15 απίθανα κόλπα που μπορείτε να κάνετε με το σώμα σας…

3Εδώ είναι 15 απίθανα κόλπα που μπορείτε να κάνετε με το σώμα σας, χειριζόμενοι διάφορες, άγνωστες για τους περισσότερους, λειτουργίες του…

1) Εάν σας τρώει ο λαιμός σας, τότε ξύστε το αυτί σας. Όταν τα νεύρα στο αυτί ερεθίζονται τότε δημιουργούν έναν μικρό σπασμό των μυών του λαιμού και έτσι σταματάει άμεσα την ενόχληση.

2) Δεν μπορείτε να ακούσετε κάποιον σε ένα πάρτι ή στο τηλέφωνο; Χρησιμοποιήστε το δεξί σας αυτί διότι πιάνει καλύτερα τα αδύναμα ηχητικά σήματα. Το αριστερό όμως πιάνει καλύτερα τις μουσικές νότες

3) Εάν θέλετε να πάτε τουαλέτα επειγόντως αλλά δεν υπάρχει κάποια κοντινή πρόσβαση, τότε οραματιστείτε θέματα γύρω από τις ΣΧΕΣΕΙΣ. Αυτές οι σκέψεις δημιουργούν αντιπερισπασμό στον εγκέφαλο και έτσι θα έχετε λίγη περισσότερη ώρα (μην ξεχαστείτε όμως…)

4) Ανακουφιστείτε από το μπούκωμα άμεσα, απλά σηκώνοντας τη γλώσσα στον ουρανίσκο σας και με ένα δάχτυλο πιέστε μεταξύ των φρυδιών. Επαναλάβετε για περίπου 20 δευτερόλεπτα και η μύτη σας θα απελευθερωθεί…

5) Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να κάνετε μια ένεση ή ένα εμβόλιο καθώς μπαίνει η βελόνα, τότε βήξτε (όχι τόσο δυνατά ώστε να μετακινηθεί η βελόνα). Αυτό θα αποδυναμώσει το σήμα του πόνου καθώς ταξιδεύει στον εγκέφαλό σας αυξάνοντας στιγμιαία την πίεση στη σπονδυλική στήλη.

6) Εάν έχετε φάει βαριά το βράδυ και πρέπει να κοιμηθείτε. Τότε ξαπλώστε από την αριστερή σας πλευρά. Αυτό θα σας προστατέψει από τα οξέα του στομάχου. Το στομάχι σε αυτή τη στάση βρίσκεται κάτω από τον οισοφάγο με αποτέλεσμα τα οξέα του να μην μπορούν να ανέβουν στον οισοφάγο σας.

7) Εάν έχετε οξύ πονόδοντο, τότε τρίψτε με πάγο το πίσω μέρος του χεριού σας στο σημείο μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Τα νεύρα σε εκείνο το σημείο ενεργοποιούν ένα μέρος του εγκεφάλου που μπλοκάρει τα σήματα πόνου από το στόμα σας.

8) Εάν έχετε μεθύσει και το δωμάτιο αρχίζει να γυρίζει, τότε τοποθετήστε το χέρι σας πάνω σε κάτι σταθερό. Ο λόγος που το δωμάτιο γυρίζει, είναι ότι ο λαβύρινθος, που βρίσκεται μέσα στο αυτί σας δεν λαμβάνει τη σωστή πίεση αίματος. Ο λαβύρινθος είναι αυτός που ορίζει την ισορροπία. Όταν λοιπόν βάζετε το χέρι σας σε ένα σταθερό σημείο, τότε ο εγκέφαλος έχει και ένα δεύτερο σημείο αναφοράς.

9) Εάν η μύτη σας αιμορραγεί, τότε βάλτε λίγο βαμβάκι στα ούλα πίσω από τα μπροστινά σας δόντια, ακριβώς κάτω από τη μύτη σας και πιέστε δυνατά. Το κύριο μέρος του αίματος που αιμορραγεί περνάει από τον χόνδρο που διαχωρίζει τη μύτη σας. Πιέζοντας εκεί, θα βοηθήσει να σταματήσει πολύ πιο σύντομα η αιμορραγία.

10) Έχετε νευρικότητα; Τότε φυσήξτε πάνω στον αντίχειρά σας. Το πνευμονογαστρικό νεύρο ελέγχει το ρυθμό των παλμών της καρδιάς σας. Έτσι μπορείτε να ηρεμήσετε το πνευμονογαστρικό νεύρο, απλά αναπνέοντας πάνω του.

11) Θέλετε να κρατήσετε για περισσότερη ώρα την αναπνοή σας κάτω από το νερό; ΥΠΕΡΟΞΥΓΟΝΩΘΕΙΤΕ. Αντί να πάρετε μια βαθιά εισπνοή και βουτήξετε, πάρτε μερικές γρήγορες αναπνοές. Έτσι θα ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας ο οποίος θα νομίζει ότι έχει περισσότερο οξυγόνο μέσα του και θα σας δώσει μια παράταση για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

12) Αποφύγετε το πάγωμα του εγκεφάλου σας. Βάλτε τη γλώσσα στον ουρανίσκο, ακουμπώντας την σε πλάτος (και όχι απλά με την κορυφή της) και καλύψτε όσο μεγαλύτερο μέρος του ουρανίσκου μπορείτε. Τα νεύρα σε αυτό σημείο κρυώνουν πάρα πολύ εύκολα. Όταν αυτό συμβαίνει ο εγκέφαλος θεωρεί ότι όλο το σώμα είναι πολύ κρύο με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνεται ο ίδιος και να προκαλεί συχνά πονοκέφαλο.Ζεσταίνοντας λοιπόν τα νεύρα στον ουρανίσκο σας, ο εγκέφαλος δροσίζεται και ο πονοκέφαλος (που οφείλεται σε αυτήν την αιτία) περνάει.

13) Εάν παραλύσει το χέρι σας, τότε κουνήστε το κεφάλι σας αριστερά και δεξιά. Αυτό θα συνεφέρει άμεσα το χέρι σας (σε λιγότερο από ένα λεπτό). Το χέρι σας παραλύει επειδή τα νεύρα του λαιμού (αυχένας) είναι πιεσμένα. Εάν τα χαλαρώσετε, τότε το χέρι θα συνέλθει. Εάν συμβεί το ίδιο στο πόδι σας, απλά σηκωθείτε και προσπαθήστε να περπατήσετε λίγο. Τα νεύρα του ποδιού είναι χαμηλά στο σώμα σας.

14) Ένα απόλυτα άχρηστο αλλά ωραίο κόλπο. Βάλτε κάποιον να ανοίξει τα χέρια του στο πλάι με την παλάμη προς τα κάτω. Προσπαθήστε με τα δυο σας δάχτυλα να του κατεβάσετε το χέρι.
Το χέρι θα φέρει αντίσταση και θα παραμείνει στον αέρα. Εάν όμως βάλετε κάτω από το ένα του πόδι δύο βιβλία ή λίγα περιοδικά ώστε να είναι περίπου 2 -3 εκ πιο ψηλά από το πάτωμα και το ξανακάνετε, τότε το χέρι του αμέσως θα πέσει κάτω. Αυτό συμβαίνει διότι σπονδυλική στήλη δεν θα είναι ευθεία, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να συγκρατήσει το χέρι του στον αέρα, όσο κι αν αντισταθεί

15) Εάν έχετε λόξυγκα, τότε πιέστε με τον αντίχειρα και τον δείκτη στα φρύδια σας επαναλαμβανόμενα και θα υποχωρήσει σύντομα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *