοναχός από τα Ιωάννινα, απεσταλμένος του Μητροπολίτου Λαρίσης για να συνεννοηθεί με τους Ελληνες της διασποράς για την απελευθέρωση, με την βοήθεια του Φιλίππου Γ’ της Ισπανίας και του Ροδόλφου Β΄ της Γερμανίας. Η επανάσταση ξέσπασε το 1600 αλλά βάφτηκε στο αίμα. Ανάμεσα στα θύματα ήταν κι ο νεομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Νεοχωρίου και Φαναρίου Σεραφείμ. Ο Διονύσιος καθαιρέθηκε από την αρχιεπισκοπή μετά από την σφαγή και διέφυγε στην Ιταλία.
1602
Ο μακρινός απόγονος του Παλαιολόγου και Γάλλος ευγενής Charles Gonzaguw (1580-1637) δούκας του Nevers με την έγκριση του Γάλλου Βασιλιά Ερρικού Δ’, μετείσχε σε επίθεση των χριστιανικών κρατών κατά των Τούρκων κατά τον πόλεμο με τους Ουγγρους. Εκεί ήλθε σε επαφή με τον αρχιεπίσκοπο Τιρνόβου Διονύσιον Ράλλη Παλαιολόγο ο οποίος ήταν θερμός υποστηρικτής μιας επανάστασης. Το σχέδιο του αρχικώς δεν πραγματοποιηθεί αλλά το 1609 οι Μανιάτες ήρθαν σε επαφή μέσω κληρικών με του δούκα και του ζητούσαν να ηγηθεί επανάστασης. Οι ετοιμασίες είχαν φτάσει σε καλό σημείο ο στρατός είχε συγκεντρωθεί αλλά ξέσπασε ο Τριακονταετής Πόλεμος (1618-1648) και τα σχέδια δεν πραγματοποιήθηκαν. Στις προεργασίες συμμετείχαν κι ο Λακεδαιμονίας Χρύσανθος κι ο πρώην (καθαιρέθηκε) επίσκοπος Λάσκαρης.
1609
Ο Διονύσιος επανήλθε στην Ελλάδα στην ιερά μονή Αγίου Δημητρίου Διχούνη. Συγκέντρωσε ολίγους επαναστάτες όπως ο επίσκοπος Δρυϊνοπόλεως Ματθαίος, ο γραμματικός του Οσμάν Ιωάννης Λάμπρος, ο Ζώτος Τσιρίπος, ο Ντελή Γιώργος. Κατέλαβαν τα Ιωάννινα αλλά οι Τούρκοι αντεπιτέθηκαν και συνέλαβαν κατόπιν προδοσίας τον Διονύσιο. Τον έγδαραν ζωντανό οι Pax ELIAMEP κι έστειλαν ολόκληρο το δέρμα του τρόπαιο στην ISTANBUL (καλά το είπα κύριε Πρέσβη;). Ο Ντελής κι ο Λάμπρος κάηκαν ζωντανοί. Μετά από την αποτυχία της επανάστασης η περιοχή πέρασε από το λεπίδι και το θανατικό της Pax Οtomobili και ήταν τέτοια η δυστυχία που του Διονύσου του έδωσαν το χαρακτηρισμό “Σκυλόσοφος”
1612
Ξεκινάνε (5 Σεπτεμβρίου) επανάσταση ο Διονύσιος Τρίκκης κι ο ιερέας Μάνης Νεόφυτος στην Πελοπόννησο. Ζήτησε βοήθεια από τον Φίλιππο Γ’ της Ισπανίας αλλά … ουδέν
Αυτά τα ολίγα για τους “Παραδεισένιους” πρώτους Αιώνες της Pax Οtomatika
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Β.Β.ΣΦΥΡΟΕΡΑ – “ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ”
Λ.Π.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ”
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΙ ΠΑΠΥΡΟΣ & ΗΛΙΟΣ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΓΣΕΙΣ

Για μην μας πουν “Εθνικιστές” ή “Εθνικοπαράφρωνες” ας πούμε κι αυτό.
Οι άνθρωποι ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι!
Κάθε άνθρωπος ΕΙΝΑΙ διαφορετικός, κι όχι μόνο διαφορετικός, αλλά ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κι ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ!
Δεν υπήρξε κανένας σαν κι εσένα (ή εμένα), ούτε πρόκειται να υπάρξει δεύτερος σαν εσένα (ή εμένα ή άλλον).
Κι επειδή κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός έχει την ίδια ΜΟΝΑΔΙΚΗ κι ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ αξία στη ζωή.
Είμαστε όλοι ΙΣΑΞΙΟΙ αλλά ΟΧΙ ΙΔΙΟΙ! Κι επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είναι ίδιες κι οι κοινωνίες μας, οι οικογένειες μας, ο λαός μας, τα έθνη μας, τα έθη μας, τα ήθη μας κι αυτή είναι η ομορφιά της ζωής και του πολιτισμού. Και γι αυτό κάθε πολιτισμός από τους Μου Μου μέχρι τους Κινέζους είναι μοναδικός και διαφορετικός και γι αυτό διαφέρουμε από τους Ξένους, κι αυτοί από εμάς!
Βιολογικά έχουμε και μικροδιαφορές, χρώμα, ύψος, αλλά ο Ελληνισμός είναι τόσο ισχυρός που αντιπαρέρχεται το jus sanguinis, αυτοί που έχουν ανάγκη το DNA για να αποδείξουν κάτι είναι ΜΟΝΟ οι φασίστες, οι μεν για την Καθαρότητα, ΑΛΛΑ κι οι κύριοι του ΣΚΑΙ για την βλακεία τους! Ποιο αίμα και DNA, ο Ελληνας είναι πάνω από όλα Ιδέα, αθάνατη, τρόπος ζωής, τρόπος του νοείν, ακόμη και η τρόπος που πεθαίνει, θανάτωι θάνατο πατήσας!
Αν προσέξατε αναφέρουν το DNA διαρκώς, για να αποδείξουν ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! Τι ποιο ρατσιστικό να κρίνεις τον άλλον από το ΑΙΜΑ!
Ενώ “ανατριχιάζουν” (δικαίως) με όσους μιλάνε για καθαρότητα του αίματος, το βδέλυγμα του ΣΚΑΙ μιλάει για συρρίκνωση των Ελλήνων, δια του ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΑΛΛΟΝ, γιατί για να σκοτωθεί κάποιος πρέπει να τρέξει αίμα, ο πολιτισμός είναι αϋλος, μας λέει δηλαδή ότι έμειναν 100χιλ. περίπου, μετά λέει ότι ήρθαν Αλβανοί (αυτοί ήταν καθαροί;;;) κι έγιναν “επιμιξίες” και μετά λέει ότι δεν υπήρχε πλέον καμιά ΕΘΝΙΚΗ συνείδηση!
Γιατί; Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ βασίζεται στο ΑΙΜΑ ή στο DNA; Επειδή δεν υπήρχαν “καθαροί” Ελληνες; Αφού λέει ότι τα Έθνη δεν βασίζονται στο Αίμα! Τότε γιατί το επικαλείται !!!!!! Κι αν δεν είναι το αίμα τότε είναι ο πολιτισμός, αλλά ο πολιτισμός δεν μεταφέρεται στο αίμα, άρα με την λογική Τατσόπουλου, όσοι μιλούσαν Ελληνικά θα ήταν Ελληνες (όχι λόγο αίματος αλλά λόγο ημετέρας παιδείας), ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ, ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΣΛΑΒΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΒΛΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥΣ” ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ (κλείνουν το μάτι της “επιμιξίας” λες και είμαστε σκυλια !) ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΕΡΝΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΕΖΙΡΗΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΠΙΣΤΟ!
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΜΑΤΟΣ !
ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ!
ΚΙ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ!

http://kanena2010.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

30 Comments

 1. Ανώνυμος

  Σιγά μη σκίσεις κανα καλτσόν ρε 5:39.
  Τέλος πάντων όποιος γουστάρει έχει τα μάτια και τα αυτιά του ανοιχτά, βλέπει και αποφασίζει τι τον πείθει περισσότερο και όποιος πιστεύει ότι ήδη γνωρίζει τα πάντα γίνετε δικαίως κατά τη γνώμη του ο μέγιστος κριτής των πάντων. Εγώ επιλέγω την πρώτη οδό και χέστηκα αν θα πείσω έστω και έναν, άλλωστε ο καθένας ότι μαθαίνει το μαθαίνει για τον εαυτό του.
  Πάντως αν κανείς απο σας θέλει να δει το δεύτερο επεισόδιο πριν να κρίνει ορίστε το link: http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=210462

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Μην ακούτε τα "καλά παιδιά" των σχολίων:

  Μην πλανηθείτε και σταματήσετε την αντίδραση ακόμα και τα μπινελίκια με την δικαιολογία που καποια "καλά" παιδιά προφασίζονται, ότι τους κάνουμε διαφήμιση (μαύρη γκρι ή πολύχρωμη) με την αναπαραγωγή των λόγων τους.
  Είναι πλάνη για να σταματήσουν οι αντιδράσεις και μετά να πούνε ότι "αφου δεν αντιδράει κανείς αρα έτσι είναι"
  Χώστε τα όσο μπορείτε και όσο αντέχουν τα χέρια σας να γράφουν.
  Μπινελικώστε τους άθλιους που λένε μαλακίες και αξιώνουν να τους φερόμαστε και με το γάντι.
  Το μόνο γάντι που τους αξίζει είναι αυτό του μποξ… με το χέρι μας μέσα και στα μούτρα τους!

  green-ιάρης

  Reply
 3. Ανώνυμος

  θα χεστεις μια και καλη,γιατι ως γνωστων τα νεκρα σωματα παθαινουν ακρατια,και δεν με ενδιαφερει να σε πεισω,οπως εσυ κοπτεσαι να πειθεις τους αλλους,με ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ (ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ)ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΑΣ,ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ, ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΓΕΝΙΕΣ,ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΗΣΥΧΗ,ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ,ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ……….

  Reply
 4. Ανώνυμος

  5:04 είμαι ο 4:55 και μόλις χέστηκα απ το φόβο μου. Ά! και δεν είμαι ο τσατσόπουλος ή όπως τον λένε, απλά επειδή δε μπορώ να πω ότι φοβάμαι εύκολα και ούτε βλέπω εχθρούς παντού γύρω μου, πιο πολύ με έπεισε ο συγκεκριμένος μ'αυτά που έλεγε, παρά εσυ. Φιλικά πάντα

  Reply
 5. Ανώνυμος

  4:55(τσατσοπουλε??) ειναι κοντα η ωρα που θα ψαχνεις τρυπα να κρυφτεις!!!μπορει να μην εχεις την εγκεφαλικη επαρκεια να αλλαξεις στρατοπεδο,αλλα μην κανεις το λαθος και μιλας!επιβαρυνεις την θεση σου!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ?????ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΑΓΑΡΙΝΕ?Ο ΣΟΦΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ?ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΕΙΑ ΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ!!!!!!!!!!

  Reply
 6. Ανώνυμος

  Ειλικρινά απορώ αν είδατε τα δύο επεισόδια μαζί με τις συνοδευτικές εκπομπές που προβλήθηκαν μέχρι τώρα πριν βγάλετε όλο αυτό τον οχετό απ' το στόμα σας μερικοί. Όσο για τη γέννηση του έθνους που πολλοί σας βρίσκει αντίθετους μιλάνε για την έννοια του έθνους όπως τη γνωρίζουμε σήμερα που στην ουσία δεν υπήρχε πριν τη Γαλλική επανάσταση και το εξήγησαν αναλυτικά στην εκπομπή μετά το χθεσινό επεισόδιο. Όπως και να χει πιθανών τσάμπα χάνω κι εγώ το χρόνο μου όπως και πολλοί άλλοι για να σας πείσουμε ότι δεν υπάρχουν παντού εχθροί και νεφελίμ που μας επιβουλεύονται, εσείς θα συνεχίσετε να το πιστεύετε, απλά μια παράκληση: Ψυχραιμία

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Πάντως ο αρθρογράφος μαζί τις επαναστάσεις βάζει και πολλές εισβολές από εξωτερικές δυνάμεις.

  Αυτές οι εισβολές δεν τεκμηριώνουν ότι πεινούσαμε επί τουρκοκρατίας, τεκμηριώνουν το αντίθετο.

  Reply
 8. Ανώνυμος

  Προσωπικά έστειλα μήνυμα στον κ.Τατσόπουλου και του εξέφρασα την άποψή μου για την εκπομπή του.Είδα μόνο το πρώτο μέρος και δεν πρόκειται να παρακολουθήσω τα υπόλοιπα γιατί είναι φανερό τι επιδιώκουν και γιατί συγχύζομαι και δεν κάνει!

  Reply
 9. Ανώνυμος

  Όταν ο Έλληνας, πετάξει από το σπίτι του την κομματική σημαία και σταματήσει να βλέπει την πατρίδα του ατομιστικά και συμφεροντολογικά, τότε και μόνο θα διώξουμε από την χώρα τους κάθε λογής ανθέλληνες και θα ξανακάνουμε την πατρίδα και εμάς, το φως του πολιτισμού και της φιλοσοφίας, αυτήν την πατρίδα δηλαδή που μας άφησαν οι πρόγονοι μας.

  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

  Reply
 10. Ανώνυμος

  Το πρωί κάπου πήρε το μάτι μου πρωτοσέλιδο εφημερίδας με τίτλο: ο Κολοκοτρώνης και ο γκόμενος..

  Ασύλληπτα πράγματα συμβαίνουν… χωρίς ίχνος ντροπής. Πολύ ανησυχητικό.

  Reply
 11. Ανώνυμος

  Το ντοκιμαντέρ είναι απαράδεκτο!
  Λίγο ή πολύ μας λέει ότι κάτσαμε υποδουλομένοι στους τούρκους 400 χρόνια επειδή ήταν καλοί και ευημερούσαμε και αφού μας άρεσε τόσο γιαυτό χρειάστηκαν 400 χρόνια για να ξεσηκωθούμε…
  Νομίζω ότι η ελληνική τηλεόραση αξίζει να πάρει ένα βραβείο, αυτό του "μεγαλύτερου σκουπιδότοπου του κόσμου"…
  ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ! ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ!

  Reply
 12. Ανώνυμος

  για δεστε και αυτο για οσους δεν το ειδαν….

  Καινοφανείς απόψεις περί του … ερωτικού προσανατολισμού του κορυφαίου νεότερου Έλληνα, του ανθρώπου στον οποίο το Έθνος οφείλει την επιτυχία της Επανάστασης του 1821, αυτού που κράτησε ζωντανό τον ξεσηκωμό του Γένους, ακόμα και όταν οι Τουρκοαιγύπτιοι σάρωσαν Πελοπόννησο και Στερεά το 1825, εκφράζονται από τον παρουσιαστή του ντοκιμαντέρ που προβάλει ο ΣΚΑΪ με θέμα την Επανάσταση του 1821. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ, Πέτρος Τατσόπουλος, χαρακτηρίζει στην σελίδα του στο facebook τον Κολοκοτρώνη … gay!
  Και όχι απλώς ήταν gay, αλλά και πρωτοπόρος της “gay revolution” , αφού o Πέτρος Τατσόπουλος υποστηρίζει ότι είχε … αρραβωνιαστεί τον εραστή του.

  Με ποιον είχε αρραβωνιαστεί, ακόμα δεν μας το έχουν πει, αλλά ελπίζουμε να το μάθουμε στο πλαίσιο της «ιστορικής αλήθειας» στην ιστορική αφήγηση-ντοκιμαντέρ για την επανάσταση του 1821, δια χειρός του κορυφαίου στελέχους του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθηγητή Θ.Βερέμη..

  Ούτε αν ήταν «γαμπρός» ή «νύφη» στον αρραβώνα. Μπορεί να ήταν αρραβωνιασμένος με τον στενό του φίλο, τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο, ο οποίος μετά την Επανάσταση πέθανε σε ένα ανήλιαγο υπόγειο στον Πειραιά, πάμφτωχος. Μπορεί να μην του είχε δώσει διατροφή ο Κολοκοτρώνης…

  Ο Σπύρος ο Μελάς στο μνημειώδες έργο του «Ο Γέρος του Μοριά» διηγείται ότι κατά την διάρκεια της εφόδου στην Τρίπολη τον Σεπτέμβριο του 1821, τα νεύρα του Νικηταρά είχαν σπάσει από την ατελείωτη σφαγή των Τούρκων (35.000 Τούρκοι σκοτώθηκαν εκείνη την μέρα) και μιλώντας στον εαυτό του μονολόγησε μπροστά στους άνδρες του: «Κουράγιο Νικηταρά, Τούρκους σφάζεις».

  Mήπως αυτό το προσωρινό σπάσιμο νεύρων ήταν αποτέλεσμα κάποιου «συζυγικού καυγά» με τον Κολοκοτρώνη; Eκτός αυτού υπάρχει και το όνομα: Τι σημαίνει "Κολοκοτρώνης"; "Πισινός από πέτρα"! Τυχαίο;

  Και εδώ που τα λέμε κι εκείνος ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και ο άλλος ο Γιώργης ο Καραϊσκάκης, όλο με λευκές φουστίτσες κυκλοφορούσαν…

  Όλα παίζουν εδώ που φτάσαμε. Εδώ που μας φτάσανε…

  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

  ΤΟ MAIL AYTOY ΤΟΥ ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ(ΟΝΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΑΜΑ)ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟΥ ΣΚΟΥΛΙΚΙΟΥ!!!

  [email protected]

  ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΜΑΙΛ ΡΕΕΕΕΕΕΕ

  Reply
 13. Ανώνυμος

  Ρε τΣατσόπουλε, δε γουστάρουμε να ευημερούμε και οτιδήποτε άλλο σκατά, με τους μπασταρδότουρκους.Και με καμιά άλλη σκατόφαρα του πλανήτη.Όποιου δε του αρέσει να πα να γαμηθεί.Το'πιασες το υπονοούμενο; Αν όχι,να πας να γαμηθείς και συ με όλο το γαμοσινάφι σου.Μας ζάλισες τα'ρχίδια με τις μαλακίες σου.Α γαμήσου πια!!!!

  Συγνώμη για το "σκατά"

  Reply
 14. ΚΑΛΗΣΠΕΡΗΣ

  ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑΝΑΤΟΣ.
  ΑΘΛΙΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ .
  ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΙ Η ΛΗΘΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  Reply
 15. Ανώνυμος

  241,δεν μας τα λες καλα,το ηπιο και πλαδαρο στυλ μοιαζει να θελει να δωσει δικιο στους ανθελληνες του ΣΚΑΙ,σημασια εχει αν και πως εγινε η ΕΛΛΑΔΑ κρατος ?και δεν εχει σημασια οτι ανεξαρτητα απο τις εξελιξεις και τις συμπτωσεις,παντα υπηρχαν στον ομορφο αυτο τοπο ΕΛΛΗΝΕς,με συνειδηση της υπαρξης τους και της συνεχειας τους??Και γιατι απαξιωνεις την υπαρξη της ΕΛΛΑΔΑς σαν κρατικης οντοτητας,…μηπως ολα τα γεγονοτα απο την γεννηση του ανθρωπου μεχρι την γεννηση του του κρατους εθνους…δεν περνανε απο τυχαιες και συμπτωματικες καταστασεις,…ετσι οπως το περιγραφεις ειναι σαν να λες οτι αν δεν συνεβαιναν καποια γεγονοτα ,δεν θα υπηρχε κρατος ΕΛΛΗΝΙΚΟ,…ενταξει μας επεισες και μενα αν η γιαγια μου ειχε μουστακι θα ηταν παπους,…σημασια εχει το θαυμαστο γεγονος που επρεπε ολοι οι τιμιοι μελετητες,να καταγραφουν ,..οτι οι ελληνες δεν χαθηκαν ποτε,εστω και χωρις πατριδα,εζησαν πολλες γενιες κατω απο αντιξοες συνθηκες,και να που σημερα εχουν λευτερη πατριδα ,εχουν και βιολογικη και ιδεολογικη συνεχεια,…και σημερα καποιοι νεοκοποι αδαεις ,εως και πρακτορες ανθελληνες πανε να διεμβολισουν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ σκαφος,…καιν μαλιστα με ανακριβειες και με θεσεις απαξιωσης του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,…που αντεξε ρε αφελεις χιλιαδες χρονια…τωρα με τις δικες σας πορδες περιμενετε να καταρευσει????

  Reply
 16. Ανώνυμος

  Ακόμη πόσο χρόνο θέλει ο λαός για να πεισθεί ότι οι πολιτικοί είναι όλοι προδότες;;; Τον καριόλη τον Βερέμη ποιός τον Διόρισε στό Πανεπιστήμιο;;;;
  Ο ΓΑΠ δεν έκανε την Μπιλντεμπεργού Διαμαντοπούλου Υπουργό παιδείας;;;;Ο Καραμανής δεν εκανε την άλλη Αμερικανολάγνα Κουτσίκου υπουργό παιδείας;; Η Εθνική Τραπεζα το χρηματοδότησε κατόπιν ποιανού εντολή;;;; ΄Καλά ο Αλαφούζος γνωστό λαμογιο δεν τον σχολειάζω!! Δηλαδή τι χρειάζεται αυτός ο λαός για να ξεσηκωθεί και να τούς γαμήσει την μάνα σ'όλους αυτούς τους αχρείους προδότες;;;

  Reply
 17. Ανώνυμος

  Παλιοπουστάρα Τατσόπουλε, γαμώ τους οικολόγους σου, η ΨΩΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ (όπως γράφεις στο facebook σου) θα μπει στον κώλο σου (οχι οτι θα σε χάλούσε), με μορφή μυτερού παλουκιού και θα τοποθετηθείς στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος προς γνωση και συμμορφωση των υπολοίπων απάτριδων συντρόφων σου στο μπουρδέλο του ΣΚΑΪ.

  Reply
 18. Ανώνυμος

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ!
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ, Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.

  Reply
 19. Ανώνυμος

  ΣΙΓΑ ΜΩΡΕ!!! ΜΑΥΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ…ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΕΡΝΟΥΜΕ; ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΝΕΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

  ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ! ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΕΙ Η ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΙ Η ΑΛΛΗ!!!

  Reply
 20. Ανώνυμος

  Δεν χρειαζεται να απαντατε σε ανθελληνες πρακτορες ξενων συμφεροντων,…αυτα που γραφετε χρειζονται στον λαο που δυστυχως ειναι ανιστορητος ,λογω του εκπαιδευτικου συστηματος που διδασκει ιστορια για εξετασεις ,και ο ελληνας απο τα μικρα του χρονια φθονει την ιστορια (που βεβαια διδασκεται κουτσουρεμενη),..ετσι βγαινουν τα τουρκικα φερεφωνα με Ελληνικα ονοματα για να δημιουργησουν θανασιμη συγχυση στον χαλαρο νεοελληνα ,που τωρα αρχιζει να καταλαβαινει τα λαθη του ολα αυτα τα χρονια ,με επιλογες ανθρωπων στην εξουσια που ειναι μισελληνες απο γεννησιμιου τους(π.χ.Γ,Παπανδρεου,και αλλοιπολλοι).

  Reply
 21. Ανώνυμος

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ.ΑΛΛΑ ΑΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΙ.ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΥΡΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ.

  Reply
 22. Ανώνυμος

  Δε μπορώ να πω ότι ο τρόπος που παρουσιάζει την ιστορία είναι ανθελληνικός.Είναι μια μέση κατάσταση,δε λέει πράγματα που απέχουν απο την πραγματικότητα της εποχής.Εκεί που διαφωνώ είναι η έκφραση ότι το ελληνικό έθνος γεννήθηκε το 1821,το ελληνικό έθνος υπήρχε και κοιμόταν,υπήρχε αλλά είχε εν πολλοίς αλλοτριωθεί,υπήρχε αλλά όπως και σήμερα η ελίτ του την εποχή εκείνη η ελίτ της εποχής εκείνης είχε ενσωματωθεί και λειτουργούσε άψογα μέσα στο οθωμανικό σύστημα γιατί έτσι εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της.Ξεβράκωτοι αγράμματοι και αδικημένοι αντιστάθηκαν και επαναστάτησαν,και αφού πέτυχε το ακατόρθωτο τότε και μόνο ΤΟΤΕ κάποιοι μορφωμένοι(όχι όλοι,υπήρξαν και εξαιρέσεις) προσέτρεξαν να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση του ελληνικού κρατιδίου.Ποτέ μη ξεχνάμε ότι η επανάσταση του 1821 είχε κατευναστεί και αποτύχει όταν ο Ιμπραήμ εισέβαλε από τη Μεσσηνία.Αν υπάρχει Ελληνικό κράτος σήμερα οφείλεται στο τυχαίο γεγονός του Ναυαρίνου και στην πίεση που ασκήθηκε στον Σουλτάνο από τις μεγάλες δυνάμεις να αναγνωρίσει το νέο κρατικό μόρφωμα και από τη στρατιωτική απειλή της Ρωσίας που είχε φτάσει ως τις πύλες της Κωνσταντινούπολης.

  Reply
 23. Ανώνυμος

  [email protected]

  ΤΟ ΜΑΙΛ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ!!!!!!!!!ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ……..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ,ΝΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥ ΑΝΘΕΛΗΝΑ,ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟΥ ΣΚΟΥΛΙΚΙΟΥ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΕ ΠΟΣΟ ΓΚΑΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ…………

  Reply
 24. Ανώνυμος

  Το απαράδεκτο αυτό ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ χρηματοδοτήθηκε από δημόσια χρήματα;
  Μήπως χρειάζεται επέμβαση εισαγγελέα;
  Η Ακαδημία Αθηνών δεν θάταν καλό να πάρει θέση στο παραπλανητικό αυτό ντοκυμαντέρ ;
  Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν οφείλει να πάρει θέση ;

  Reply
 25. Ανώνυμος

  Οι Έλληνες επαναστάτησαν πάμπολλες φορές αλλά απέτυχαν παταγωδώς,ώσπου σχεδόν απελπίστηκαν.Πολλοί με το χρόνο μη βλέποντας φως στον ορίζοντα επέλεξαν στην αρχή τον ισλαμισμό φαινομενικά αλλά κρυφά ήταν ορθόδοξοι μετά όμως εξισλαμίστηκαν και τουρκοποιήθηκαν.Και η επανάσταση του 1821 ήταν μια επανάσταση που θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα αν δεν υπήρχε το Ναυαρίνο αλλά και το έντονο φιλλεληνικό ρεύμα της εποχής εκείνης στην Ευρώπη ορμώμενοι από έναν ρομαντισμό και μια νοσταλγία για την κλασική εποχή.

  Reply
 26. Ανώνυμος

  ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΙΞΑΤΕ! ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΒΙΒΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΟ 1821!

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *